avatás

2021.11.06. 14:00

Dartstermet avattak pénteken Szerencsen

Dr. Koncz Zsófia ország­gyűlési képviselő is jelen volt a DVTK-s sportág új bázisának megszületésén.

Fotó: SFL

A Diósgyőri VTK az 1991 decemberében alakult Magyar Darts Szövetségnek 2019-ben lett tagja, ekkor alakult dartsszakosztály a piros-fehérek klubján belül, Kamenyiczki Tibor vezetésével. Mivel a DVTK-n belül működő sportág vezetői úgy látják, hogy a darts egyre nagyobb népszerűségnek örvend, fontosnak tartják, hogy a sportág ne csak Miskolcon, hanem a megye más településein is elérhető legyen az érdeklődők számára. Ennek első állomásaként pénteken este avatták a szerencsi DVTK-dartsklubot, egy közelmúltban felújított épület, a Szikra Táncstúdió egyik helyiségében.

Az eseményen Szabó Tamás, a DVTK sportegyesület főtitkára köszöntötte az érdeklődőket, majd következett Nyiri Tibor szerencsi polgármester, aki beszédében megemlítette, hogy a városban élők elkötelezettjei a diósgyőri sportklubnak, mint ahogy a klub is Szerencsnek.

A hivatalos avatást végző dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő külön kifejezte örömét a megvalósulást illetően. Mint azt elmondta: Szerencs számos sportegyesülettel rendelkezik, nem kétséges, hogy sokan jelentkeznek majd a darts közösségébe, a DVTK csapathoz, ahol húsznál is több szakosztályon belül mintegy háromezer tag alkotja a „nagycsaládot”.

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia célra tart)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!