Sífutás

2021.12.24. 08:00

Büki Ádám a legjobbaktól tanulhatott

Két sífutóvilágkupa-versenyen is rajthoz állt Büki Ádám.

SZIS

Forrás: NordicFocus

Fotó: NordicFocus

A miskolci Büki Ádám december elején a norvégiai Lillehammerben mutatkozott be a sífutás legnívósabb versenysorozatában, a világkupában. Sőt duplázhatott, hiszen Svájcban, a davosi futamon is ott lehetett, ahol szintén a legjobbaktól tanulhatott.

 

Otthonosan mozgott

 

– Mindkét világkupahelyszínen szabadstílusú sprintet és 15 kilométeres szabadstílusú versenyt rendeztek – mondta Büki Ádám, a Miskolci Honvéd SE sportolója. – A két sprint közül a davosi sikerült jobban, ott a 107. helyezést értem el. Már otthonosabban mozogtam a pályán, és végül 33,47 másodpercet kaptam a legjobb időt elérő, olimpiai és világbajnok norvég Johannes Hosflot Klaebótól. Itt a mezőny is sűrűbb volt, mert a kisebb nemzetek legjobb versenyzői is rajthoz álltak, így az előttem lévőktől sem voltam messze. A 15 kilométeres szabadstílusú versenyek közül viszont a norvégiai futamon tudtam jobb eredményt elérni. Jobban feküdt nekem a pálya, és a nagyon komoly hangulatot teremtő szurkolók is sokat segítettek az utolsó körben, hogy ki tudjam hajtani magam. Ezen a versenyen 73. helyezést értem el, 8:24 percet kaptam a győztes, szintén norvég olimpiai bajnoktól, Simen Hegstad Krügertől. Összességében nagyon nagy élmény és fontos tapasztalatszerzés volt mindkét világkupa. Motivációt kaptam a jövőre nézve, hogy még közelebb tudjak kerülni a világelithez.

 

(A borítóképen: Büki Ádám nagy élményeket szerzett)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!