Kosárlabda

2021.12.03. 07:24

Cseh csapat lesz az ellenfelük

A DVTK kosarasai az EK egyenes kieséses szakasz 1. fordulójában a Zabiny Brno ellen játszanak.

20101018 Szekszárd Női NB/I. A csoport kosárlabda mérkőzés Atomerőmű KSC-Szekszárd - Aluinvent DVTK. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója és a csapat

Fotó: Mártonfai Dénes

Csütörtökön este véget értek a csoportküzdelmek a női kosárlabda Európa Kupában, és eldőlt, hogy mely csapatok folytathatják a legjobb 32 között, az egyenes kieséses szakasz 1. fordulójában. A Diósgyőri VTK a csoportkör utolsó fordulóját már továbbjutóként várta, és a 6. körben, a hazai környezetben a török Orman Genclik elleni 10 pontos győzelemmel megnyerte az F-csoportot. Ám ez a különbség is kevés volt ahhoz, hogy a továbbjutott csapatok rangsorában a mezőny első felében végezzen, így a folytatásban, december 15-én hazai környezetben lép pályára, 22-én pedig idegenben. A piros-fehérek ellenfele a K-csoport 2. helyén zárt, cseh Zabiny Brno együttese lesz. Ugyanis sorsolás nem volt, a csapatokat a csoportkörben elért eredmények rangsorolták, és ez alapján kerültek párba, úgy, hogy a legjobb mutatóval rendelkező a legrosszabb ellen, a második legjobb, a legrosszabb előtt végzett ellen játszik, és így tovább. Mivel a DVTK ebben a rangsorban a 17. helyen végzett, így a 16. helyezett gárdával szemben, vagyis a Zabiny Brno ellen folytathatja a sorozatot.

Mivel az egyenes kieséses szakaszban nem csak az 1., hanem a 2. forduló előtt sem lesz sorsolás, mert ágakra kerültek a párharcok érdekeltjei, így már az is tudható, hogy a Zabiny Brno – Diósgyőri VTK csata továbbjutója, a 2. fordulóban, a január 13-i és 20-i játéknapokon a csoportkörben legjobban szerepelt, francia Tango Bourges, és a továbbjutottak közül a legszerényebb eredménysort produkált, angol London Lions párharcnak a győztese ellen folytathatja az EK-szereplést.

A női kosárlabda EK, egyenes kieséses szakasz 1. fordulójának párharcai (játéknapok december 15., 22., – a csapatok neve mögötti zárójelekben található számok, a csoportkörben elért eredmények alapján készült rangsor helyezési száma)

Diósgyőri VTK (17.) – Zabiny Brno (cseh, 16.)

ACS Sepsi-SIC (román, 18.) – Orman Genclik (török, 15.)

Flammes Carolo (francia, 19.) – Movistar Estudiantes (spanyol, 14.)

Nika Syktyvkar (orosz, 20.) – Rochce Vendee (francia, 13.)

AZS UMCS Lublin (lengyel, 21.) – Tarbes GB (francia, 12.)

Neve David Ramla (izraeli, 22.) – Castors Braine (belga, 11.)

Kangoeroes Basket (belga, 23.) – BC Polkowice (lengyel, 10.)

WBC Enisey (orosz, 24.) – Olympiacos SFP (görög, 9.)

NKA Universitas Pécsi EAC (magyar, 25.) – Nesibe Aydın (török, 8.)

MBK Ruzomberok (szlovák, 26.) – BC Nadezhda Orenburg (orosz, 7.)

BCF Elfic Fribourg (svájci, 27.) – BC Prometey (ukrán, 6.)

Tenerife (spanyol, 28.) – Villeneuve d'Ascq LM (francia, 5.)

Hatayspor (török, 29.) – LDLC ASVEL Feminin (francia, 4.)

Lointek Gernika (spanyol, 30.) – CBK Mersin Yenisehir Bld (török, 3.)

KKZ Crvena zvezda (szerb, 31.) – Valencia BC (spanyol, 2.)

London Lions (angol, 32.) – Tango Bourges (francia, 1.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában