Challenge Kupa

2021.11.11. 08:00

Szinte reménytelen a helyzet

A férfi röplabda Challenge Kupa selejtezőjében szerdán idegenben játszott a Vegyész RC Kazincbarcika.

Molnár István

20211107 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME férfi Extraliga röplabda mérkőzés. képen: SZABÓ DÁVID #12 JUHÁSZ PÉTER #3 BLÁZSOVICS PÉTER #10

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Miután tavaly a pandémia miatt visszalépett a Challenge Kupától, két év után lépett szerdán újra pályára kontinentális sorozatban a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata, ugyanezen kupában az osztrák UVC Weberzeile Ried im Innkreis vendégeként, a legjobb 32 közé kerülésért zajló párharc első felvonásán.

Bokasérülést szenvedett

A házigazda együttes jobb formában várta a csatát, hiszen hazája bajnokságában 10 meccsből megszerzett 21 ponttal a 2. helyen áll, míg a VRCK eddigi négy fellépésén mindössze 3 pontot gyűjtött, ami jelenleg csupán a 6. helyhez elég a magyar Extraligában.

Három egységgel nyitott a Ried, ekkor még nem jött válasz a borsodiaktól, azonban Ciupáék ezt követően kezdtek belemelegedni a meccsbe, és előbb egalizáltak, majd folyamatosan 2–4 egységgel ellenfelük előtt jártak (3–6, 5–7, 6–10). Ebben az állásban azonban beragadtak Moraesék, egyre-másra vezette az eredményes támadásokat az osztrák gárda, így fordult a helyzet (13–10). Felkapaszkodott a Barcika (13–12), azonban ezen a ponton megint csak az osztrákok kapták el a fonalat, és megnyugtató előnnyel kezdhették el az első szett hajráját (18–12). Szabó D.-t Árva váltotta, aki három labdamenet múlva súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Ezen különbségből valamennyit el tudott tüntetni Toronyai Miklós alakulata, de a nyitómenet a Riedé lett (25–22), a személyes pontversenyt ekkor Berger vezette (5), a másik oldalon Blázsovics állt a legjobban (4).

Jól osztó feladó

A második szettre mindenképpen több kellett a győzelmi reményekkel érkező Vegyésztől, így is kezdődött ez a felvonás (3–7). A hazai együttes nem hagyta jobban ellépni magyar riválisát, sőt, 9–9-től a felek „nulláról” folytathatták a küzdelmet. Ruteckiék haladgattak előre, Toronyai Miklós vezetőedző cserékkel próbált meg operálni: átlóként Bibókot, szélsőként Péter B.-t, liberóként pedig Budait küldte pályára (17–11). Ciupa és Páez voltak azok, akik igyekeztek (21– 16), de ez egy idő után már nagyon átlátszó volt. Jól jártak az osztrákok a napokban szerződtetett német feladójukkal, aki jól osztogatta el a labdákat (25–18). É

let-halál kérdés volt a harmadik felvonás a Barcika számára, de a Ried innen már nem szeretett volna meglepetést, 5–4-ről meglógott 10–4-re. A pályaválasztó teljes mértékben kontroll alatt tartotta ezt a játszmát is (14–6), és amikor elértek a csapatok 20–8-ig, már csak idő kérdése volt a meccs vége – ez hamarosan el is jött (25–12), némi meglepetésre simán kikapott a magyar és a borsodi színek képviselője, és ezzel szinte reménytelen helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Ma bajnoki

A meccs visszavágójára november 18-án, csütörtökön kerül majd sor Kazincbarcikán. A Vegyész RCK ma délután hazafelé jövet megáll Dunaújvárosban, ahol a helyi DKSE vendége lesz 20 órától, bajnoki összecsapás keretében.


UVC Weberzeile Ried im Innkreis (osztrák) – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 18, 12)

Ried, 150 néző. V.: Daniilidou (görög), Shaino (izraeli).

UVC Weberzeile Ried im Innkreis: Berger 13, McAinsh 5, Rutecki 22, Hackl 6, Breit 9, Wagner 3. Csere: Szydlowski (liberó), Gutsjahr. Vezetőedző: Dominik Kefer.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 3, Ciupa 10, Juhász 6, Szabó D. 2, Blázsovics 8, Moraes 4. Csere: Dudás (liberó), Budai (liberó), Árva, Csizmadia, Bibók, Péter B. 1, Péter M. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Dominik Kefer: – Nagyon örülünk, hogy nyerni tudtunk. Egy sokkal keményebb mérkőzésre számítottunk, mert bár tudtuk, hogy ellenfelünk rossz szériában van, erre a háromszettes győzelemre álmomban sem számítottam. Van még azonban egy visszavágó.

Toronyai Miklós: – Saját magunkat vertük meg. Jó ez az osztrák csapat, de azért ekkora különbség nincs a két együttes között.

(A borítóképen: Simán kikaptak Ausztriában a kazincbarcikaiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!