Mezőkövesd Zsóry FC

2021.11.28. 08:00

Kövesden a Ferencváros

Vasárnap este a dél-borsodi kisvárosban vendégeskedik a listavezető.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20211017 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd DVSC Foto : Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Stefan Drazic öröm

Forrás: MW

Fotó: Török Attila

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulója keretében vasárnap 18 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC találkozót, amely iránt mint mindig, ezúttal is nagy érdeklődés nyilvánul meg.

Egymás ellen

A matyóvárosiak eddig tizennyolcszor találkoztak az élvonalban a zöld-fehérekkel, és az összesített mérleg alapján a fővárosiak jelentős fölényben vannak. A kövesdiek két győzelem és négy döntetlen mellett tizenkétszer szenvedtek vereséget úgy, hogy mindkét diadalukat hazai pályán érték el. A 2021/22-es idény őszi szezonja során a fővárosban rendezett augusztusi összecsapáson 4–1-re diadalmaskodott a Fradi.

Természetesen most is a címvédő és az egyetlen nemzetközi kupacsapat a találkozó esélyese.

– Az elmúlt időszak jó eredményeinek köszönhetően az öltözőbeli hangulattal nincs semmilyen problémánk – mondta Supka Attila, a kövesdi sárga-kékek vezetőedzője. – Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a fiúk az edzéseken és a mérkőzéseken is megcsinálják azokat a dolgokat, amiket kérek tőlük. Az eddigiek alapján viszont úgy látom, hogy az összpontosítás terén sokat kell még fejlődnünk. Zalaegerszegen például megelőzhettük volna a 11-es szituációt, ha egy kicsit jobban figyelünk. A támadó harmadban szintén élesebbnek kell lennünk, mert azokból a helyzeteinkből, amelyek előttünk adódtak, gólokat kellett volna szereznünk. Amennyiben ezeket kihagyjuk, akkor rendre nagyon nehéz mérkőzéseink lesznek. Abban bízom, hogy az FTC ellen senkit sem kell motiválni, mindenki tudja, hogy ellenfelünk milyen erőt képvisel. Meg kell szerveznünk a védekezésünket és a támadójátékunkat is, fontos, hogy ezek végig jól működjenek a találkozón: ha a védelmünk stabil lesz, és bátran felvállaljuk az akciók vezetését, akkor meglepetést okozhatunk. Figyelnünk kell arra, hogy az egy-egy elleni párharcokat minél nagyobb arányban nyerjük meg, az ütközéseink és labdaszerzéseink agresszívak legyenek, ezek jegyében bátor és pontos futballt kérek. A fővárosi csapatból nehéz kiemelni bárkit, hiszen két erős sora van, a kispadján is válogatott labdarúgók foglalnak helyet.

Ezért számunkra nem jelent előnyt, hogy a zöld-fehérek csütörtökön Európa-liga-mérkőzést játszottak. Elképzeléseink megvalósításában sokat segíthetnek a szurkolók, nekünk nagy lökést adhat drukkereink buzdítása.

Az MZSFC várható kezdőcsapata: Tordai – Farkas D., Pillár, Kocsis, Vadnai – Cseri, Cseke, Karnitski, Besirovic – Drazic, Jurina.


NB I., 14. forduló

Szombat, 14.45: Kisvárda MG – MTK Budapest, 17.00: Mol Fehérvár FC – Gyirmót FC Győr, 19.30: Budapest Honvéd – Újpest FC

Vasárnap, 13.30: Debreceni VSC – Paksi FC, 15.45: Puskás AFC – Zalaegerszegi TE FC, 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC

(A borítóképen: Drazic ilyen boldogságának örülnének a kövesdiek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!