Kézilabda

2021.11.17. 13:00

Miskolcról Boglárra, a karrier reményében

A Nemzeti Kézilabda Akadémián szeretne élvonalbeli játékossá válni a volt sportiskolás fiú.

Kolodzey Tamás

Forrás: NEKA

A történet pár hónapja kezdődött: a tizennégy éves Kollár Benedeket, a Miskolci Sportiskola tagját a kiválasztón tehetségesnek ítélték, és elvitték Balatonboglárra.

Az irányító posztján

– Évente rendeznek ilyen eseményeket, legutóbb pedig engem néztek ki a NEKA „kémei” – mondta Kollár Benedek, majd hozzátette: – Az egész országból tucatnyi fiatalt toboroznak, ennek jegyében kerültem a Balaton partjára. A jezsuita gimnáziumot váltottam az akadémia iskolájára, ahol jól érzem magam, és a sportolás új formáját is élvezem. Nem bántam meg, hogy a focit a kézire váltottam: a NEKA csapatával az U16-os NB I.-es fiúbajnokságban jelenleg a második helyen állunk, azonban remélem, hogy a sorozat végén az élen végzünk majd. Az a célom, hogy minél gyorsabban és minél többet fejlődjek, ugyanis szeretnék élvonalbeli játékossá válni.

A Kollár családban az alma nem esett messze a fájától, hiszen az édesapa, Kollár Tamás egykor a Borsod Volánban kapuskodott, Benedek bátyja, Kollár Márton pedig a DVTK U17-es csapatában futballozik.

– Eleinte szokatlan volt, hogy távol vagyok a szülői háztól és a megszokott miskolci környezetemtől, de szép lassan megszoktam a kétlaki életet – folytatta a kiválasztott kézilabdázó, aki az irányító posztján jeleskedik. – Csak akkor tudok hazajönni, ha hétvégén nincs bajnoki mérkőzésünk, amikor sűrű a programunk, akkor telefonon és a manapság már elterjedt elektronikus formák segítségével tartom a kapcsolatot a családom tagjaival.

(A borítóképen: Az irányító Kollár Benedek meccsenként két-három gólt is szerez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában