Diósgyőri VTK

2021.11.25. 09:00

Már tegnap útra keltek a Komi Köztársaságba

Több mint 3 ezer kilométert kellett megtennie a diósgyőri női kosárlabdacsapatnak.

Berecz Csaba

20211021 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Nika Syktyvkar Európa kupa női kosárlabda mérkőzés. képen: Kányási Veronika #7

Forrás: ÉM-Archív

Fotó: Kozma István

Holnap újabb Európa-kupa csoportselejtező mérkőzést játszik a Diósgyőri VTK női kosárlabdacsapata, és ahhoz, hogy a meccs helyszínére odaérjenek, szokatlan módon, a meccs előtt két nappal útra kellett kelniük. Ugyanis a piros-fehérek az F csoport 5. fordulójában az orosz Nika Syktyvkar gárdájának vendégei lesznek, és meglehetősen nagy távolságot kell ehhez leküzdeniük. Bár Miskolc és a Komi Köztársaság fővárosa pár kilométer híján „csak” 3000 km-re van egymástól, a diósgyőriek erre még kénytelenek voltak néhány százat rátenni. Ugyanis tegnap reggel Miskolcról indulva előbb Budapestre buszoztak, ahonnan kora délután repülővel mentek tovább Moszkvába. Itt egy másik gépre 5,5 órát kellett várniuk, hogy Oroszország fővárosából az onnan 1400 km-re, északkeletre található Sziktivkarba megérkezzenek.

A DVTK eredetileg 16 tagú delegációval utazott volna, de hétfőn ebből kiesett az eddigi vezetőedző, Földi Attila, akit menesztett a klub vezetése a vasárnapi, Vasas elleni hazai vereség miatt. Így ezen a meccsen – és várhatóan a következő három találkozón is – a sportszakmai igazgató, Völgyi Péter látja el a szakvezetői teendőket. A beugró szakember hétfőn este már edzést tartott a csapatnak, de mivel a mai napon csak egy tréningen tudnak részt venni a játékosok, illetve a meccs napján további egy dobóedzésre lesz lehetőség, meglehetősen kevés közös foglalkozással a háta mögött léphet majd pályára a 10 fős csapat, amelyet Hayes, Green, Vorpahl, Jovanovic, Aho, Bernáth, Kányási, Kiss A., Tóth F. és Bacsó alkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!