Itthon is megmutatták magukat a diósgyőriek

2022.01.20. 08:00

A DVTK labdarúgócsapata a csoporttárs csabaiakat intézte el, edzőmeccsen

Az év első hazai, összességében a negyedik felkészülési meccsét játszotta szerdán a Diósgyőri VTK NB II.- ben listavezető labdarúgócsapata, az után négy nappal, hogy hazatértek a spanyolországi edzőtáborozásból.

Berecz Csaba

Fotó:

Az ellenfél a csoporttárs, a bajnokság 13. helyén álló Békéscsaba 1912 Előre együttese volt, amely feleannyi pontot gyűjtött az őszi 20 fordulóban, mint a piros-fehérek. A bennmaradás eléréséért harcoló viharsarkiak mindössze 17 játékost neveztek a meccsre, ezzel szemben a DVTK 24 főt, akik közül ketten, Csatári és Kispál pályára sem léptek, nekik ezúttal annyi jutott, hogy végig melegítettek a második játékrészben, az oldalvonal mellett. A diósgyőrieknél a nagy létszám ellenére voltak hiányzók is. Póser kapus azért nem védett, mert ezúttal is csak két hálóőr kapott bizalmat. Ivánka azért maradt távol, mert a felnőttkerethez történt őszi csatlakozása után nem volt egészséges a külföldi edzőtáborba indulás előtt, ezért a formája visszanyerése miatt most rá az NB III.-as tartalékcsapatnál számítanak. Szeles betegsége után még nem kapott zöld utat az orvosi stábtól a visszatérésre, a nemrég szerződtetett Eppel Mártonról pedig éppen szerdán derült ki, hogy a betegsége után az összes vizsgálat jó eredményeket mutatott, így betegsége után újra edzésbe állhat, csütörtöktől. Makrai szinte biztos, hogy nem lesz tagja a DVTK tavaszi keretének, őt több NB II.-es együttes is szívesen látná, de amíg a sorsa nem rendeződik, addig az NB III.-as gárdával készül.

 

 

A kezdő?

 

A szerdai edzőmeccset – feltehetően a hideg és a szurkolóbarátnak nem nevezhető korai kezdés miatt – a helyszínen kevesen tekintették meg, viszont az élő képes, internetes közvetítést több mint háromezren látták. Aki követte a meccset, az a DVTK-tól egy jó első félidőt láthatott, illetve azt, hogy a második játékrész előtt négyet cserélt a hazai szakvezető, a 60. perc előtt pedig hetet. Az első félidőben a pályán lévők, illetve a szünetben becseréltek tűnnek esélyesnek a Vasas elleni bajnoki nyitány (január 31., 20.00) kezdőcsapatába kerülésre, Póser kapussal kiegészülve. A várható kezdőről a meccset követően Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy a vírushelyzet miatt nem lehet a kezdőcsapatot biztosra venni, megvannak az ezzel kapcsolatos elképzelések, de ezen a meccsen is kíváncsi volt még néhány dologra, arra, hogy ki kivel tud jól együtt játszani, hogy néhány poszton kitől mire számíthat. Arról, hogy a vírushelyzet mennyire van jelen a DVTK-nál, azt felelte a piros-fehérek szakvezetője, hogy eddig a keret tagjait jobbára elkerülték a megbetegedések és a sérülések, de igyekeznek sok olyan ajánlást betartani, amivel a koronavírus betörését megakadályozhatják.

 

– A szerdai mérkőzés elérte a célját – nyilatkozta a meccs után Kondás Elemér. – Jó felfogásban, jó ritmusban, dinamikusan, taktikusan futballozott a csapat. Sok helyzetet alakítottunk ki, sikerült négy gólt szerzeni. Voltak hibák is, amelyeket javítanunk kell, és ezen a napon az is fontos volt, hogy a lehető legtöbb játékosnak meccsterhelést tudjunk adni.

 

A DVTK a rajt előtti utolsó felkészülési meccsét a korábbi megegyezés szerint vasárnap 13.00-tól az NB II.-es Soroksár SC vendégeként játszaná, de ez lehet, hogy változik, ha a fővárosi csapat nem tud jó minőségű pályát biztosítani erre a napra. Ez esetben Diósgyőrben mérkőzhetnek meg egymással a csapatok.

 

 

Diósgyőri VTK vs. Békéscsaba 1912 Előre 4–1 (3–0)

 

Diósgyőr, 100 néző. V.: Nagy R. (Márkus, Berényi).

 

Diósgyőri VTK: Danilovic (Borsos, 59.) – Eperjesi (Polgár, 59.), Hegedűs J. (Karan, 59.), Szatmári (Szűcs K., 59.) – Németh M. (Jurek, 46.), Lucas (Zsemlye, 59.), Oláh B. (Zsolnai, 46.), Molnár G. (Bertus, 59.), Bárdos (Bokros, 46.) – Kocsis (Horváth Z., 46.), Könyves (Hornyák, 59.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

 

Békéscsaba 1912 Előre: Winter (Czinanó, 46.) – Hodoniczki, Albert I., Nagy S. (Puskás, 46.), Bor (Szabó Cs., 46.) – Király, Szabó P. (Varga T., 65.) – Varga Sz. (Zvara, 65.), Ilyés, Pantovic – Lukács R. (Váradi, 65.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

 

Gólszerző: Könyves (21.), Lucas (43.), Eperjesi (45+1.), Jurek (64.), ill. Pantovic (74.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!