DVTK Jegesmedvék

2021.11.24. 10:30

Fél lépést tehetnek előre

A jéghoki Magyar Kupa keretében szerda este a fővárosban szerepelnek a miskolciak.

Kolodzey Tamás

20211119 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Márkus Levente #31

Fotó: Ádám János

A jégkorong Magyar Kupa 2. fordulójának sorsolása szerint az egyik ágon a MAC HKB Újbuda és a DVTK Jegesmedvék csap össze a továbbjutásért. Az első meccset szerdán 19 órakor kezdik a budapesti Tüskecsarnokban (a visszavágóra a jövő héten kedden 18 órától kerül sor Miskolcon).

Rakosgatják a figurákat

A piros-fehérek váltakozó teljesítményt nyújtottak az elmúlt napok Erste Liga-találkozóin. Hazai környezetben megverték a listavezető újpestieket, majd vasárnap Debrecenben 3–0-s vezetésről, hosszabbítás után, 5–4-re kikaptak, így a kupában szeretnének vigasztalódni.

– A célunk természetesen a final four kiharcolása, de ehhez magas lépcsőfokokat kell megmásznunk – jelentette ki Tokaji Viktor, a Jegesmedvék vezetőedzője, majd hozzátette: – A fővárosiakkal szemben egészen biztosan nehéz dolgunk lesz. Akkor persze nem féltem a fiúkat, ha azt a teljesítményt nyújtják, mint a lila-fehérek ellen itthon és a Debreceni EAC elleni idegenbeli fellépésünk első felében. A MAC összeszokott gárda, de nyomást kell rájuk gyakorolnunk annak érdekében, hogy sikerrel vegyük az első akadályunkat, aztán következhet a jövő heti visszavágó. A diósgyőriek számára nehézséget okoz a keret tagjaival való sakkozás, hiszen a tizennyolc és a húszévesekből álló csapataikra is mérkőzések várnak, így a szakvezető elmondása szerint rakosgatni kell a figuráikat, mert mindenki mindenhol nem szerepelhet.

A játékosokat is megkérdeztük arról, hogy mit várnak kupaszereplésüktől, és ezeket a válaszokat kaptuk:

– Egyértelműen a négyes döntőbe jutás a célunk – közölte Galajda Zsombor. – Mind a két meccsen nyerni szeretnénk, az pedig hogy egy vagy két meccs van, talán nem is lényeges. Az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk, és ebben az esetben semmi probléma nem adódhat, ott leszünk a négyes döntőben.

– A vágyunk természetesen a finálé – jelentette ki Ritó László, aki szintén a Macik támadószekciójának tagja. – Mivel a versenykiírás két meccsről szól, így szerintem felesleges azzal foglalkozni, hogy nekünk mi lenne jobb: az egy találkozó vagy az oda-vissza vágós rendszer. Először természetesen az első mérkőzésre készülünk, és ezt kell megnyernünk.

– Számunkra fontos a Magyar Kupa – közölte Miskolczi Márk csapatkapitány. – Szép eredmény lenne, ha új és fiatal csapatunk bekerülne a négyes döntőbe, de ez is a célunk. Személy szerint kedvelem a többmeccses párharcokat, hiszen így kissé rájátszásos hangulata lesz a csatának, és ezt jó dolognak tartom. Először Budapesten, majd utána itthon játszunk, de ennek nincs különösebb jelentősége. Nyernünk kell mindkétszer, és ebben az esetben okafogyottá válik a számolgatás.

A négyes döntőről

A Magyar Kupa 2. fordulójának két nyertese (a MAC HKB Újbuda – DVTK Jegesmedvék párharc mellett az Újpesti TE – Ferencvárosi TC-Telekom csata továbbjutója) kerül a négyes fináléba. Amelynek automatikus szereplője a címvédő Debreceni EAC, valamint az osztrák ligában játszó Hydro Fehérvár AV19. A döntőt január 22–23-án rendezik. Marosi Tamás, a Macik csapatmenedzsere érdeklődésünkre elmondta, hogy a végküzdelem helyszínét még nem jelölte ki a szövetség. Arról, hogy a DVTK esetleg pályázik-e, később, az esetleges fináléba kerülés után határoznak a klubnál.

(A borítóképen: A múlt héten pénteken az Újpesti TE ellen jól játszottak a Macik – pirosban -, ezt szeretnék megismételni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!