Mezőkövesd Zsóry FC

2021.11.19. 13:00

Háromért a tizenharmadikon

Pénteken este vendégként küzd a pontokért a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

Az NB I.-es bajnokság 13. fordulója keretében 20 órakor kezdik a Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amely háromesélyes. A vendégek Supka Attilával szárnyalnak: a néhány hete kinevezett vezetőedző eddig négy találkozón irányította a sárga-kékeket, és közreműködésével tíz pontot gyűjtöttek.

Egymás ellen

Így Pillárék pillanatnyilag páholyban érezhetik magukat. A hazaiak, eddig úgy tűnik, a bennmaradás kiharcolásáért küzdenek, ennek jegyében pedig nyilván mindent elkövetnek a három pont begyűjtése érdekében.

A két alakulat az első osztályban eddig hétszer játszott egymással. A tavalyelőtti és a tavalyi szezonban is egy-egy győzelem, döntetlen és vereség volt a felek mérlege. A sárga-kékek a 2021/22-es idényben augusztusban már találkoztak a zalai gárdával, és hazai környezetben 3–2-es sikert arattak. Góljaikat Jurina, Cseri és Besirovic szerezték. A házigazdák 14 ponttal rendelkeznek, a látogatók 18 egységgel, a gólkülönbségek (17–28 és 17–20) pedig arról árulkodnak, hogy a ZTE hátsó alakzata lényegesen sebezhetőbb, mint az MZSFC csapatáé.

Nehéz dolguk lesz

– A válogatott világbajnoki selejtező mérkőzései következtében kapott szünet első hetében igyekeztünk a hiányosságainkat pótolni, az edzéseinken ezekre helyeztük a fő hangsúlyt – mondta Supka Attila vezetőedző, majd így folytatta: – A Vasas ellen felkészülési mérkőzést játszottunk, és érződött, hogy tompábbak vagyunk a kelleténél, de abban bízom, hogy az általunk elvégzett munkának meglesz a gyümölcse az előttünk álló időszakban. Jó bajnoki sorozatunknak köszönhetően megfelelő a játékosok önbizalma, és a fiúk hozzáállásával is maximálisan elégedett vagyok. Természetesen Zalaegerszegen is szeretnénk eredményesen szerepelni, és remélem, hogy pénteken este is folytatjuk a kiváló sorozatunkat. Nehéz dolgunk lesz, hiszen a dunántúli gárda hazai pályán nagyon erős, ráadásul keretét jó játékosok alkotják, ugyanakkor olyan hibapontjaik vannak, amelyek kihasználásával eredményesek lehetünk. Remélem, hogy a pályára kerülők a maximumot nyújtják a kilencven perc során, és olyan teljesítménnyel rukkolunk ki, amellyel pontot vagy pontokat szerzünk.

A kezdőcsapat

A keret sérültjei közül többen is felépültek (már csak Vági és Vajda S. van a maródiak listáján), de kezdőként még nem jutnak szerephez. A várható kezdőcsapat: Tordai – Farkas D., Pillár, Katanec, Lakvekheliani – Cseke, Karnyicki – Vutov (Chrien), Cseri, Calcan (Nagy D.) – Jurina (Drazic).


NB I., 13. forduló – A hétvégi program

Péntek, 20.00: Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC.

Szombat, 12.30: Paksi FC – Puskás Akadémia FC, 17.00: Gyirmót FC Győr – Kisvárda Master Good, 19.30: Újpest FC – Debreceni VSC.

Vasárnap, 17.30: Ferencvárosi TC – Mol Fehérvár FC, 19.45: Budapest Honvéd – MTK Budapest.

(A borítóképen: A felkészülési találkozón a Vasas győzött az MZSFC ellen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában