Vegyész RC ­Kazincbarcika

2021.11.21. 11:01

Nincsenek kifogások, nyernie kell a VRCK-nak

Vasárnap Vegyész RC – Debreceni EAC bajnoki mérkőzést rendeznek Kazincbarcikán.

Molnár István

Fotó: ÉM

Nyert ugyan 3:2-re csütörtökön hazai környezetben, de miután a múlt heti első meccsét 3:0-ra elveszítette Ausztriában, az UVC Weberzeile Ried im Innkreis ellen, elbúcsúzott a Challenge Kupától a Vegyész RC ­Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

– Gratuláltam ellenfelünknek a továbbjutáshoz, de gratuláltam a saját csapatomnak is, mert végre harcosan, nagyot küzdve röplabdáztunk – kezdte Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Nehéz helyzetben voltunk a korábbi 0:3 miatt, de az első szettben vezettünk 21–18-ra, és onnan kaptunk ki. Ezután azonban senki sem a sérelmeket kereste, hanem mindenki alázatosan csinálta a dolgát, így 2:1-re megfordítottuk az állást. A negyedik játszmában megvolt a lehetőségünk az újabb sikerre, de nüanszok döntöttek, a Ried javára. Mivel győzelemmel akartunk búcsúzni, szerettük volna hozni az ötödik felvonást, ez összejött. Akárki akármit mond, a hajtással, az akarással nem volt gond, és persze, ha a kinti mérkőzésen nem 0:3 a végeredmény, akkor jobbak lehettek volna az esélyeink a továbblépésre, azonban a sportban a „ha”-val kezdődő mondatoknak nincs értelme. Nem rossz csapat a Ried két osztrák válogatottal és három légióssal, nálunk hiányzott a sérült Árva Milán, az elején kiválóan játszó Bibók Balázs háta fájt már az utolsó két szettben, egyik legjobbunk, Szabó Dávid pedig csupán csere volt. Neki a tavalyi műtéte, regenerációja után még időre van szüksége, remélhetőleg rövidesen olyan állapotban lehet, mint korábban volt. Tudja mindenki, hogy gödörben vagyunk, de azt gondolom, hogy ezzel a meccsel elkezdtük a felfelé mászást.

Nehezebb találkozó lesz

A nemzetközi szereplést követően vasárnap újabb feladat következik a VRCK számára, az Extraliga 6. fordulójában a Debreceni EAC érkezik a Don Bosco Sportközpontba – a labda 17 órakor indul útjára.

– Nagyon fontos, hogy begyűjtsük a három pontot – húzta alá Toronyai Miklós. – Ami nem lesz egyszerű, nehezebb lesz, mint a dunaújvárosi győzelmünk volt, ahol a DKSE elrabolt tőlünk egy szettet. Mindezt azért mondom, mert a debreceniek október 24-én 3:0-ra verték a DKSE-t. Nem szabad elhallgatnunk, hogy mi vagyunk a favoritok, és hasonló akarást, hozzáállást kell mutatnunk, mint azt csütörtökön tettük. Ez segíthet abban, hogy az esetleges holtpontokon hamarabb átlendüljünk. Nagyon kemény két héten vagyunk túl, sorban jöttek a mérkőzések, nagy terhelést kapott a csapat. És ugye vannak sérültjeink, nem teljesen egészséges játékosaink, de nem keresünk kifogásokat, nyerni kell.

(Nemzetközi csatát követően hazai bajnokit játszanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!