PannErgy-Miskolci VLC

2021.11.25. 12:00

Ki-ki csatában szerzett MVLC-pontok

Idegenben játszott bajnoki találkozót tegnap a PannErgy-MVLC férfi vízilabdagárdája.

Molnár István

20211024 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannEnergy MVLC Miskolc - Szegedi FVCS OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Krasznai Bendegúz #4

Fotó: Bujdos Tibor

Tizenegy nap után ugrott újra medencébe a miskolci férfialakulat, amely tegnap Szentesen próbálta meg pontjai számát gyarapítani a férfi vízilabda OB I. 9. fordulójában. A vendégek részéről a nevezettek között, betegség miatt, nem szerepelt Sélley-Rauscher, akinek a 6-os számú sapkáját ezúttal a 2004-es születésű Molnár Balázs Boldizsár viselte.

Remek előnykihasználás

Az első negyedben fél perc után Vismeg Zs. lövését fogta a hazai kapus, majd Biros kísérletének is ugyanez lett a vége. 53 másodpercet követően Semanról „szállt ki” a szabálytalankodó Kókai, majd 3 másodperc múlva Biros lőtt a szentesi kapuba (0–1). A miskolciak a második találatukat is fórból érték el, Se­mant nem tudta tartani az egykori MVLC-s Hornyák, ezúttal Krasznai volt az ítélet-végrehajtó (0–2). Bő két perccel később Hegedűs B. löketét nem tudta hárítani Hoferica (1–2), aztán előnyben érkezett a harmadik miskolci gól is, Birostól (1–3). Kürti-Szabó szintén ilyen helyzetben hozta fel 2–3-ra csapatát, aztán Várkonyi nem rontott a negyedik borsodi emberelőnyös szituációban sem (2–4). Kürti-Szabó duplázott a játékrészben, amely így 3–4-gyel zárult.

Megtartott vezetés

A második felvonásban 65 másodpercet kellett várni az első hálórezdülésre, Várkonyi nevéhez íródott be a vendégek első akciógólja (3–5). Nem jöttek be lövések sem itt, sem ott, mígnem Garancsyra jött ki a játék, és be is vágta a játékszert (4–5). Egyenlő felek küzdöttek a vízben, és mindkettő értékesítette soron következő emberfórját: a Szentesnél Mátyók (5–5), a PannErgynél Seman volt biztos végrehajtó (5–6). Az MVLC növelhette volna találatainak számát, azonban Biros elhibázott egy helyzetet.

A harmadik negyedben Lajkó mehetett a sarokba 20 másodpercre pihenni, hat az öt elleni szituációban megint nem volt képes hatásosan védekezni a házigazda, Krasznai talált be (5–7). Az MVLC nem tudott jobban meglógni, mert Garancsy eredményesen fejezett be egy szentesi játékot (6–7). A látogatók fantasztikus előnykihasználása folytatódott, Várkonyiról kiállítottak, aztán ő volt az ítélet-végrehajtó (6–8). Hatodik lövése pontos volt már Pellei K.-nak (7–8), a hátralévő időben még kimaradt egy-egy fór, ebben, addig 2/5 és 7/9 volt a mutató.

Kísérletek maradtak

A befejező játékrészben mind a két alakulat szerette volna a saját javára fordítani a meccset, és megszerezni a sikerért járó három pontot. Ez irányba Hornyák tett lépést a szentesi oldalon (8–8), utána Várkonyi kapott blokkot Garancsytól. Hornyák annyiban kapott újra szerepet, hogy nem tudta szabályosan szerelni Krasznait, Biros pedig köszönte szépen, és a megkapott büntetőből a hazai kapuba küldte a labdát (8–9). A korosztályos válogatott Vismeg Zs. is hozzátette a maga részét (8–10), ám Garancsy szinte rögtön próbálta hűteni a miskolci kedélyeket (9–10). A mérkőzésből hátralévő 3:23 percben a kísérletek kísérletek maradtak, vagyis gólt már nem láthattak a nézők, és ez a vendégeknek kedvezett, akik sikerükkel 9 pontosak lettek a bajnokságban, és megelőzték a Szentest is.

(A borítóképen: Az MVLC (fehérben) idegenbeli győzelmet aratott)


Metalcom Szentes – PannErgy-Miskolci VLC 9–10 (3–4, 2–2, 2–2, 2–2)

Szentes, 150 néző. V.: Kun, Tóth S.

Metalcom Szentes: Meixner – Kókai (-), Mátyók (1), Pellei K. (1), Lajkó (-), Bozó (-), Pellei F. (-). Csere: Vörös V. (-), GARANCSY (3), Hegedűs B. (1), Hornyák (1), Kürti-Szabó (2), Kátai-Benedek (-). Vezetőedző: Pellei Csaba.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Krasznai (2), Sisán (-), Seman (1), VÁRKONYI (3), Vismeg Zs. (1), BIROS (3). Csere: Nagy N. (-), Tanczer (-), Vismeg B. (-), Böröczky (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 2/8, ill. 7/10.

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/1.

Pellei Csaba: – Nagyon lagymatagul kezdtük a meccset. Úgy gondolom, jobb csapat vagyunk, mint a Miskolc, de a mai napon ellenfelünk jobban akarta a győzelmet. Végig vezettek, gratulálok nekik a győzelemhez. Sajnos, ebben az évben mindig vannak betegeink, nem tudunk együtt készülni. A mai napon a saját kapunk előtt sem voltunk elég határozottak, védekezésben össze kell kapnunk magunkat.

Kis István: – Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy el tudtuk hozni a 3 pontot, egy ki-ki meccsen nyertünk. Nem volt velünk egy kulcsjátékos, Sélley-Rauscher, a többiek őérte, helyette is küzdöttek, megmutatták az oroszlánkörmeiket. Nagy alázattal és fegyelemmel játszott a csapat, illetve jó előnykihasználással vízilabdázott, ennek köszönhető ez a siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!