DVTK

2022.01.06. 08:00

Átigazolási ügy miatt itthon

Van némi esély arra, hogy Könyves a DVTK után utazzon Spanyolországba.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM

A Diósgyőri VTK NB II.-es labdarúgócsapata tegnap megérkezett Malagába, a spanyolországi edzőtáborozás helyszínére. A másodosztály tabelláját vezető piros-fehér együttessel – a korábbi tervekkel ellentétben – nem kelt útra Benczés Miklós sportigazgató, akit elsőként a miértről kérdeztünk. 

 

– Mivel korábban edzőként is dolgoztam, így tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy minden szakvezető azt szeretné, ha a felkészülés első napjától a komplett keretnek tarthatna edzéseket. Ezt persze nem könnyű elérni, hiszen sokszor másokon is múlik, de ahogy a nyáron, most is arra törekedtünk, hogy ez így legyen. Ahogy a bajnoki rajt előtt, úgy ezúttal is nagyon közel voltunk, vagyunk ehhez. Viszont van egy játékos, akit szeretnénk megszerezni, és többhetes előkészület után sem sikerült pontot tenni az átigazolásának a végére. Ha túl lennénk ezen, valószínűleg én is utaztam volna, de jelenleg itthon jobban tudom segíteni az ügy előmenetelét – válaszolta Benczés Miklós, akit hiába kérdeztünk arról, hogy kiről van szó, nem árulta el.
 

Alkalmas arra 
 

A DVTK sportigazgatójának felvetettük, hogy egy élen álló csapatnál könnyű beleesni abba a hibába, hogy elsők vagyunk, és minden rendben, az üldözőknél azonban nem kérdés, hogy szükség van az erősítésre, ha az első helyezettet utol akarják érni. 

 

– Az őszi keretet alkalmasnak tartjuk arra, hogy kiharcolja a feljutást, emiatt nagy változásokat nem terveztünk. Az évad első felében szükség volt némi időre, hogy a sok új játékos érkezése után a csapaton, az öltözőn belüli szerepek elosztódjanak, de amikor valaki sérülés vagy más miatt kiesett, Kondás Elemér vezetőedzőnek volt kihez nyúlnia. Lucas érkezésével bővül a válogatási lehetősége a szakvezetőnek, és ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor ezen a téren még jobb helyzetbe kerülhet – mondta Benczés Miklós, aki arra a kérdésre, hogy kire kell majd nagyon figyelniük tavasszal, mely csapatok jelentenek veszélyt a cél, a feljutás kiharcolása során, így felelt: – Az NB II.-es mérkőzéseken mindenki rivális. Nekünk elsősorban önmagunkat kell legyőznünk, hogy az ellenfeleinkkel szembeni esélyeinket pontokra válthassuk. A DVTK-hoz hasonló minőségű játékoskerete a Vasasnak volt az ősszel, de az egyelőre nem körvonalazódik, hogy a többi csapat hogyan erősít a télen. Mi az ősz elején még nem álltunk össze, volt, hogy saját magunk ellen fociztunk, de idővel javult a helyzet. Ebben a keretben, ebben a csapatban még van további fejlődési lehetőség, és az edzői team azon dolgozik, hogy még többet hozzon ki az állományból. Azért, mert nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, azzal, hogy még jobb csapattá váljunk. 

 

Benczés Miklóst megkérdeztük Könyves Norbertről is, akiről az a hír járja, hogy élvonalbeli csapat érdeklődik iránta. 

 

– Hozzám nem jutott el ilyen megkeresés, de nem csodálkoznék, ha mégis lenne ilyen a közeljövőben, hiszen Könyves Norbert jó teljesítményt nyújtott a DVTK-ban az ősszel. Ám mi a csatár játékára számítunk tavasszal is a célunk elérése érdekében. Sajnáljuk, hogy kisebb betegség miatt nem tudott útra kelni a csapattal, de bízunk abban, hogy pár napon belül jobban lesz, és csatlakozik a Spanyolországban edzőtáborozókhoz – mondta Benczés Miklós.
 

Megérkeztek
 

A DVTK csapata tegnap délután érkezett meg Malagába, és 17 órától még egy edzést is vezényelt a keret tagjainak Kondás Elemér vezetőedző. Három kapus és tizenkilenc mezőnyjátékos kezdte meg az edzőtáborozást. A tervek szerint a piros-fehérek az első felkészülési meccsüket szombaton 15.30-tól vívják a német negyedosztályban szereplő 1. FC Köln II. együttese ellen.
 

A Spanyolországban készülő diósgyőri játékosok: Borsos Vilmos, Branislav Danilovic, Póser Dániel (kapusok), Bárdos Bence, Csatári Gergő, Eperjesi Gábor, Hegedűs János, Hornyák Marcell, Horváth Zoltán, Jurek Gábor, Dejan Karan, Kispál Tamás, Kocsis Dominik, Lucas Marcolini Dantas Bertucci, Molnár Gábor, Németh Márió, Oláh Bálint, Polgár Kristóf, Szatmári Csaba, Szűcs Kornél, Zsemlye Balázs, Zsolnai Richárd (mezőnyjátékosok).
 

Az itthon maradt diósgyőri játékosok: Orosz Donát (sérülése után még nincs terhelhető állapotban), Bokros Szilárd (beteg), Ivánka Patrik (beteg), Szeles Tamás (beteg), Bertus Lajos (kisebb betegséggel küszködik), Könyves Norbert (kisebb betegséggel küszködik), Makrai Gábor (kölcsönjátékosként másik klubban szerepelhet tavasszal), Bánhegyi Bogdán (az utánpótlással készül).
 

(A borítóképen: A DVTK kedden este már Malagában edzett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!