Mezőkövesd Zsóry FC

2021.12.04. 09:00

Hármat várnak a tizenötödiken

Szombaton délután vendégként szerepel a matyóvárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolozdey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 15. fordulójának keretében 13 órakor kezdik a Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amely nagyon nehéznek ígérkezik a vendégek számára, hiszen a hazaiak a bennmaradásért küzdenek, így nagy erőket mozgósítanak majd.

Egymás ellen

Amennyiben a vendégek begyűjtik a három pontot, gyakorlatilag páholyból várhatják az őszi szezon hajráját. A felek az élvonalban eddig négyszer találkoztak, és a mérleg a dél-borsodiak számára kedvező: ugyanis egy győzelem mellett három döntetlent értek el, így az első osztályban, összesítésben, még veretlenek a dunántúli gárdával szemben. A két csapat legutóbb augusztusban találkozott Mezőkövesden, ahol gól nélküli döntetlen született a kilencven percen.

A második vonalban két évet töltöttek együtt. A 2014/15-ös idényben mindkét találkozó gólzáporos döntetlennel zárult: Gyirmóton 2–2, Mezőkövesden 3–3 volt a végeredmény, a bajnokság végén a dunántúliak bronzérmesek lettek, míg a sárga-kékek a negyedik helyen zártak. A 2015/16-os idényben a másodosztályból együtt jutottunk fel az élvonalba, hiszen a Gyirmót lett a bajnok, a fürdővárosiak pedig ezüstérmet szereztek. Ebben az idényben mindkét meccset a dunántúliak nyertek 2–1-re.

Fontos mérkőzés

– Azt gondolom, hogy a Gyirmót FC Győr masszív csapat, ezt bizonyítják azok a mérkőzések is, amiket láttunk róluk – mondta Supka Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, majd így folytatta: – Sok rutinos labdarúgóval rendelkeznek, vannak köztük olyanok, akik egyedül is képesek eldönteni a mérkőzéseket, gondolok például Nagy Patrikra, Simon Andrásra vagy Varga Barnabásra. Nekünk ugyanúgy kell pályára lépnünk, ahogy az előző meccseken tettük, a Ferencvárosi TC elleni találkozót is beleértve: helyzeteket kell teremtenünk és azokat minél jobb arányban kell értékesítenünk. Lényeges, hogy fegyelmezettek legyünk és megfelelően koncentráljunk védekezésben, valamint támadásban egyaránt. A célunk az, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza Gyirmótról. Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés számunkra, ugyanis minden találkozónak, minden megszerzett pontnak és győzelemnek óriási jelentősége van ebben a tizenkét csapatos bajnokságban, ennek szellemében készülünk a szombat kora délutáni mérkőzésre.

Lejárt a büntetése

A kövesdiek közül Katanec kiállítás miatti egy mérkőzésre szóló eltiltása letelt, így várhatóan visszakerül a védelembe. Farkas D. és Martinez beteg, Vági és Vajda S. pedig sérülés miatt nem szerepelhet.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható együttese: Tordai – Vadnai, Pillár, Katanec (Kocsis), Lakvekheliani – Cseri, Cseke (Vutov), Karnitski, Besirovic – Jurina, Nagy D. (Drazic).

(A borítóképen: Kocsis G. és Pillár harcol a labdáért a Fradi elleni hazai mérkőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!