Vegyész RC

2021.11.08. 14:30

Kettő nulláról csak egy pontot szerzett a Vegyész

Vasárnap hazai meccset vívott a Vegyész RC Kazincbarcika férfiegyüttese.

Molnár István

Fotó: Ádám János

A férfi röplabda Extraliga 4. fordulójában vasárnap a MAFC-BME gárdáját fogadta a Vegyész RC Kazincbarcika csapata. A házigazdánál kérdéses volt az első számú feladó, Páez szereplése, a venezuelai röplabdázó ugyanis sérüléssel bajlódott a meccset megelőző napokban. Aztán a pályára szólításnál kiderült, hogy nincs még olyan állapotban, hogy vállalja a játékot, helyén Csizmadia kezdett.

Az első szettben, 3–3-nál éppen a fiatal játékmestertől kapott egy szép labdát centerben Moraes, míg a látogatók érthetően egyik legponterősebb ütőjüket, Csomát dolgoztatták. Felváltva nyertek poénokat a felek (6–6), feltűnő volt, hogy Dudás liberóban már ekkor nem egy, nem két nehéz helyzetben mentett, ami igencsak kellett a VRCK-pontokhoz (9–9). Felváltva jöttek a válaszok, innen is, onnan is (13–13), aztán két barcikai egységet követően időt kért Nagy Péter. Outokat is ütöttek az éppen nyitó játékosok, Moraes két bombája viszont éppen jó volt, ezért ismét szünetet kért a MAFC (19–16). Nem volt nagy a Barcika előnye (21–19, 23–21), de a vezetés megszerzéséhez éppen elégnek bizonyult (25–22).

Megsemmisítő erejű

A második felvonást jó ritmusban kezdte a VRCK, közte egy pontos Juhász P. ász szervával, az 5–2 közbelépésre sarkallta Nagy Pétert. Szabó D. nyitását is benézték a fővárosiak, akik a hazai ütő következő nyitásait sem tudták értékelhetően fogadni (10–4). A néhány pontos különbség a továbbiakban is megmaradt (13–8), hosszú labdamenet végén Szabó D. és csapata kapott tapsot a lelátóról. 14–11- nél Toronyai Miklós érezte azt, hogy kellenek a tanácsok, mert volt egy picike holtpont a játékukban. Blázsovicsék nem akarták kiadni kezükből az irányítást, és 18–13-nál érkezett a MAFC-időzés. Juhász P. és Csizmadia blokkja megsemmisítő erejű volt a budapestiek számára, a VRCK jól röplabdázott, rákényszerítette akaratát ellenfelére (25–17).

A harmadik játszmára „csak” annyi kellett a házigazdától, hogy tartsa a szintet, és Moraesék igyekeztek is a korábban mutatottakat folytatni. Persze, a MAFC nem akart lenullázva veszteni (5–5, 7–7), a barcikai közönség eközben azt várta, mikor lesz, lehet újra nagy, nagyobb előnye csapatának. Ezzel szemben azt látták, hogy becsúsznak hibák, így időt kért a borsodi szakvezető (8–10). Elszánt arcát mutatta a vendégcsapat (11–14), újfent szükség volt a hazai időre. 11–16-nál bejött a nem százszázalékos Páez Csizmadia helyett, aztán Árva váltotta Szabó D-t. 16–20-nál Nagy Péter érezte, hogy kellenek a biztató szavak. A házigazda nagy rohamot nyitott, de döntő pillanatban Ciupa hosszút szervált (23–25).

A negyedik menet első szakaszában meglépett a Vegyész (5–2), időzött is rögtön Nagy Péter. Akit ebben, némi idővel követett barcikai kollégája is (6–5). Érezte a lehetőséget a MAFC (8–9), azonban ennek az ellenkezőjét szerette volna a VRCK, és lezárni a mérkőzést. Nem volt különbség a pályán (15–15), a húszas határt a vendégek érték el hamarabb (18–20). Visszajött feladóba Csizmadia, 18–22-nél az észak-borsodi tréner lépett meg időkérést, de ez már nem osztott-szorzott (20–25).

A befejező játszma 0–3-mal indult, kellett is a szünet a barcikaiaknál. Az elvesztett harmadik és negyedik játékrész mély nyomokat hagyott a VRCK-n (0–6), mi mást tehetett volna Toronyai Miklós, mint hogy újra T betűt mutasson. 3–7-nél a MAFC csinált pontot, és következett a térfélcsere. A látogatóknál volt a lélektani előny is (3–9), s már túl nagy volt a hátrány is (5– 12). A vendégek nulla kettőről felállva nyertek, és vittek el két pontot (9–15).


Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 2:3 (22, 17, -23, -20, -9)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Tillmann, Bátkai-Katona.

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P. 13, MORAES 14, Csizmadia 1, BLÁZSOVICS 15, Szabó D. 12, Ciupa 10. Csere: Dudás (liberó), Páez 3, Árva 2, Péter M., Péter B. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

MAFC-BME: Eke 10, Gomez 4, KRUPÁNSZKI 16, Benkő 5, CSOMA 21, Lescay 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs 3, Szabó Barna 3. Vezetőedző: Nagy Péter.

Toronyai Miklós: – Nagyon csalódott vagyok azok után, hogy kettő nullára vezettünk. Mi hoztuk fel az ellenfelet, olyan játékost tettünk naggyá, akit le kellett cserélni. Sajnálom, hogy megszakadt a hazai veretlenségünk.

Nagy Péter: – A győzelmet az hozta meg, hogy az elején elkövetett extrém sok hiba után már csak közepesen sok hibát követtünk el. A két pontnak örülök, azonban még tudatosság terén sokat kell előre lépnünk.

(A borítóképen: A VRCK (kékben) egy ideig győztesnek tűnt)

Videó:

https://boon.hu/video/vegyesz-rc-kazincbarcika-vs-mafc-bme-2021-november/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!