DVTK Jegesmedvék

2021.11.25. 13:00

Könnyűnek indult, nehéz lett

A jégkorong Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzését tegnap este vendégként vívták a Macik.

Kolodzey Tamás

20211119 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: gólöröm

Forrás: MW

Fotó: Ádám János

A DVTK Jegesmedvék gárdájának az a célja, hogy bekerüljön a januári négyes döntőbe, a sorsolás pedig az egykori szlovákiai „évfolyamtársát”, a MAC HKB Újbudát állította akadályként Galaniszék elé. Az Erste Ligában a fővárosiak eddig 21 pontot vertek ellenfelükre, de más a liga és más a kupa küzdelemsorozata. A vendég fiatalok közül ezúttal saját korosztályos mérkőzése miatt nem szerepelt Farkas O., Mihalik és Pecsét, így a Diósgyőr a maximális huszonkettő helyett csak tizenkilenc játékost vonultatott fel.

Öt gólt lőttek

Mindössze 30 másodperc telt el, amikor Schlekmann bottal akasztott, emberfórjukat pedig 36 másodperccel később Galanisz révén értékesítették a diósgyőriek (0–1). A vendégek ezután is hengereltek: a 9. percben Vojtkó, a 11.-ben pedig újra Galanisz vágta a kapuba a korongot (0–3), és ezzel lekopírozták a Debreceni EAC elleni ligameccsük első harmadának első felét. A 12. percben Djumic még szépített (1–3), majd Kozmát magas bothasználat miatt két percre kiültették, az előnyt Mattyasovszky 24 másodperc alatt beváltotta (1–4). 15.21-nél a negyedik soros Szabad is betalált (1–5), a lila-fehérek vezetőedzője ekkor határozta el magát a kapusának leváltására, Bálizs helyett Farkas R.-t küldte be. Az első harmad végén kihúzhatták magukat a miskolciak, hiszen ember­emlékezet óta nem gyújtottak ötször lámpát a nyitószakaszban.

Kettő a hazaiaknak

A második húsz perc elején mezőnyjátékot adtak elő a felek, a 25. percben a hátvéd Pozsgai révén távolról araszoltak egyet az újbudaiak (2–5). A 27. percben ismét öt az öt elleni szituációból srófolt a MAC (3–5), ezt megelégelte Tokaji Viktor, és időt kérve nyugalomra intette játékosait. A 33. percben páros kiállítás történt: Macaulay bottal akasztásért, Galajda azonban színészkedésért – ugyanis ezt íratták a bírák a jegyzőkönyvbe – ült a büntetőpadra, aztán Hadobás következett, aki fogásért kapott százhúsz másodpercet. Így kapaszkodniuk kellett a Jegesmaciknak, nehogy újabb gólt kapjanak. Az első harmad 8–15-ös lőlapja a másodikra 12–8-ra változott, ez is bizonyította, hogy csipkedték magukat az otthoniak.

Wehrs eldöntötte

A zárófelvonásból 25 másodperc pergett le, amikor a MAC tőkét kovácsolt Hadobás áthúzódó kiállításából (4–5) és nyomban nyílttá vált a csata. A 49. percben Lövei gáncsolása miatt megint mínuszba csaptak a Macik, akik kibekkelték a kritikus pillanatokat, majd az 52. percben eldőlt a találkozó sorsa: a légiós Wehrs távolról bombázta a játékszert a ketrecbe (4–6).

A visszavágót november 30-án, kedden 18 órától játsszák a miskolci jégcsarnokban.

(A borítóképen: Volt ok az örömre)


MAC HKB Újbuda – DVTK Jegesmedvék 4–6 (1–5, 2–0, 1–1)

Budapest, 325 néző. V.: Nagy A., Németh M. (Balla, Kis-Király).

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas R.) – Macaulay 1 (1), Tóth G. (1), Schlekmann, Gooch 1, Izacky – Garát, Tóth P., Tóth R. (1), Kreisz, Dansereau (1) – Pozsgai 1, Csollák, Stevens (1), Molnár B. (1), Djumic 1 – Kozma, Ritter, Pápa. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschel) – Hyvarinen, Wehrs 1 (1), Walker (1), Miskolczi, Elgestal – Hadobás, Doetzel, Mattyasovszky 1, Galajda (1), Lövei (2) – Szirányi (1), Kiss R., Galanisz 2, Ritó, Vojtkó 1 – Szabad 1 (1), Farkas M. (1). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc.

A másik negyeddöntő első mérkőzésén: Újpesti TE – Ferencvárosi TC-Telekom 2–3 (1–1, 1–2, 0–0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!