DVTK Jegesmedvék

2021.12.01. 08:00

Kiss Roland gólja döntött (videóval)

Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A DVTK Jegesmedvék csapata – mivel a múlt héten szerdán 6–4-re nyert a fővárosban a jégkorong Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén – kétgólos előnnyel várta a visszavágót, így csupán arra kellett vigyázniuk, hogy hazai környezetben ne veszítsenek ugyanennyivel, vagy még többel a MAC HKB Újbuda együttesével szemben. A miskolci kerettagok közül betegsége miatt Ritó hagyta ki a meccset.

Kevés helyzet akadt

A több leshelyzet után az 5. percben Gooch előtt adódott tiszta lövőhelyzet, nagyon rákészült, óriási erővel bombázott mellé. Tokaji Viktor valószínűleg biztonsági játékot kért az övéitől, akik nem is kockáztattak. A 9. percben Tóth R. lepődött meg a legjobban azon, hogy pár lépésről, szemből bárhová teheti a korongot, tette is, de 5 centiméterrel a jobb oldali kapuvas mellé zúdított. A 12. percben Elgestal jobbról ugyancsak kevéssel gurított a jobb sarok mellé. A rakétákat a 13. perctől kezdve gyújtották be a felek és kapcsoltak utazósebességre. A 16. percben Kreisz szólóját úgy hatástalanította Duschek, hogy nem engedte magát elfektetni, a korcsolyáján maradt, és ezzel nyerte meg a párharcot. A DVTK emberhátrányban képes volt egy bulira a MAC védő harmadában, majd gond nélkül bekkelt. Az első nem volt a szezon legjobb harmada, de ezt senki nem bánta.

Vendégvezetés

A folytatásban Szabad bravúroskodott, a botja mellett lábbal és a cipőjével is maga paskolta a korongot, bemutatója végén azonban már nem maradt ideje a kapu veszélyeztetésére, mert szerelték. Néhány korongeladás következett, majd hiányoztak a minőségi célzások. A 27. percben Dansereau és Tóth R. okozott zavart, Duschek viszont résen volt. Nem sokkal később takaréklángon folyó dulakodást láttunk, ebben egyszerre három piros mezes is a jégre került, leküldeni mégsem kellett senkit.

A 29. percben az évekkel korábban Miskolcon vitézkedett Dansereau választotta a nehezebbet, közelről szúrta el az elszúrhatatlant. Djumic is kihagyott egy ziccert, majd eljött a 35. perc, amikor Stevens jobbról Duschek elé cselezte magát, aztán gurított, a játékszer pedig szó szerint átvánszorgott a gólvonalon (0–1). Pánik még nem volt, de a diósgyőrieknek kettőzött figyelemmel kellett küzdeniük.

Tapsot kaptak

A harmadik szakasz elején Mihalik egyenlíthetett volna, Bálizson azonban nem volt képes átemelni a korongot. A MAC szívóskodott, és a 45. percben Djumic jobbról megkerülte a kaput, és balról betette a korongot a bal alsóba (0–2), így ekkor hosszabbításra állt a meccs. Miután hat játékosa került a jégre, szabálytalan csere miatt megfogyatkozott a Diósgyőr, a krízist viszont túlélte a csapat.

Aztán az 51. percben Kiss R. balról, 6 méterről, félmagasan a háló bal oldalába bombázott (1–2), így megint a vendéglátók álltak továbbjutásra. Izgalmas hajrá elé nézett a publikum. Djumic kisbüntetése 6.31-nél jókor jött Galaniszék számára, a cicázásból nem tudták kihozni az idegnyugtató 2–2-t. A fővárosiak időt kértek, Bálizst pedig mezőnyjátékosra váltották, a harmadikat viszont képtelenek voltak betermelni. A Macik ugyan kikaptak, de vereségük továbbjutást és tapsot ért.


DVTK Jegesmedvék vs. MAC HKB Újbuda 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

Miskolc, 415 néző. V.: Nagy A., Németh M. (Balla, Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R. 1, Wehrs, Walker, Miskolczi, Elgestal – Szirányi, Hyvarinen, Galajda, Lövei, Mattyasovszky – Hadobás, Doetzel, Galanisz, Vojtkó (1), Mihalik – Farkas O., Szabad, Farkas M., Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas R.) – Macaulay, Tóth G., Schlekmann, Gooch, Izacky – Garát, Varga K., Dansereau, Ádám Zs., Ritter – Pozsgai, Csollák, Stevens 1 (1), Molnár B. (1), Djumic 1 – Dóczi, Tóth R., Kreisz, Pápa. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

Kiállítások: 4 perc, ill. 2 perc.

Tokaji Viktor: – Összességében megdolgoztunk a továbbjutásért, amelyet az előző meccsen alapoztunk meg. Most nulla nulláról indultunk, az első harmadban nem voltunk határozottak, teret és időt adtunk az ellenfelünknek. A másodikban feljavultunk, a harmadikban pedig arra törekedtünk, hogy a védekezésünk rendben legyen. Kétgólos hátrányunk után karaktert váltottunk, érzelmes hokit nyújtottunk.

Kangyal Balázs: – Nem mondhatok rosszat magunkra. Mindkét csapat mindent megtett a továbbjutásért, amelyet mi az erdélyi túránkon veszítettünk el, mert a meccseink mellett kétezer kilométert utaztunk. Mínusz kettővel jöttünk, ezúttal pedig ami bennünk volt, kitettük a jégre. A DVTK-tól azonban nem vesszük el az érdemét.

Továbbjutott: a DVTK Jegesmedvék 7–6-os összesítéssel.

Az elődöntő másik ágán a Ferencvárosi TC-Telekom játék nélkül lett finalista, ugyanis az Újpesti TE betegségek és sérülések miatt nem tudott kiállni a visszavágóra.

(A borítóképen: Kikaptak, de továbbjutottak a diósgyőriek [pirosban])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!