NB III. Keleti csoport

2021.12.19. 15:00

Megfelelő erősítéssel bennmaradhat a Hidasnémeti VSC

A 18. helyen áll a labdarúgó NB III. Keleti csoportjában a Hidasnémeti VSC csapata.

MI

20211107 Hidasnémeti fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Hidasnémeti VSC – Salgótarjáni BTC NBIII férfi labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Ádám János

Az előző évadban a Hidasnémeti VSC csapata nyerte meg a bajnokságot a labdarúgó megyei I. osztályban, a klub beadta licenkérelmét az NB III.-ra, és várta, hogy milyen sorsa lesz a továbbiakban, kell-e osztályozót játszania a felkerülésért, vagy a sorsolásnak köszönhetően meccsek nélkül feljut a honi harmadik vonalba, a Keleti csoportba.

 

Nem volt csoda

 

– A hurráhangulat megvolt az aranyérem, a bajnoki cím miatt, azonban nem tudtuk, hogy a következő napon mi fog történni, mit kell tennünk. Az ugyanis egyedülálló, hogy egy bajnokcsapat nem vált automatikusan osztályt, hanem várnia kell arra, hogy a többi aranyérmes hogyan dönt, aztán pedig arra, hogy a szövetség sorsolása miként alakul – kezdte Török András, a Hidasnémeti VSC elnöke.

 

– Nem sokkal később eldőlt, hogy a két osztályozómeccset meg kell vívnunk, méghozzá nem is akármilyen ellenfél, a győri ETO tartalékcsapata, az akadémiai gárdája ellen. Tudtuk, hogy mik a céljaik, és azt is láttuk, hogy milyen erősségű a csapatuk, így nem csoda, hogy mindkét összecsapást 5–0-ra elveszítettük. Ezután jöttek a különböző pletykák, hogy melyik, az NB III.-ra jogot nyert csapat nem fog élni a lehetőséggel, és az utolsó pillanatban kaptuk is a jelzést, hogy azon bajnokok közül, amelyek nem jártak sikerrel az osztályozón, mi vagyunk a legjobbak, és így mégiscsak a mezőny tagjai lehetünk. Ekkor nagyjából már csak bő egy hónap volt a szezon kezdetéig, akkor kellett az átigazolási piacra kilépnünk, amikor a játékosok döntő többsége már elszerződött, és nekünk ekkor kellett 12-13 olyan labdarúgót keresni, akik megfelelnek az osztály kívánalmainak. Ez nem volt könnyű... Sajnos, szlovák játékosainkat is elveszítettük, elengedtük, ugyanis ha maradtak volna, akkor – mivel külföldi állampolgárnak számítottak volna – elveszítjük azt a 27 millió forintot, amit az MLSZ ad az NB III.-ban induló kluboknak.

 

Hárman a kispadon

 

A HVSC elnöke hozzátette: mielőtt belevágtak az NB III. szervezésébe, megkérdezte a háttérben dolgozókat minderről, és „zöld utat” kapott.

 

– Úgy gondolom, hogy a magyar labdarúgás harmadik vonalában szerepelni komoly dolog, rang, annak ellenére, hogy tudtuk, nagyon nehéz dolgunk lesz. Nagyon kellenek az olyan szponzoraink, mint a sátoraljaújhelyi Zemplén Gourmet 1889 Kft., a Kálló-Bau Építőipari Kft. vagy a Duna Aszfalt és persze a helyi önkormányzat – mondta Török András.

 

A hidasiak három edzővel dolgoztak együtt az ősz folyamán.

 

– Sikeredzőnknek, Ladislav Susnyaknak családi és egyéb problémái voltak, és az elején még ugyan velünk volt segítőként, utána úgy döntött, hogy a saját cége irányítását szeretné csinálni – mondta a klubvezető. – Négy fordulón keresztül Kupecz Tamás volt a vezetőedzőnk, de úgy ítéltük meg, hogy hosszú távon nem tud a csapat kijönni a rossz szériából, így váltottunk. Jómagam vállaltam át az edzői szerepet a következő öt találkozóra, ebből kettőt nyertünk, háromszor kikaptunk. Aztán kapcsolat révén hozzánk került Jozef Majoros Szlovákiából, ő otthon egy nagyon ismert, elismert edző, volt válogatott játékos. Szerencsénkre éppen nem volt klubja, előtte Nagymihályban volt pályaedző és vezetőedző. Nagyon komoly edzéseket tart, logikailag minden felépített, látszik, hogy milyen magas szintről jött. Szívesen segít nekünk, a megegyezés szerint addig mindenképpen, amíg nem kap ajánlatot magasabb osztályból.

 

Voltak problémák

 

Az elnököt megkérdeztük arról, hogy mik a mögöttük hagyott hónapok legnagyobb tapasztalatai, és hogy miként értékeli a 18. helyet és a nevük mellett lévő 9 pontot.

 

– A realitás az, amit a számok tükröznek. Azt, hogy két hét alatt nem lehet olyan csapatot csinálni, ami ütőképes – fogalmazott Török András. – Ugye említettem, hogy a légiósokat kik kellett cserélni, de voltak egyéb problémák – betegség, sérülés – is, amik miatt volt, amikor többen kiestek, nem tudtak játszani. Némileg viccesen azt is mondhatnám, ezek tükrében meglepő, hogy nem vagyunk utolsók... Volt egy olyan szakasz, éppen akkor, amikor többen nem voltak hadra foghatóak, hogy szerda-vasárnap ritmusban következtek a mérkőzések, amelyek persze elúsztak, és a sorozatos negatív dolgok után nem volt könnyű játszani. Úgy látom, amennyiben nem lettek volna ezek a gondok, akkor most lenne körülbelül 13-15 pontunk. Nehéz a helyzetünk a bennmaradás szempontjából, de ha megfelelően meg tudjuk erősíteni a keretet, mások pedig kevésbé, akkor elérhető, megvalósítható a cél. Az első három-négy tavaszi találkozó ebből a szempontból különösen fontos lesz, de nehéz is egyben, mert játszunk majd a Jászberénnyel, a Debreceni EAC-cal, a BKV Előrével és a Kisvárda tartalékkal. Egyébként azt is meg kell jegyezni: az NB III. más szint, jó pályákon játszunk, intelligens vezetőkkel és játékosokkal találkozunk, mindenhol tévés stábok fogadnak, saját újságírók, marketingesek. Ezek közül rengeteg helyen nem tudták, hol van Hidasnémeti, de a település elhelyezésében segített, segít a labdarúgás.

 

Török András az alábbiakat is megjegyezte: – A mögöttünk hagyott fél évben a háttérben rend és fegyelem volt, és csak addig nyújtózkodtunk, amíg a takarónk ért. Így teszünk a továbbiakban is. Amint jeleztem, szeretnénk erősíteni, ami télen extrán nehéz, de szerencsére jó kapcsolati tőkével rendelkezünk. Van, aki biztosan nem tudja vállalni a folytatást, és vannak olyanok, akikkel mi nem vagyunk megelégedve. Négy-nyolc játékos mozoghat a holt szezonban. A felkészülést január 5-én, szerdán kezdi a csapat, a bajnokság tavaszi része február 13-án indul.

 

(A borítóképen: A hidasiaknak (világos mezben) jelenleg 9 pontjuk van)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában