Mérföldkő

2021.12.15. 19:30

A háromszázadik mérkőzésén köszöntötték Supka Attilát

Rövid, bensőséges hangulatú ünnepséget tartottak vasárnap este a matyóvárosi stadionban.

Kolodzey Tamás

Forrás: Gál Péter

Fotó: gpfoto.hu

A hazaiak NB I.-es labdarúgócsapata a 16. forduló keretében a Kisvárda Master Good gárdáját fogadta. A mérkőző felek kifutottak a pályára, a kezdő sípszó előtt azonban a sárga-kékek kispadja felé tekintettek. 

 

Mérföldkő 

 

Az oldalvonal mentén Hagyacki József, az élvonalbeli gárdát fenntartó Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója egy mezt szorongatott a kezében, majd kibontotta és feltűnt rajta a felirat: 300. 

 

Az elöljáró Supka Attilát, az ötödik helyen álló kövesdiek vezetőedzőjét köszöntötte és ajándékozta meg az ereklyével, valamint egy nagy kosárral. Az ötvenkilenc esztendős ünnepelt vastapsot kapott, majd a televízió kamerája előtt meghatottam gondolt vissza eddigi pályafutására: 

 

– Kétségtelen, hogy mérföldkőhöz érkeztem, és immáron névre szóló „papírom” van a háromszázról. Játékosként egykor megfordultam többek között a Budapesti Honvédnál, Kecskeméten, Újpesten, Debrecenben és Székesfehérvárott, a Videotonnál is. Trénerként ugyancsak szép időszakot húztam le a Bp. Honvédnál, a Debreceni VSC-nél, a Kisvárda Master Goodnál, most pedig a Mezőkövesd Zsóry FC-t szolgálom. Remélem, hogy a fürdővárosiaknál is olyan sikeres időszakot töltök majd el, mint a korábbi klubjaimnál. 

 

A szakvezető örömébe némi üröm csúszott, hiszen a találkozót a vendégek 2–0-ra megnyerték, és az élre ugrottak, a dél-borsodiak azonban az ötödik helyen maradtak. Erre a nagyszerű szereplésre Supka Attila ugyanolyan büszke lehet, mint a sportágban lehúzott dicső múltjára.

 

(A borítóképen: Supka Attilát Hagyacki József ügyvezető igazgató köszöntötte és ajándékozta meg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!