Ózd-Sajóvölgye FSE

2021.11.17. 09:03

Áttörték a százas határt

Az Ózd-Sajóvölgye csapata vezeti a megyei II. osztály Észak csoportjának tabelláját.

Molnár István

20200913 Varbó fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Megyei II. osztály Észak csoport, 5. forduló: Varbói BSE – Ózd-Sajóvölgye.

Forrás: ÉM

Sokadik fölényes sikerét aratta a hét végén a megyei II. osztály Észak csoportjában, a 14. fordulóban az Ózd-Sajóvölgye FSE gárdája. Az alakulat 12–0-ra nyert Rudabányán, ahol a hazai ellenfél tíz emberrel fejezte be a találkozót, miután Galyas Ferenc a 15. percben a kiállítás sorsára jutott. Az ózdiak a 12 lőtt találatnak köszönhetően átlépték a 100-as határt, ugyanis már 102 gól szerepel a nevük mellett, miközben a riválisok mindössze 9 alkalommal tudták megrezegtetni a hálójukat.

Nem szórakoznak

– Ez, ha jól számolom, több mint 7-es meccsenkénti átlag, ami tényleg nem rossz – kezdte Bene Attila, az észak-borsodiak játékos-edzője. – Senkit nem megbántva, de a csapatunk képvisel egyfajta minőséget, és szerintem már most helytállna a megyei I. osztályban. Ez a sok találat annak köszönhető, hogy támadófutballt játszó csapat vagyunk, aztán három-négy gólos vezetés után sem állunk le, igyekszünk annyiszor ellenfelünk kapujába találni, ahányszor csak tudunk vagy lehet. Úgy állunk a meccsekhez, hogy biztos vezetés tudatában sem akarunk szórakozni, beleülni az adott mérkőzésbe, a helyes mentalitás az, hogy végig hajtunk, legyen az bármilyen találkozó, bárki az ellenfél. Már hallottam, hogy ha ilyen ritmusban haladunk a továbbiakban, akkor még a kétszáz gólt is elérhetjük... A statisztikával kapcsolatban két dolgot még meg kell jegyezni: az egyik, hogy csupán 9 találatot kaptunk eddig, a rutinos, 37 esztendős Sebők Tibor vezetésével – aki középső védő – nagyon stabil a védelmünk. A másik, hogy azért részt vesz a keret heti három edzésen, ehhez jön még a meccs, s ez, a foglalkozásokon elvégzett fizikai munka rengeteget számít.

Fejlődési lehetőséget

Az Ózd-Sajóvölgyének a tavalyi volt az első évada a megyei II. vonal Észak csoportjában, és akkor a bajnok Borsodnádasd, illetve a második Parasznya mögött a harmadik pozícióban végzett.

– Annak a csapatnak Sándor Zoltán volt az edzője, engem idén nyáron kért fel a munkára a klub vezetősége, nagyon jó a kapcsolatom mindenkivel, szívesen vágtam bele – tette hozzá az előzőleg Tiszaújvárosban futballozó csatár. – Az akkori társaság fiatalabb volt, tele 17-19 esztendős játékosokkal, míg most velem együtt van két-három rutinosabb ember, míg a többiek 16–23 évesek. A koncepció az a Sajóvölgyénél – amely nyártól tehetségközponti címet visel, és ezáltal az utánpótlásképzés még magasabb szintet képvisel –, hogy az U19-es korosztályból kilépő labdarúgóknak további előrelépési, fejlődési lehetőséget mutassunk, és nekik a megyei I.-ben való játék éppen megfelelő lenne.

A még most is aktív labdarúgó azon felvetésre, hogy mennyire egyszerű játékos-edzőnek lenni, az alábbiakat válaszolta:

– Nem annyira egyszerű, de meg lehet oldani, legalábbis ebben az osztályban. Különben a Sajóvölgye Focisulinál asszisztens edző és videóelemző is vagyok, C licenccel rendelkezem – közölte Bene Attila, akinek a munkáját szakmai téren Koleszár György és Kádár Zsolt segíti.

Egyetlen vereség

Az Ózd-Sajóvölgye mögött (37 pont) található Szirmabesenyő (36), Szendrő (35), illetve Parasznya (33 pont). A 112 NB II.-es és 160 NB III.-as meccsel rendelkező, 1988-as születésű szakvezető beszélt a mögöttük hagyott hetekről, de az előttük lévő fél évet is szóba hozta.

– Egy meccsen kaptunk ki eddig, még az első fordulóban Mályinka ellen, ott 2–1-re – mondta Bene Attila. – Akkor még pár nappal voltunk a keret kialakulása után, és még nem volt meg a szükséges összhang. Utána folyamatosan lépegettünk előre ezen a téren, egyre jobb lett a csapat, a hangulat is, ami hozta a jó eredményeket. November elején egyik riválisunkkal, a Szirmabesenyővel játszottunk döntetlent, előtte megnyertünk két rangadót a Szendrővel és a Parasznyával szemben. A Besenyő elleni mérkőzésen rengeteg helyzetünk volt, azonban pár dolog nem úgy sikerült. Az iksz miatt sem szomorkodtunk, szomorkodunk, a lényeg, hogy elsők vagyunk. A mögöttünk lévő csapatok sem rosszak, úgyhogy figyelnünk kell a továbbiakban is, minél eredményesebben végig kell vinnünk a bajnokságból hátralévő bő fél évet.

A leggólerősebb

A szombati, rudabányai mérkőzésen a 12 ózdi találatból 5-öt vállalt Pataki Roland, aki 30 góllal vezeti a csoport góllövőlistáját. Érdekesség, hogy az ÓSFSE játékos-edzője, Bene Attila is már 21 gólnál jár, és ezzel a második helyet foglalja el a sorban. „Nem érdekel, ki lövi a gólt, Rolandnak az olyan szituációban bármikor lepasszolom a labdát, amikor ő van előnyösebb helyzetben. Mert a lényeg a győzelem, és hogy mi a csapat célja. Örülök annak, hogy ő vezeti a listát, szerintem a bajnokság végéig ott fog maradni, mert nagyon hatékony” – nyilatkozta minderről Bene Attila.

(A borítóképen: Tavaly bronzérmes volt a Sajóvölgye együttese, idén bajnoki címet szerezne)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!