Diósgyőri VTK

2021.11.21. 20:09

Gólzáporral, feljutó helyre

A Diósgyőr 20 perc jó játékkal lefocizta ellenfelét, és az NB II-es tabella 2. helyére ugrott.

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 16. fordulójában, vasárnap kora este a Diósgyőri VTK együttese a Budaörsi SC gárdáját fogadta. A meccs egyik kérdése az volt, hogy a meccsre zsinórban négy győzelemmel érkező piros-fehér gárda a kéthetes bajnoki szünet után folytatja-e jó sorozatát, illetve, hogy a kiesés szempontjából veszélyes zónában tartózkodó Budaörsi SC javít-e ötven százalékos idegenbeli mérlegén.

A hazai csapat kezdője két helyen változott a két héttel ezelőtt, a Szentlőrinc SE vendégeként elért 2-1-es siker után. Bertus ezúttal csak kispados volt, Szeles viszont sérülés miatt nem állt rendelkezésre. Rajta kívül, ugyancsak sérülés miatt, Danilovic, Orosz D., Polgár és Szűcs K. sem volt bevehető. Mivel négy védő is hiányzott, így Karan bekerült a hátsó alakzatba, középre. Rajta kívül Oláh B. volt még új fiú, a legutóbbi meccs kezdőjéhez képest.

A Budaörsi SC négy helyen újult meg a legutóbbi, az FC Ajka ellen, pályaválasztóként 2-1-re elvesztett bajnokija után. Fényes, Vankó, Petneházi és Kapronczai csak kispados volt, így lett első perces Gyurácz, Balázs Zs., Bognár D. és Lengyel.

Mivel a DVTK meccse előtt a piros-fehérek riválisai kora délután lejátszották a bajnokijaikat, azt a meccs startja előtt tudni lehetett, hogy ha a diósgyőriek legalább két góllal legyőzik a Budaörsöt, akkor az évadban először feljutó pozícióba, a 2. helyre kerülnek.

A gól után foci

A meccs eleje nagyon lapos volt, színt egyik csapat sem tudott a játékba vinni, az első fél óra annyira karcsú volt, hogy akár ledűtött kapuk között is játszadozhattak volna a csapatok. Ám a 30. percben felütötte a fejét a foci, elég volt egy jó szöglet, és az abból született gól, hogy beinduljon a mérkőzés. Fél óra játéknál Könyves balról érkező sarokrúgását Karan 5 méterről fejelte a bal sarokba (1-0), és ezzel megkezdődött a gólfieszta. Az előnybe került Diósgyőr felpörgött, egyre többször bukkantak fel ígéretes helyzetekben a hazaiak Tóth G. kapuja előtt, és ennek a játékrész végén meglett az eredménye. A 45. minutában Molnár G. jobbról elengedett lökete még kijött a kapusról, ám az érkező Könyves 4 méterről a ketrecbe küldte a labdát (2-0). A meccset követők többsége azt hitte, ennyi volt az első félidő, ám egy perc hosszabbítás még hátra volt, amiből kettő lett, a sok esemény miatt. Előbb Tóth G. kapus úszta meg a piros lapot, hogy miért, azt lehet, hogy a játékvezető sem tudja majd megmagyarázni a jelentésében, ugyanis a hálóőr a 16-oson kívül, a gólhelyzetben lévő Könyvest kaszálta el. Csak sárga lett a jutalma, és ha a sípos ember nem is, de Molnár G. megbüntette a Budaörsi SC-t, mert a 45+2. percben, a buktatásért megítélt pontrúgást, 19 méterről, jobbról, a jobb alsó sarokba küldte (3-0).

