Avas

2021.12.18. 15:00

Nyílt nappal indul a Miskolci Síiskola

Elkészült, és a vasárnapi nyílt nappal „hivatalosan” is megkezdi üzemelését a miskolci műanyag sípálya.

Berecz Csaba

Forrás: Olvasónktól

Miskolcon, az Avason, a jezsuita gimnázium területén épült műanyag sípálya, amely a Mednyánszky László utca elejéről, a kis focipálya mellett található gyalogosbejárattól közelíthető meg. Itt, ezen a helyszínen vasárnap 11 órától 15 óráig nyílt napot tartanak. 

 

– Ez tulajdonképpen egy bemutatónap lesz, amelyre mindenkit szeretettel várunk – mondta Töreczki Edit, a Miskolci Síiskola vezetője. – Hároméves kortól a felnőttekig bárki megnézheti, kipróbálhatja ezt az új pályát, ahol nemcsak ezen a napon, hanem a téli időszakban folyamatosan várjuk az érdeklődőket. Hétvégén már a reggeli órákban lehetőség nyílik itt a tanulásra, hétköznapokon pedig 17 órától kezdődnek az oktatások, köszönhetően annak, hogy villanyvilágítással is rendelkezik a pálya. A nyílt napon az oktatóinkkal ismerkedhetnek meg a hozzánk ellátogatók. A nyolc szakképzett síoktatónkhoz 3 éves kortól egyéni, 4 éves kortól csoportos foglalkozásokra lehet jelentkezni, a kezdőktől a középhaladókig mindenkit szívesen látunk. 

 

Magánkezdeményezésre 

 

Mint azt a Miskolci Síiskola vezetőjétől megtudtuk: a műanyag sífelület 80 méter hosszú és 12 méter széles, és nemcsak a pálya, hanem minden egyéb kiegészítő rendelkezésre áll, a bakancs­szárítótól kezdve egészen a felvonóig. A beruházás magánkezdeményezésre jött létre, a területet biztosító oktatási intézmény ingatlanjának értékét nem számítva mintegy 60 millió forintos projekt keretében került kialakításra a sportinfrastruktúra, amelynek létrejöttét a Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos által felügyelt Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatta, 30 százalékos forrás biztosításával. 

 

– A sípálya a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szakmai ajánlásával és ellenőrzésével került kialakításra, és köszönettel tartozunk a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium vezetésének, Holczinger Ferencnek, az iskola igazgatójának, hogy némi keresgélés után náluk leltünk otthonra – mondta Töreczki Edit. – Bizonyára sokak előtt ismert, hogy a 80-as, 90-es években jelentős síélet volt Miskolcon, a Honvéd Papp József SE műanyag borítású pályáján, melyen edzéseket tartottak és versenyeket rendeztek anno. A 2000-es évek első évtizedében ez a lehetőség megszűnt, de ezt követően azt érzékeltük, hogy a több mint húszéves síképzést követő, infrastruktúra nélküli időszakban is mutatkozott igény az oktatás igénybevételére, ezért kezdtünk bele egy új síiskola megalapításába. Reméljük, hogy a következő években, évtizedekben sokan sajátítják majd el a sportág alapjait nálunk, rajtunk nem fog múlni, ugyanis a képzett szakemberek mellett a legmodernebb felszerelésekkel várjuk az érdeklődőket.

 

(A borítóképen: Próbaüzem az átadás előtt a Miskolci Síiskolában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!