Vegyész RC Kazincbarcika

2021.11.18. 08:00

Aranyszettre vágyik a Barcika

Osztrák csapatot fogad csütörtökön este a Vegyész RC a Challenge Kupában.

Berecz Csaba

Forrás: UVC Weberzeile Ried im Innkreis

A Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a csütörtöki napon, 19 órától hazai környezetben, a Don Bosco Sportközpontban nemzetközi kupameccset játszik. A sárga-kékek a Challenge Kupában, a 32 közé jutásért zajló párharc visszavágóján, az osztrák UVC Weberzeile Ried im Innkreis gárdáját fogadják. A két fél egy hete fordított párosításban lejátszott meccsét a „sógorok” 3:0-ra nyerték meg, de az csak a mai összecsapás után derül ki, hogy a sorozat következő körében immár a 16 közé jutásért, decemberben, ki lesz a svájci Volley Schönenwerd együttesének ellenfele.

– Nem tettünk le a korábbi célunkról, annak ellenére, hogy a múlt héten vereséget szenvedtünk. Az ugyanis változatlan, hogy szeretnénk továbbjutni. Ez nehezebb lesz, mint amilyennek egy hete tűnt, de mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy sikerüljön – mondta Toronyai Miklós, a Vegyész RC Kazincbarcika csapatának vezetőedzője. – Az első meccsen ugyan jól kezdtünk, de aztán jöttek a hullámvölgyek, amiből nem tudtunk kilábalni. Három szettben maradtunk alul, és bár a Ried jó csapat, komoly játékerőt képvisel, hiszen több jó légiósa van, köztük két lengyel fiú, nem legyőzhetetlen.

Hinni kell

És hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy továbbjuthasson a Vegyész, hogy első körben kiharcolhassa az aranyszett játékát? Erre a következő választ adta Toronyai Miklós:

– Bízom a csapatban, képesnek tartom a srácokat arra, hogy első lépésként három vagy négy játszmában megmutassuk, hogy többre vagyunk képesek a múlt hetinél, illetve hogy az esetleges aranyszettben is föléjük kerekedjünk. Persze a játékosoknak is hinniük kell ebben, nem szabad mással foglalkozniuk, csak magukkal. Maximális koncentrációra van szükség, folyamatosan. Viszonylag sokat készülhettünk erre a meccsre, mert egy bajnokit, a Dunaújváros elleni idegenbeli meccset hazafelé Ausztriából letudtuk. Ez utóbbi mérkőzésen fontos volt a győzelem, de emellett próbáltam pihentetni néhány embert, és elsősorban a fiataloknak adtam lehetőséget. Az első játszmában éltek is ezzel, de a részsiker után lehet, hogy azt hitték, hogy megy ez zsigerből, végig. De nem. Hiába gondolták azt, hogy zsebben van a győzelem, máshogy alakult a mérkőzés, ezért a végén be kellett cserélnem a stabil kezdőembereket is. Hallottam olyan hangokat, hogy lenéztük a Dunaújvárost, de erről szó sincs, csak voltak, akiket pihentetni akartam a mostani összecsapásra.

Van, aki pedig most kényszerből fog „pihenni” a VRCK keretéből.

– Sajnos, a kinti meccsen Árva részleges szalagszakadást szenvedett, emiatt rá hetekig nem számíthatunk – mondta Toronyai Miklós. – Páez lába megjavult, Ciupa is visszatért a maródiak közül. Moraes még érzi a térdét, kezelésekre jár, és könnyített edzésmunkát végzett, csak a meccs napján derül ki, hogy tudja-e vállalni a játékot. Bízom benne, hogy igen, hogy összeállunk, és ezúttal lesz egy kis szerencsénk is. Hiszek a csapatban, képesnek tartom a fiúkat arra, hogy fordítsunk. Nehéz utat választottuk, de remélem, hogy bizonyítani tudjuk, kisiklások nélküli játékot is tudunk nyújtani.

A továbbjutásról

Az UVC Weberzeile Ried im Innkreis csapata a múlt heti, 3:0-s győzelméért 3 pontot kapott. Ezt a Vegyész RC Kazincbarcika úgy tudja kiegyenlíteni, hogy a mostani meccset 3:0-ra vagy 3:1-re nyeri. Ha ez nem sikerül, akkor az osztrák csapat jut tovább, viszont ha a meccsek kimeneteléért járó pontok tekintetében 3-3 lesz az eredmény, akkor egy aranyszett dönt a továbbjutásról.

(A borítóképen: Nem játszottak jól az ausztriai első mérkőzésen a kazincbarcikaiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!