Mezőkövesd Zsóry FC

2022.01.26. 08:00

Az MTK nem volt partner

A Mezőkövesd Zsóry FC a vasárnapi bajnokija elhalasztását kérte, ellenfele ebbe nem ment bele.

KT

Forrás: Bujdos Tibor

Az első edzéskor még minden jónak és szépnek tűnt. Január 5-én, szerdán az alakulat tagjainak Supka Attila vezetőedző és stábja megtartotta az első edzést a népszerű fürdő tőszomszédságában lévő edzőcentrum műfüves csarnokában. A tréningen huszonnégyen vettek részt, ugyanakkor betegség és sérülés, továbbá a második gárdához való vezénylés miatt kilencen igazoltan mulasztottak. 

 

Nehéz időszak 

 

Ott és akkor megtudtuk, hogy a sárga-kékeknek öt felkészülési mérkőzésük lesz: egy Budafokon a Szentlőrinc ellen, négy pedig Törökországban cseh, lengyel és ukrán első osztályú alakulatok ellen. A tervük ugyanis az volt, hogy január 12-én Belekbe repülnek, és a híres tengerparti településen, osztályon felüli körülmények között hangolnak a január 30-i, MTK Budapest elleni hazai nyitányra. 

Aztán eltelt pár nap, és az MZSFC háza táján a feje tetejére állt minden. Az NB II.-es Szentlőrinc ellen még játszottak és 4–0-ra nyertek Cseriék, majd következett a filmszakadás: mint más kluboknál, úgy a dél-borsodiaknál is felütötte a fejét a koronavírus-járvány, melynek következtében lemondták túrájukat, nem keltek útra Ázsiába, otthon folytatták a munkát, de újabb edzőmeccsre már nem futotta az erejükből. 

 

Kedd délelőtt először azt kérdeztük Supka Attila vezetőedzőtől, hogy a hosszú edzői pályafutása alatt volt-e már a mostanihoz hasonlóan viszontagságos alapozása, amire letörten így felelt: 

 

– A jelenlegit nem nevezhetem alapozásnak vagy felkészülésnek. Rendkívül nehéz időszak áll mögöttünk, de hiszem és tudom, hogy ki fogunk egyenesedni, a sokáig távol lévők vissza fognak jönni. 

 

Öten voltak 

 

A tréner helyzetük ecsetelésére ezután leszögezte: 

 

– Heteken keresztül öt egészséges játékossal gyakoroltunk. A csoportos tréningek hiányában az egyéni képzésre helyeztük a hangsúlyt. Edzőközpontunk fedett csarnokát látogattuk, máshová nem tudtunk menni. Egyébként pedig hová mentünk volna? A fagyos körülmények nem engedték meg a mellesleg értelmetlen helyváltoztatást. 

 

A szakember – akinek szavaiból kicsengett, hogy a bajban is megőrizte a rá jellemző higgadtságát – vázolta a Magyar Labdarúgó-szövetség ilyen és ehhez hasonló esetekre előírt protokollját: 

 

– Első lépcsőben mindenkinek két negatív tesztet kell produkálnia, majd következik a vérvétel, a szívizom-terheléses vizsgálat és még néhány „apróság”. Az egészségügyi krízist kihevert fiúk vagy Debrecenben, vagy Miskolcon kapják majd meg az újbóli bekapcsolódásukhoz szükséges zöld jelzést. 

 

Megtartja magának 

 

A szakmai munka első számú mezőkövesdi felelősét megpróbáltuk szembesíteni a Magyar Labdarúgó-szövetség rugalmatlan döntésével: a testület ugyanis nyugodtan megtehette volna, hogy egy héttel elhalasztja a tavaszi nyitányt, hiszen a klubokra nem hárul nemzetközi kötelezettség, a grémium viszont az egységes akarat hiányára hivatkozva ragaszkodott az eredeti ütemtervhez. 

 

– Nem foglalkozom az MLSZ döntésével, sem ennek kommentálásával. Privát véleményem van, de ezt természetesen megtartom magamnak – mondta a kövesdi szakvezető. 

 

Supka Attilától végül azt tudakoltuk meg, hogy idegesíti-e a közelgő bajnoki rajt, mire szűkszavúan csupán ennyit válaszolt:

 

– Ilyenkor mindenki feszült. És ez az esetemben is igaz.

 

Megpróbálták 

 

A mezőkövesdiek megkeresték az MTK Budapest csapatát, hogy a 18. forduló keretében január 30-án, vasárnap 15 óra 15 percre a kövesdi stadionba kiírt meccset halasszák el, azonban ezt a fővárosiak elutasították, így az ügy „másodfokon” nem került az MLSZ illetékes bizottsága elé. A kövesdi klub kedden erről közleményt adott ki, amelyben az is szerepelt, hogy ,,egy héttel a nyitóforduló előtt még 16 játékos koronavírustesztje volt pozitív”. A kommünikében az is szerepelt, vasárnap hazai környezetben pályára lépnek az MTK Budapest ellen.

 

(A borítóképen: Az év első kövesdi edzésén még volt létszám)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!