DVTK női kosárlabda

2021.11.03. 08:00

Győzelem esetén akár a továbbjutás is meglehet

Szerda este újabb hazai nemzetközi kupameccset játszik a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

20211021 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Nika Syktyvkar Európa kupa női kosárlabda mérkőzés. képen: Kányási Veronika #7

Forrás: ÉM-Archív

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában, szerdán 18.30-tól a Ludovika-FCSM Csata csapatát fogadja a DVTK együttese, az új diósgyőri csarnokban. A két gárdának ez lesz a harmadik tétmeccse egymás ellen, ebben az évadban, öt hét alatt, de most először csapnak össze Miskolcon. Ugyanis a bajnokságban és az Európa-kupában is a fővárosi együttes otthonában mérkőztek meg egymással a csapatok. Az előbbin, az évad első meccsén hosszabbításban Csata-győzelem született (78–69), három hete viszont, a nemzetközi porondon sikerült törlesztenie a Diósgyőrnek, 15 pontos különbségű sikerrel (67–52).

– Szokatlan, hogy két csapat ilyen sűrűn játsszon egymás ellen. A bajnokság hajrájában, amikor az alapszakasz végén és a rájátszásban is összekerül két együttes, akkor szokott ilyen előfordulni – mondta Földi Attila, a DVTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője. – Ennek megvannak a nehézségei és az előnye is, és a kettő összefügg. Mindkét csapat jól ismeri a másikat, emiatt a felkészülésben, a rendelkezésre álló három napban nem kell feltérképezni egy új csapatot, minden játékos tisztában van azzal, hogy mire kell odafigyelni, mik a másik erősségei, specialitásai. A másik oldal viszont az, hogy minél többször játszik egymás ellen két gárda, annál kisebb az esélye, hogy az egyik átgázol a másikon, és egyre gyakrabban jönnek ki szoros eredmények. És ebből bármi kikerekedhet. Csakhogy nekünk nem jó akármi, számunkra csak a győzelem lenne megfelelő.

Szűk rotációval

Arra a felvetésre, hogy ha nagy dolgokkal nem is, de apróságokkal azért igyekeznek-e majd meglepni az ellenfelet, Földi Attila így válaszolt:

– Készülünk újdonságokkal, azon leszünk, hogy könnyű kosarakat is szerezzünk, és a védekezésben is igyekszünk meglepetéssel szolgálni. Hozzáteszem: sok időnk nem volt, de két nap alatt teljes fegyverzetet váltani amúgy is képtelenség. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy viszonylag szűk rotációval tudunk dolgozni.

A DVTK-nak ez lesz a harmadik tétmérkőzése az új diósgyőri sportcsarnokban, de mivel erre a találkozóra már nemcsak a bérletesek mehetnek be, hanem azok is, akik védettségi igazolvánnyal rendelkezvén jegyet váltanak, a szakvezető nagyobb publikumra számít.

– A környezetemben nagyon sokan telt házról beszélnek, azt persze nem lehet tudni, hogy mennyien lesznek, de biztos, hogy jó hangulatú meccs vár ránk – mondta Földi Attila. – Nekünk azt a nyomást, hogy a nagy közönség győzelmet vár tőlünk, el kell bírnunk. Nem szabad, hogy görcsösek legyünk, nem lenne jó, ha a nagy akarás nyögést hozna. Tudjuk, hogy ha a mi meccsünk előtt a török Orman Genclik odahaza legyőzi az orosz Nika csapatát, akkor mi úgy léphetünk pályára, hogy a Csata elleni győzelem továbbjutást ér. De ezt nem lesz könnyű elérni, mert a fővárosi riválisunk jó formában van. Mi ebben az évadban már két arcunkat is megmutattuk, a szebbik mellett a csúnyábbikat is. Azon vagyunk, hogy egyre jobban nézzünk ki, és remélem, hogy ma este egy olyan meccset játszunk, ami után jó lesz a tükörbe nézni.

A női kosárlabda Európa-kupa F csoport állása

1. Orman Genclik 3 3 – 227-199 6

2. Diósgyőri VTK 3 2 1 205-191 5

3. Ludovika-FCSM Csata 3 1 2 186-214 4

4. NIKA Syktyvkar 3 – 3 209-223 3

Kányási (a labdával) az elmúlt meccseken jó formát mutatott

Fotó: ÉM-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!