Mezőkövesd Zsóry FC

2021.11.20. 09:00

Tíz emberrel egyenlítettek

Zalaegerszegen játszott bajnoki találkozót péntek este a mezőkövesdi együttes.

Molnár István

Zalaegerszeg 20211119 Labdarúgás NB1 ZTE Mezőkövesd Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A labdarúgó NB I. 13. fordulójának nyitómérkőzését pénteken este a Zalaegerszegi TE FC, valamint a Mezőkövesd Zsóry FC játszotta a zalai megyeszékhelyen. A vendégek utóbbi négy meccsükön tíz pontot gyűjtöttek, míg a házigazda elveszítette az előző és az azt megelőző meccsét, összességében 0-8-as mérleggel, így mindenképpen javítani szerettek volna a dél-borsodiakkal megvívott összecsapáson. A Paks elleni győztes hazai csatához képest három módosítást eszközölt Supka Attila a látogatóknál: Lakvekheliani helyett Vadnai, Vutov helyett Kocsis, míg Calcan helyett Jurina került be a kezdő tizenegybe.

Az 5. percben az egykori kövesdi, Koszta veszélyeztetett fejjel, szabadrúgás után, de Tordai biztosan fogta a labdát. Tíz perccel később jött az első komoly kövesdi lehetőség, amikor Drazic játszott Jurina elé, akinek Bobál jól csúszott oda, kevéssel ment el a labda az egerszegi kapu bal oldala mellett. A 19. percben Bedi senkitől sem zavartatva adhatott be balról, középen Halilovic kevéssel fölé fejelt, míg a másik oldalon Karnicki próbálkozott sikertelenül. Ötven-ötven volt a labdabirtoklási arány, ami mutatta a csata kiegyenlítettségét. A 28. perc végén formás Zsóry-támadás futott a pályán, Drazic indult meg, befelé passzolt, Cseri átlépte a labdát, Jurina lőhetett, de nem helyezte eléggé a játékszert, maradt a gól nélküli állás. A kövesdiek építkeztek inkább, és ebben a szakaszban eléggé fenn kezdték a letámadást. A 41. percben Cseke a 16-os jobb sarkáról jobbal kapura lőtt, váratlanul, de a rövid sarok előtt hárított Demjén.

Tizenegyes itt, ott

Az első félidőben nagy hangsúly volt a védekezés minőségén mindkét csapatnál, a második játékrészre az volt az egyik kérdés, hogy akar, tud-e valamelyik gárda többet kockáztatni a győzelem érdekében. Serafimov a kövesdiek elől mentett az 52. percben, jó helyen, éppen két vendégfocista között állt. A pár száz fős hazai szurkolótábort nem éppen villanyozta fel a meccs, többet vártak az övéiktől, a kaput eltaláló lövések aránya 1-3 volt. Halilovicék egy időre letáboroztak a kövesdi 16-os előtt, környékén, oldalhálóig jutottak. A 60. percben Drazic harcolt ki büntetőt, ám Cseri gyatrán rúgta a 11-est, így elmaradt a Mezőkövesd vezetése. A 69. percben Katanec ke­zezett a 16-oson belül, úgy látszódott, Andó-Szabó videózott, aztán kiállította a kövesdi játékost, a megítélt büntetőt pedig Koszta bevarrta (1–0). Supka Attila reagált, cseréket eszközölt, kettőt is, de csak tíz emberrel volt csapata. Aztán az utolsó bő tíz percre tovább frissített a szakvezető, szeretett volna legalább egy pontot. Ez meg is történt, a csereember, Nagy D. volt remek helyen a hosszabbításban (1–1), és így ötödik mérkőzésén is veretlen maradt a Zsóry.

(A borítóképen: Cseke (balra) küzd ellenfelével a labdáért)


Percről percre

61. perc: Bobál D. szabálytalankodott a 16-oson belül Draziccsal, a játékvezető legalábbis így döntött, miután kinézett a partjelzőre, és 11-est adott a Kövesdnek. A büntetőt Cseri végezte el, és az elvetődő Demjénbe küldte a labdát.

69. perc: Katanec kapta meg második sárga lapját, ami neki a pirosat jelentette, így számára befejeződött a mérkőzés.

70. perc: Vendégkezezés miatt 11-est kapott a Zalaegerszeg, és Koszta ballal a kövesdi kapu bal oldalába lőtt, 1–0.

92. perc: Calcan volt elöl, lőtt egy nagyot, a kapufát találta el, a kipattanó labdát pedig Nagy D. 7 méterről továbbította a kapuba, 1–1.


Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–0)

Zalaegerszeg, 703 néző. V.: Andó-Szabó (Szécsényi, Becséri).

ZTE FC: Demjén (7) – Lesjak (5), Serafimov (5), Bobál D. (5), Bedi (5) – Halilovic (6), Sankovic (6) – Skribek (5), Spoljaric (5), Zimonyi (4) – Koszta (6). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Mezőkövesd: Tordai (0) – Farkas D. (5), Pillár (6), Katanec (5-2=3), Vadnai (5) – Cseke (5), Kocsis (5), Karnicki (5), Cseri (4) – Jurina (5), Drazic (6). Vezetőedző: Supka Attila.

Csere: Zimonyi helyett Meshack (5) a 46., Skribek helyett Babati (5) a 69., Jurina helyett Nagy D. (6) a 74., Vadnai helyett Lakvekheliani (5) a 74., Karnitski helyett Calcan (-) a 80., Cseri helyett Besirovic (-) a 80., Halilovic helyett Gergényi (-) a 82., Drazic helyett Vojtus (-) a 84., Meshack helyett Tajti (-) a 89. percben.

Sárga lap: Farkas D. a 36., Halilovic az 57., Bobál a 60., Pillár a 63., Katanec a 66. percben.

Gólszerző: Koszta – 11-esből (1–0) a 70., Nagy D. (1–1) a 92. percben.

Kiállítva: Katanec a 69. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!