Ökölvívás

2021.11.16. 15:00

Sikert arattak Egerben a Hell Fight Club versenyzői

Ketten állhattak fel a dobogó legtetejére.

Molnár István

November 10. és 14. között rendezték meg a 2021. évi serdülő, junior és női országos bajnokságot az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban 71 bajnoki címért, ahol 88 klub 250 sportolója lépett ringbe. A bajnokság célja a magyar ökölvívósport népszerűsítése, illetve a jogosultság megszerzése volt a nemzetközi tornákon való indulásra és a válogatott keretbe való bekerülésre. A miskolci Hell Fight Club öt versenyzővel indult az ötnapos bokszmaratonra, melyről mindannyian éremmel távoztak.

Volt lehetőségük

Serdülőkategóriában Csiki Csanád (37 kg) bronzérmet, Balogh Balázs (52 kg) ugyancsak bronzérmet, míg Vaskó Zsolt (57 kg) ezüstérmet vehetett át. A klub két ifjúsági magyar bajnoka, Mezei Petra és Varga Beáta is részt vett az elit női országos bajnokságon. Mivel már betöltötték a 18. életévüket, így volt lehetőségük, hogy megmérettessék magukat felnőttkategóriában is. Mindez remekül sikerült mindkettejüknek, ugyanis Mezei Petra a 48 kilogrammos súlycsoportban aranyérmes lett (a fináléban Szeleczki Lillát verte 5:0-val), míg Varga Beáta az 54 kilogrammban ezüstérmes (miután a döntőben 5:0-ra kikapott Lakotár Hannától).

A nőknek egyébként idén nem rendeznek világbajnokságot, miután az eredetileg decemberre kiírt isztambuli viadalra legkorábban jövő év márciusában kerülhet sor.


A másik első

A hölgyek között még egy borsodi aranyérem született az országos bajnokságon, ugyanis a 60 kilogrammos súlycsoportban a Sárospataki TC bokszolója, Mezővári Kinga lett a legjobb, 3:2-es pontozással verte a KSI-s Szabó Petrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!