Labdarúgás

2022.01.26. 09:00

A kölcsön Zsemlye „visszajár” a DVTK-nak

A DVTK 19 éves játékosát egy másik NB II.-es labdarúgócsapatnak adta kölcsön.

BCS

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A bajnoki rajt előtt néhány nappal a Diósgyőri VTK NB II.-es labdarúgócsapata fél évre kölcsönadta az ugyancsak a másodosztályban szereplő Pécsi MFC együttesének Zsemlye Balázst, a piros-fehérek 19 esztendős védekező középpályását, aki diósgyőri akadémiai képzésből került fel a piros-fehérek felnőttcsapatához. A miértről Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját kérdeztük. 

 

– Tavaly nyártól kezdve több, az akadémiánkról kikerülő fiatal, illetve egy külső akadémiáról érkezett játékos kapott lehetőséget az első csapatban, a felnőtteknél, és ők különböző játékrendszerekben jutottak szóhoz. A fiatalszabály adta lehetőségek a bajnokság első részében a védekező típusú játékosoknak kedveztek, mert a csapatépítés során az évad elején a hátsó alakzat biztonságán volt a hangsúly. Azonban ez az ősz végére változott, együttesünk támadóbb játéka miatt más szereposztás érvényesült, és ez a fiatal labdarúgó csapatba jelölésére is hatott – mondta Benczés Miklós. – Zsemlye Balázs összesen 15 bajnokin lépett pályára az ősszel. Szeretnénk, ha fejlődése folyamatos lenne, és nem szenvedne törést azért, mert arra a posztra, amin ő játszott, leigazoltuk Lucast, aki csapatunk egyik erőssége lehet, vagy mert a fiatal játékosokat a tavasszal leginkább támadóként kívánjuk szerepeltetni, és ez Jurek, Csatári, Kocsis vagy Kispál csapatba kerülését hozhatja. Mindezek miatt, a szakmai stábbal egyeztetve, az a döntés született, hogy támogassuk Zsemlye Balázs kölcsönadását. És mivel a Pécsi MFC-nél, egy NB II.-es csapatnál rendszeres játéklehetőséghez juthat, elengedtük őt egy fél évre, kölcsönbe. 

Arra a kérdésünkre, hogy Makrainak van-e már új csapata, a sportigazgató azt felelte, hogy még nem dőlt el, hogy a támadó hol szerepel tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!