DVTK Jegesmedvék

2022.01.22. 11:00

Akadályverseny vár a Macikra

A hét végén Székesfehérvár ad otthont a jégkorong Magyar Kupa fináléjának.

KT

Fotó: Bujdos Tibor

Az első elődöntő mérkőzést szombaton 14 óra 5 perckor kezdik az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a DVTK Jegesmedvék a Debreceni EAC gárdájával méri össze tudását, a másik ágon pedig Hydro Fehérvár AV19 – FTC-Telekom találkozót rendeznek. Vasárnap 14 óra 5 perctől a szombati vesztesek a harmadik helyért, majd 17 óra 15-től a szombati nyertesek az első helyért csatáznak.

 

Lövei nem utazik 

 

A Macik – amint azt Marosi Tamás érdeklődésünkre elmondta – csak az elődöntő reggelén, azaz szombaton kelnek útra. 

Először át kell ugranunk az előttünk szombaton tornyosuló akadályt - Tokaji Viktor

– Mostanában nagyon sokat voltunk idegenben, rengeteget buszoztunk, és többször aludtunk szállodában – közölte a csapatmenedzser, majd hozzátette: – Ezért úgy döntöttünk, hogy az a legjobb, ha mindenki otthon, a saját ágyában pihen, így csak szombatról vasárnapra virradóra leszünk vendégségben. 

 

Arra a kérdésre, hogy betegség vagy sérülés miatt kik nem tartanak velük, a gárda egyik elöljárója így felelt: 

 

– A péntek déli helyzet szerint egyedül Lövei Dávid hagyja ki a tornát.

 

Többszörös finalista 

 

Tokaji Viktor vezetőedző régi motoros ebben a szakmában. A szapporói hőstől először azt kérdeztük, hogy játékosként hány fináléja volt, és hányszor állt a dobogó tetején, mire nevetve ezt válaszolta: 

 

– Hú, ez nehéz ügy, fejből aligha szolgálhatok pontos számokkal. Maradjunk annyiban, hogy jó párszor döntőztem, és talán nyolcszor vagy kilencszer akasztottak a nyakamba érmet. 

 

Azt is szóba hoztuk a mesternek, hogy a címvédő DEAC ellen kezdenek, ebben a műfajban azonban ez nem számít, ráadásul az elmúlt hetek formája alapján együttese számít esélyesnek. 

 

– Egy ilyen tornán egy ilyen meccs mindig kétesélyes – folytatta a gondolatsort Tokaji Viktor. – Ellenfelünk jó csapat, címvédési szándéka azonban stresszel, de kellő önbizalommal is párosulhat. Náluk többen lábadoznak, betegségből épültek fel, azt pedig nem tudjuk, hogy ez jó vagy rossz. Mert ezek a fiúk lehetnek pihentek, de előfordulhat az is, hogy még nem állnak készen az előttük álló feladatra.

 

Felszálló ágban 

 

A szakvezetőtől helyezési céljukról és a várható játékukról is érdeklődtünk. 

 

– Sikeres erdélyi túrán vagyunk túl – vonta meg utóbbi három Erste Liga-összecsapásuk mérlegét Tokaji Viktor, majd szavait így toldotta meg: – Először át kell ugranunk az előttünk szombaton tornyosuló akadályt, és ha ezt sikerrel tesszük, akkor innentől kezdve már minden lehet. Felszálló ágban vagyunk, ezt pedig most a Magyar Kupában fejelhetjük meg, és jó lenne sikerélménnyel fordulni a liga alapszakaszának hajrájára.

 

Az elmúlt évtizedben 

 

A hazai jégkorongkupát 1964-től írja ki a Magyar Jégkorong Szövetség. A sorozatot 1989-ig Magyar Népköztársasági Kupának hívták, utána pedig Magyar Kupának. Általában kieséses rendszerben bonyolították le, de a kevés csapat miatt néhányszor körmérkőzéses formában játszották. 

 

A döntőkben 

 

2011/12, Dunaújváros: Dunaújvárosi Acélbikák-Docler – Miskolci Jegesmedvék JSE 5–0 

2012/13, Miskolc: Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci Jegesmedvék JSE 4–0 

2013/14, Miskolc és Dunaújváros (négyes körmérkőzés): 1. Dunaújvárosi Acélbikák-Docler, 2. Sapa Fehérvár AV19 

2014/15, Székesfehérvár: Miskolci Jegesmedvék JSE – Fehérvár AV19 3–2 – hosszabbítás után 

2015/16, Budapest: Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék 4–1 

2016/17, Miskolc: MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék 3–2 

2017/18, Miskolc: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE 4–0 

2018/19, Székesfehérvár: Fehérvár AV19 – MAC Újbuda 6–3 

2019/20, Miskolc: Ferencvárosi TC – Fehérvár AV19 6–3 

2020/21, Debrecen: DEAC – Hydro Fehérvár AV19 5–4 – hosszabbítás után 

 

(A borítóképen: Bizonyosan ismét kemény csata lesz a mai a DEAC-cal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!