A gólszerző a második félidőre nem is jött ki, korábbi kisebb sérülése miatt inkább pihentette őt Kondás Elemér vezetőedző. Ezt azonban a csapat gólveszélyessége nem sínylette meg, a fordulás után három percben belül, a már amúgy is eldőlt meccset végleg lerendezte a Diósgyőr. A 47. percben Zsolnai sarokrúgása után Horváth Z.-hez csorgott a labda, aki az az ötösön belül, a kapu jobb oldalába lőtt (4-0). Nem sokkal később Eperjesi adott be jobbról, a vendégek kapusa kiütötte ugyan a lasztit, de az érkező Könyves jobbról, 11 méterről a kapu bal oldalába bombázott (5-0). Volt még hátra ugyan 40 perc, de mindkét edző úgy gondolkodott, hogy ez a találkozó eldőlt, ezért hazai és vendég oldalon is hármas cseréket láthattunk. Újabb gólszerzési lehetőségek a piros-fehérek előtt adódtak, és bár a gólkülönbséget nem sikerült tovább javítani, Könyves lábában benne maradt még egy-két találat, remélhetőleg a szerdai, újabb bajnokira tartalékolta.

A DVTK 20 perc jó játékkal magabiztos, teljesen megérdemelt győzelmet aratott, az első bekapott gól után mélyre csúszó budaörsiekkel szemben. A piros-fehérek ezzel a zsinórban elért ötödik sikerrel feljöttek a tabella 2. helyére, és az évadban először állnak feljutó helyen.


Diósgyőri VTK – Budaörsi SC 5-0 (3-0)

Diósgyőr, 1428 néző. V.: Szilágyi S. (Szilágyi N., Tőkés).

Diósgyőri VTK: Póser – Hegedűs J., Karan (Bertus, 57.), Szatmári – Eperjesi, Zsemlye (Kocsis, 57., Kispál, 73.), Molnár G. (Zsolnai, 46.), Oláh B., Bokros – Könyves, Horváth Z. (Németh M., 57.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Budaörsi SC: Tóth G. – Tóth K. (Menyhárt, 73.), Gyurácz, Kékesi, Pintér D. (Halmai, 60.) – Bognár D. (Kapronczai, 60.) – Molnár Cs., Sajbán, Lengyel – Balázs Zs. (Gula, 65.), Horváth R. (Vankó, 60.). Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Sárga lap: Molnár G. (37.), Hegedűs J. (45+1.), ill. Tóth G. (45+1.), Molnár Cs. (81.).

Gólszerző: Karan (30.), Könyves (45., 49.), Molnár G. (45+2.), Horváth Z. (47.).

Jók: Hegedűs J., Eperjesi, Molnár G., Könyves, ill. senki.

Kondás Elemér: – Nem kezdtük valami jól a meccset, eladogattuk a labdát, pontatlanok voltunk. Az első gól azonban megnyugtatta a csapatot, rengeteg helyzetünk volt, és nagy különbségű győzelmet arattunk. Néhány játékost még cserélni is tudtam, Kocsis esetében ez kényszerű volt, a sérülése miatt. Szerettem volna, ha még több gólt szerzünk, ma ennyi volt. Annak is örülök, hogy újabb találkozót hoztunk le kapott gól nélkül. Fontos győzelem volt a mai, az ötödik siker zsinórban, és ezzel felkerültünk a 2. helyre. Szeretnénk tovább menni, folytatni azt, amit elkezdtünk.

Gabala Krisztián: – Nagyon nehéz mit mondani, mert azt gondolom, hogy az első 30 percben nagyon jól játszottunk, megleptük a Diósgyőrt, olyan presszinget tettünk rájuk, amire nem számítottak. A góllal felborult a tervünk, nem akarok belemenni, hogy ki hibázott, és miért, hosszú folyamat eredménye ez. A bekapott találat után elkezdtünk kapkodni, nem voltunk higgadtak, és az első félidő utolsó 10 percében eldőlt a meccs. A szünetben azt mondtam, hogy el kell kezdeni a jövőben gondolkodni, a szerdai meccset szem előtt tartva cseréltem, minden döntés azt szolgálta, hogy a következő bajnokin legyen több a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában