tengerentúli verseny

2021.11.28. 15:00

Floridában cipekedett Juhász Péter

A mádi kolosszus újabb egyéni rekordokat állított fel a napokban.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A huszonegyedik helyet harcolta ki élete első tengerentúli versenyén a mádi Juhász Péter. A többszörös magyar bajnok erősember a Strongman Games nyílt kategóriájában az Egyesült Államokban mérettette meg magát. Teljesítményéről elismeréssel beszélt Tatárka József, a hegyaljai település polgármestere is.

Rengeteget dolgozott

– A floridai tengerparti, a híres Orlandóhoz közeli városban eddigi karrierem legnagyobb eseményét zártam – mondta el az Északnak a többi között a civilben tiszaújvárosi tűzoltóként dolgozó versenyző. – Ez a megállapítás igaz a mezőnyre és a súlyokra is. Több számban is egyéni rekordot értem el az amatőr extrémsportolók legjelentősebb seregszemléjén. Például kocsicipelésben itthon négyszázharminc kilós lengősúlyt is vittem már, most majdnem négyszázhatvan várt rám. A folytatásban felhúzásban és vegyes pakolásban szerepeltem, utóbbi ment a legjobban, a hetedik legjobb idő lett az enyém. Amennyiben a rönknyomás során eljutok az ismétlésig, akkor a tizenötödik hely körül zárok.

Juhász Péter éveket dolgozott azért, hogy eljusson a tengerentúlra, ahol látta, mi az, amiben előrébb kell lépnie, de nem panaszkodhat, jó évet zár.

Fotó: Juhász Péter

– Idén már nem lesz több próbám – folytatta. – Most pihenő vár rám, a soron következő idényben pedig újra több nemzetközi viadalon akarok rajthoz állni. Arról értesültem, hogy itthon is indítanak egy nemzetközi sorozatot, és ennek is a részese akarok lenni.

(A borítóképen: A csaknem ötszáz kilós autó mozgatása emberfeletti feladat volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!