DVTK Labdarúgás

2021.11.21. 09:00

Folytatnák a szünet előttit

Vasárnap hazai bajnokit játszik a diósgyőriek másodosztályú labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

20211101 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - SZOMBATHELYI HALADÁS NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: KÖNYVES NORBERT #42 SZEKÉR ÁDÁM #17

Fotó: ÉM

A labdarúgó NB II. 16. fordulójában vasárnap 17 órától DVTK – Budaörsi SC meccset rendeznek Diósgyőrben. Kéthetes szünet után folytatódnak a küzdelmek a másodosztályban, és az előző, a labdarúgó-válogatottak vb-selejtezője miatti pauza jót tett a DVTK-nak, hiszen az utána következő mind a négy bajnokiját megnyerte. Így elsőként azt kérdeztük Kondás Elemértől, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy a mostani szünet milyen volt, miről szólt.

– Ez a szünet is ugyanarról szólt, mint a korábbiak. Felkészülési mérkőzést szerveztünk, próbáltuk a csapatot meccsben tartani. Örülünk annak, hogy az elmúlt két hétben néhány játékosunk visszatért a betegségből, és bár vannak még hiányzóink, sérültjeink, de már sokkal nagyobb létszámban tudunk edzeni. Készültünk, készülünk a hátralévő öt mérkőzésre – felelte a szakvezető, akinek felvetettük, hogy most, amikor a koronavírus „szárnyal”, nem csak amolyan kötelező udvariassági érdeklődés, hogy hogy vannak. – Jelen állás szerint betegség vagy sérülés miatt Danilovic, Orosz D., Polgár és Szűcs K. egészen biztosan nem tud a rendelkezésünkre állni. Molnár G.-nek volt egy kisebb sérülése, már a csapattal készül, de egyelőre kérdéses a játéka. Rajtuk kívül mindenki egészséges.

Extra motiváció

A szakvezetőnek felvetettük, hogy jelenleg a 3. helyen áll a DVTK, és mivel az előttük álló két csapat, a Vasas és a Haladás éppen egymás ellen játszik, lehet, hogy egy győzelemmel a tabella élére is ugorhatnak. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük, hogy ad-e ez extra motivációt.

– Igen, ennek mindenképpen extra motivációt kell adnia, de nemcsak ennek, hanem annak is, hogy a csapat a legutolsó négy mérkőzését megnyerte. Arra törekszünk, hogy a hátralévő öt meccsből is a lehető legtöbbet kihozzuk. Bár ez még nem a cél­egyenes, nekünk minél több pontot kell gyűjtenünk, azért, hogy a végelszámolásnál ne legyen problémánk. Igazából ez motivál minket. Az, hogy a pillanatnyi helyezés mit mutat, csak egy dolog, azért dolgozunk, hogy minél több pontunk legyen – felelte Kondás Elemér.

A diósgyőri vezetőedzőnek szóba hoztuk, hogy az előrelépéshez győzelem kell, az ellen a Budaörs ellen, amelyik talán többre hivatott annál, mint ahol jelenleg áll a tabellán...

– A Budaörs egy veszélyes csapat. Vannak nekik is tapasztalt, rutinos labdarúgóik, akik tudnak futballozni. Minden mérkőzés rejt magában veszélyt, viszont mi ezt szeretnénk kiküszöbölni. Minden csapat ellen úgy készülünk, hogy ne érjen bennünket meglepetés – mondta a piros-fehérek trénere, aki arra a kérdésre, hogy mit kell tenniük a 3 pont megszerzése érdekében, ezt válaszolta: – A győzelemhez gólok kellenek, és ahhoz, hogy gólt rúgjunk, támadnunk kell. Erre fogunk törekedni, azt hiszem, ezzel elmondtam mindent.

(A borítóképen: Jó formában van Kondás Elemér együttese)


A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata

Póser – Szeles, Hegedűs J., Szatmári – Eperjesi, Zsemlye, Molnár G. (Bertus), Oláh B., Bokros – Könyves, Horváth Z.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!