rali

2021.11.25. 08:00

Balszerencsés szezon után

A pechsorozat végig kísérte a párost, amiből sokat tanulhatnak a következő idényre.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Év elején egy nagy eséssel indítottak, ezt vitték magukkal versenyeken keresztül. A tempón még lehet javítani, de idén a balszerencse is beült utasként Velenczei Ádám és Igor Bacigál mellé. A szécsényi pilóta nincs elkeseredve, a hibákból tanulva már a jövő évet tervezgeti.

Nagy reményekkel és jó előjelekkel kezdte Velenczei Ádám és Igor Bacigál a szezonzáró versenyt, ami egyben a magyar Európa-bajnoki futam is volt.

Ismét a defekt

- Már a kvalifikáción is jól szerepeltünk, a máriapócsi superspeciálon a legjobb időt értük el a világbajnok párossal tizedre azonosat – tekintett vissza a rangos eseményre Velenczei Ádám. – Az első körben is jó volt a tempónk, nem hibáztunk egyszer sem, a defekt is elkerült minket, próbáltunk óvatosan, de tempósan közlekedni. Az abszolút hatodik helyen álltunk, a magyar értékelésben is a dobogón. A szombati utolsó szakasz, a mádi gyorsasági a szőlők között kerül megrendezésre, nagyon defektveszélyes ez a pálya. Az első tíz autóból hat páros kapott defektet. A balszerencse itt is mellénk állt. Egy levágban, egy gödörben nem csak defektünk lett, hanem a felni is azonnal eltört. Három kilométer volt még hátra, úgy voltunk vele, ha megállunk kicserélni, akkor vége a versenyünknek. Próbáltunk lejönni a szakaszról, de sajnos így is vége lett a további szereplésünknek. A futómű annyira megsérült, hogy amikor a szakasz végén lecseréltük a defektes kereket, akkor már láttuk, hogy nem fogja kibírni a szervizig. Ötven méter után kifordult a kerék, így a tervezettnél hamarabb kellett befejeznünk a szezont.

Sok tapasztalat

Velenczei Ádám természetesen el volt keseredve, hiszen rengeteg energiát fektette a versenybe és az egész bajnokságba. Az első napi eredmények azt mutatták, hogy a tempójukkal nincs baj, ami biztató lehet a következő szezonra.

- Ralis pályafutásom során ez volt a legpechesebb évem – tette hozzá Velenczei Ádám. – Elszomorodtunk, de nyilván nem adjuk fel, nagyon szeretünk versenyezni és szeretnénk jövőre is menni. Tudom, hogy mi nem stimmelt, mi volt a gond, ezeket a jövőben máshogy kell kezelnünk. Mindennek megvan a miértje, ezeket kiküszöbölve sokkal előrébb tudunk végezni a bajnokságban. Évről évre nehezebb összerakni a versenyképes hátteret, ez rengeteg energiánkat leköti. Boldogkőváralján nagyon megtört az utolsó gyorsaságin történt bukás. Azt vittük magunkkal versenyeken át, éreztem, hogy bennem van még és ez a tempón is meglátszott és természetesen anyagilag is nehéz volt újra felállni belőle. Azt gondolom és remélem, hogy még sok szezon áll előttem, nem adom fel, szeretnék jövőre is az élmezőnyben autózni, ahogy tavaly, vagy tavalyelőtt.

A Szilveszter Rallyn

A csapat terveiben idén még a megszokott szezonzáró jamboree verseny, a Szilveszter Rallye szerepel, de a Gulf Racing Hungary színeit és partnereit még láthatják a szurkolók november utolsó hétvégéjén is, Vánsza Zsolt és Szedő Csaba a SKODA Fabia R5-el nevezett a Mikulás Rallye-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!