Labdarúgó Megye II.

2021.11.24. 08:00

Három pont sorsáról döntenek

Félbeszakadt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság egyik mérkőzése.

Kolodzey Tamás

Forrás: Ém-Archívum

A Közép csoport 15. fordulója keretében múlt szombatra írták ki a Bükkzsérci KSK – Kesznyéten SE találkozót, amely 3–2-es hazai vezetésnél a 70. percben félbeszakadt.

Háromra számítanak

– Két vendég játékost kiállított a játékvezető, ezt követően felpaprikázódott a hangulat, majd a játékvezető félbeszakította a meccset – idézte fel a történteket Kovács József, a házigazdák edzője. – Az a találkozó előéletéhez tartozik, hogy a kesznyéteniek először betegségre hivatkozva halasztást kértek tőlünk, aztán később közölték, hogy mégis eljönnek. A kiállításokat megelőzően is voltak piros lapot érő vendégmegmozdulások, ezek elbírálása azonban nem tartozik rám. Azt nem láttam, hogy a tumultusban történt-e ütés, vagy valakit bántalmaztak-e a pályán, így erről nem tudok nyilatkozni. A levonuláskor elhangzott néhány sportpályára nem illő kifejezés, de mi semmiért nem vagyunk felelősek, minket nem marasztalhatnak el, hiszen még sárga lapot sem kaptunk. Így az ilyenkor szokásos ítéletre számítunk: arra, hogy a három pontot 3–0-s gólkülönbséggel a javunkra igazolja majd az MLSZ megyei igazgatóságának az ügyben illetékes bizottsága.

Csak ketten voltak

– A meccset hiányos játékvezetői csapat kezdte el, hiszen Nagy Ferencnek Papp Róbert személyében csupán egy partjelzője volt – mondta Kiss Zoltán, a Kesznyéten SE technikai vezetője, majd így folytatta: – Azt láttam, hogy 2–2-nél elvettek tőlünk egy szabályos gólt, így gyakorlatilag a három pontot is, hiszen ezután az otthoniak rúgtak egy gólt. Úgy húsz perc lehetett hátra, amikor kaptunk két piros lapot, és mivel láttuk, hogy nem nyerhetünk, nem voltunk hajlandóak tovább játszani, és levonultunk. Korábban ilyen eset még nem történt velünk, először hagytuk el idő előtt a küzdőteret. A sípos azt írta a jegyzőkönyvbe, hogy rendben elhagyták a pályát, nem érte őket inzultus. Kérdezem, hogy kitől kellett őket megvédeni, mert tőlünk ugyan nem. Mellesleg csak négy rendező tartózkodott a bükkzsérci sporttelepen az előírt tíz helyett. Ami a fejleményeket illeti: úgy gondolom, hogy 3–0-s aránnyal ellenfelünknek adják majd a három pontot.

Két bizottság dönt

Az ügyről megkérdeztük a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatóját, Sajti Viktor pedig röviden ennyit mondott:

– A találkozó félbeszakadását versenybizottságunk tárgyalja meg és hoz döntést, míg a kiállított játékosok esetleges büntetéséről a fegyelmi bizottságunk határoz.

A várható ítélet

Az igazgatóság a bükkzsércihez hasonló esetekben rendre a vétlen fél javára igazolta a találkozók pontjait. Sajti Viktor nem hozta szóba a korábbi határozataikat, mint mondta: a félbeszakadt meccs körülményeit a szokásos eljárás keretében vizsgálják ki és hoznak döntést.

(A borítóképen: Sajti Viktor ígérte, kivizsgálják a történteket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!