Olimpiai selejtező

2021.11.15. 09:00

Lemaradnak a téli olimpiáról a jégkorongozó lányok

A csehországi Chomutovban tartották a női jégkorong olimpiai selejtezőt.

Csehország – Magyarország 5–1 (3–0, 1–0, 1–1)

Gólszerző: Hymlarova (2.), Serdar (13.), Pribylova (15.), Kolowratova (28.), Krizova (56.), illetve Huszák (58.).

Egyszerű volt a képlet: mivel mindkét csapat megnyerte első két összecsapását, így a találkozó győztese váltja meg a pekingi repülőjegyét. A magyarok helyzetét nehezítette, hogy szombaton 22.30-kor fejezték be a norvégok elleni nehéz mérkőzésüket, míg a házigazda előző nap délután lépett pályára, és könnyen verte a lengyeleket. Szinte hibátlanul védekezett a cseh válogatott, jól őrizte előnyét, és amikor a hajrában még egyszer emberelőnybe került, Denisa Krizova használta ki, hogy a védők nem tudtak felszabadítani. Az 58. perc végén Huszák Alexandra kerülte meg a kaput, és húzta be a rövid sarokba a pakkot, így sikerült szépíteni.

A női jégkorong 1998 óta szerepel az olimpia műsorán. A torna első helyezettje vehet részt a februári pekingi téli olimpián. A magyar női válogatott eddig soha sem jutott ki ötkarikás játékokra, a férfiak pedig csupán háromszor (1928: 11. hely, 1936: 7. hely, 1964: 16. hely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában