PannErgy-Miskolci VLC

2021.11.15. 08:00

Egy is elég volt a háromhoz

Szombaton Debrecenben játszott OB I.-es találkozót a PannEr­gy-MVLC gárdája.

Molnár István

20211024 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannEnergy MVLC Miskolc - Szegedi FVCS OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Krasznai Bendegúz #4

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Idegenbeli összecsapást vívott a hét végén a miskolci élvonalbeli vízilabdacsapat, amelynek 3 pontja volt a debreceni kezdés előtt, míg a házigazda DVSE-nek nulla. Mindkét csapatban voltak játékosok (Kósik Soma, Somlai Tamás, illetve Krasznai Bendegúz, Tőzsér Dávid, Nagy Norbert), akik korábban a másik klubban megfordultak, ez is adott némi pikantériát a négyszer nyolc percnek.

Gólesőt láthattak

Az első negyedben, összességében hat és fél perc alatt valóságos gólesőt láthattak a helyszínre kilátogató nézők, védekezés, kapusteljesítmény nemigen volt: a házigazdától Török (1–0), Takács (2–1), Fülöp (3–2), Smitula (4–3), Macsi P. (5–3) és Fülöp (6–4, büntetőből), míg a borsodiaktól Biros (1–1), Biros újra (2–2), Krasznai (3–3), Sélley-Rauscher (5–4) és Tő­zsér (6–5) is olyan helyzetbe került, hogy a hálóőrök nem tudtak mit tenni.

A második felvonásban már valamivel nagyobb figyelem hárult a saját területek és ezzel együtt a saját kapu megvédésére, miközben Macsi P. 7–5-re, míg Sélley-Rauscher 7–6-ra alakította az állást. Korbán találatánál 6:35-nél állt meg az óra (8–6), amikor Kis István úgy döntött, hogy a formán kívül dolgozó szlovák Hoferica (33 százalék) helyett Moravcsikot küldi a képzeletbeli gólvonal elé. A PannErgy is megkapott egy jogos büntetőt, és Biros élt is a lehetőséggel (8–7). Azonban a hátralévő öt és fél percben már csupán Macsi P. és Török örülhetett gólnak, így a félidei állás nem a miskolciak által előzetesen elképzelt volt (10–7).

Feljavuló vendégek

A harmadik negyedre egy teljesen más felfogású MVLC érkezett, Várkonyi találatára (10–8) Fülöp még válaszolt (11–8), azonban innen a vendégek pillanatai következtek. Tőzsér emberelőnyben faragott a hátrányból (11–9), Somlai és Macsi M. rontott, nem így Tanczer (11–10). A következő hajúsági kiállítást Nagy N. használta ki (11–11), ekkor jóval hatékonyabb volt támadásai során a miskolci csapat, és Moravcsik is megmutatta, hogy lehet rá számítani – összességében 70 százalékos mutatót hozott. Macsi P. izgalmában ötméterest rontott, naná, hogy a jó napot kifogó Biros nem tett ilyen szívességet, szép gólt jegyzett mezőnyből (11–12).

Vélhetően nem volt drukker vagy akár játékos, aki a befejező felvonás előtt azt hitte, gondolta, hogy ez marad a végeredmény, de végül is így történt. Volt kihagyott lövés, kivédett szabaddobás, elpackázott előnyök és mindezek mellett kipontozódások (Vismeg Zs., 29. perc, Biros, 30. perc), valamint végleges kiállítások cserével (Macsi M., 32. perc, Sélley-Rauscher, 32. perc), amelyek érdemben már nem befolyásolták a végeredményt.

Könnyebbre számítottak

A miskolciak valamivel könnyebb sikerre számítottak előzetesen, ám bravúr, hogy 8–11-ről felálltak, és ha minimális egygólos különbséggel is, de megszerezték a sikerért járó három pontot, elsősorban remek második félidei produkciójuknak köszönhetően. Márpedig a legfontosabb ez volt.


Debreceni VSE-Master Good vs. PannErgy-Miskolci VLC 11–12 (6–5, 4–2, 1–5, 0–0)

Debrecen, 200 néző. V: Füzesi, Kollár.

Debrecen: Kósik – Macsi M. (-), Korbán (1), MACSI P. (3), FÜLÖP B. (3), TÖRÖK B. (2), Somlai (-). Csere: Smitula (1), Takács K. (1), Pethe (-), Zsilák (-), Fedac (-), Bodoróczki (-). Edző: Süveges Máté.

Miskolci VLC: Hoferica – Várkonyi Á. (1), BIROS B. (4), Sélley-Rauscher (2), Seman (-), Vismeg Zs. (-), KRASZNAI (1). Csere: MORAVCSIK (kapus), Tanczer (1), Vismeg B. (-), Böröczky (-), TŐZSÉR (2), Nagy N. (1), Sisán (-). Edző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 12/3, ill. 12/7.

Gól/ötméteresből: 2/1 ill. 1/1.

Süveges Máté: – Ebben több volt. Nem kezdtünk még ennyire jól egyik mérkőzésünkön sem – ettől úgy tűnik, kellőképpen meg is ijedtünk. Még tanuljuk, hogy miként lehet feltenni a pontot az i-re.

Kis István: – A harmadik és a negyedik negyedben mindent beleadva tudtuk megnyerni a találkozót. Azon viszont el kell gondolkodnunk, hogy mi volt ez a rossz kezdés.

(A borítóképen: Nagy csatában nyertek a fehér sapkás vendégek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!