női labdarúgás

2021.12.02. 08:00

Úgy érzi, lehetne héttel több

A szabadság után január 13–14-én kezdődik az új esztendő a DVTK női labdarúgócsapatánál.

Molnár István

20211113 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK - HALADÁS VIKTÓRIA NBI női labdarúgó mérkőzés. képen: BÓDAI VIKTÓRIA #22 GERÉD ERIKA #14

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A női labdarúgó-élvonalban, tizenkét mérkőzés után 15 ponttal az 5. helyen áll a táblázaton a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek a szezont új trénerrel kezdték, méghozzá Bém Gáborral. A szakember 1988-tól 1994-ig labdarúgó, 1994 és 2000 között technikai vezető volt Diósgyőrben, míg 2011-től 2021-ig utánpótlásedzőként dolgozott a klubnál. Az első kérdés a vezetőedző felé az volt, hogy nagyjából ott állnak-e a tabellán, ahová tervezte, remélte, azzal együtt, hogy az ősszel voltak befolyásoló tényezők, mint például betegségek...

Sokan hibáztak

– Azt szoktam mondani, hogy hosszú távon a táblázat nem hazudik, de most egy kicsit füllent, mert reálisan hét ponttal kellene többnek lenni a nevünk mellett – kezdte válaszát az 1964-es születésű szakvezető. – Az októberi válogatottszünet után azonban egy kicsit megtorpantunk. Minden játékos koronavírussal fertőződött meg, aki elment a válogatottakhoz, illetve lett egy súlyos sérültünk is Nagy Melinda személyében, aki egy edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást.

Nem lehet elmenni azon malőr mellett, amely megesett a Diósgyőrrel, nevesül: az 1. fordulóban, augusztus 14- én lejátszott Diósgyőri VTK – Soroksár SC (2–1) találkozón a hazaiaknál jogosulatlanul szerepelt a csereként beállt (ám a cserejátékosok között nem szereplő) Lovász Emma, emiatt a látogatók megóvták a meccset, az MLSZ nekik adott igazat, így a fővárosiak kapták a 3 pontot, 3–0-s gólkülönbséggel. Ezen már „túlesett”, vagy azért még benne van, hogy ezzel a három ponttal előrébb lehetnének? – vetettük fel ezt is Bém Gábornak.

– A múlttal soha nem szoktam foglalkozni, mert azzal már nem lehet mit kezdeni, de ennél az esetnél sokan hibáztak – játékvezető, játékos, stábtagok –, és természetesen nem jó pontokat veszteni a „fehér asztalnál’’ – mondta az edző.

Még képlékeny

Kíváncsiak voltunk, hogy a vezetőedző a mutatott játékkal mennyire elégedett, megcsinálta-e azt a csapat taktikában, egyebekben, amiket kért.

– Sokat léptünk előre a taktikai célok megvalósításában, de ezen a területen van a legnagyobb lemaradásunk – nyilatkozta Bém Gábor. – A másik fontos tényező a labdaszerzéseinknél történő agresszivitás, ami csak részben fejleszthető, mert ez benne kell legyen a játékosok génjeiben. A közeljövőben keressük az ilyen mentalitású játékosokat. Vannak minőséget képviselő játékosaink, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni, de ez nem mindig mutatkozott meg játékban. Remélem, ez tavasszal változni fog.

Érdeklődtünk, hogy terveznek-e új igazolásokat, és bontanak-e esetleg szerződést játékosokkal.

– Természetesen vannak kiszemeltjeink, de a leigazolásuk még képlékeny. Mint az a tény is, hogy pár játékostól megválunk – közölte a diósgyőri tréner.

Március 12. és 19.

Habár még csak december eleje van, azt is tudakoltuk, hogy mennyire állt össze a téli felkészülési program, és hogy mikor indítják a munkát az új esztendőben.

– A komplett programunk kész van. Ebben az évben még december 15-ig edzünk, és van a héten két nap, amikor dupla foglalkozásaink is vannak. Utána szabadság jön, majd január 13–14-én orvosi vizsgálatokkal és tesztekkel kezdünk. A Magyar Kupában ott vagyunk a legjobb 8 között, egyelőre sorsolás nincs, de vélhetően március 12-én lépünk pályára a következő körben. A bajnokság pedig március 19-én folytatódik, a 13. fordulóval.

Mivel az alapszakasz során háromszor játszik mindenki mindenkivel, így az első körből még minden csapatnak 9 meccse van hátra. Az alapszakasz vége után, a 21. fordulót követően rendezik meg a helyosztót. A bajnokság alapszakaszának 1. és 2. helyezettje az első helyért, míg a 3. és 4. helyezettje a harmadik helyért fog megküzdeni. A helyosztók majd két nyert mérkőzésig tartanak, a bajnokság alapszakasz 5–8. helyén végzett csapatok végső helyezése megegyezik az alapszakaszban elért pozíciójukkal.

(A borítóképen: Jelenleg az ötödik helyet foglalja el a DVTK (pirosban) a tabellán)


A női NB I. állása

1. Ferencvárosi TC 12 9 1 2 36–13 28

2. ETO FC Győr 12 7 3 2 33–11 24

3. MTK Budapest 12 7 2 3 25–17 23

4. Haladás Viktória 12 4 3 5 17–21 15

5. Diósgyőri VTK 12 4 3 5 20–25 15

6. Puskás AFC 12 3 3 6 16–20 12

7. Astra-Activtek HFC-Üllő 12 3 3 6 14–23 12

8. Soroksár SC 12 1 2 9 9–40 5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!