DVTK Jegesmedvék

2021.11.20. 09:30

Alig kaptak levegőt az éllovas újpestiek

Az Erste Liga alapszakasza 17. fordulójának meccsét tegnap játszották Miskolcon.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A DVTK Jegesmedvék az Újpesti TE gárdáját látta vendégül. A hazai összeállításból és a sorok kirakásából kitűnt, hogy a listavezető ellen minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak a feltörekvő generáció tagjai. A vendégek közül a bemelegítéskor Rajna megsérült, kórházba vitték, így Márkus állt a ketrecük elé, csereportásuk pedig nem volt.

Felbillent a pálya

A munkás hokinak az 5. percben az újpestiek helyzete vetett véget, az ellentámadásból pedig vezetést szerzett a DVTK. Pecsét lövését még mentette Márkus, az ismétlésből pedig Kiss R. szemből betalált (1–0).

Az aranyesélyes szinte a jégen sem volt, tíz perc alatt egyetlen épkézláb akcióra volt képes. Hadobást arcon találta a korong, lement (később visszatért), aztán a 11. percben a semmiből egyenlített a fővárosi alakulat, Németh A. közelről volt eredményes (1–1). A 14. percben Ritó a kapu mögül kanyarodott Márkus elé, a félholdat azonban nem tudta egészre rajzolni. Kiss R. szép szerelése kapott tapsot, Pokornyit pedig kiküldték két percre. Hátrányuk alatt a látogatók levegőt sem kaptak, majd a harmadot páros kiállítás zárta.

A 25. percben a szemfüles Galajda révén megint a pirosak kerültek előnybe (2–1), és ezt követően a Macik beszorították öreguras ellenfelüket, akik csak szenvedtek. Az első szakaszhoz képest felgyorsult a játék, melynek során az UTE-nek építkezési nehézségei akadtak. A 30. perctől kezdve négy a négy ellen küzdöttek az együttesek, közben kimaradt egy létszámfölényes itthoni roham. Újabb újpesti kisbüntetés miatt egy percig négy diósgyőri adogatott három budapestivel szemben, Wehrs pedig távolról a bal alsó sarokba bombázott (3–1). A semleges néző számára a játék képe alapján úgy tűnhetett, mintha a DVTK vezetné a mezőnyt, Márkusnak percenként ötször kellett beavatkoznia. A második dudaszó előtt a vendégek számára kedvező ítéletek után Coatta létszámfölényes szituációból távolról szépített (3–2).

A zárófelvonásból még csak 28 másodperc telt el, amikor Jago jobbról, 6 méterről a jobb felső sarokba emelt (3–3). A válasz azért maradt el, mert ziccereket rontottak Miskolcziék. A 49. percben Kiss R. öt a négy elleni játékból messziről rést talált (4–3). A hajrában emberelőnybe került az Újpest, bekkelt a DVTK, majd jött az időkérés, a vendégkapus mezőnyjátékosra váltása, de az eredmény nem változott, hosszú idő után ünnepelhettek Galaniszék.

A Jegesmedvék vasárnap 14 óra 15 perctől a DEAC vendégeként szerepelnek.

(A borítóképen: Megszakadt a népkertiek rossz sorozata)


DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)

Miskolc, 545 néző. V.: Korbuly, Haszonits (Kövesi, Szabó D.).

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Hyvarinen, Wehrs 1, Galajda 1, Lövei, Mattyasovszky – Hadobás, Doetzel (1), Farkas M., Mihalik (1), Pecsét (1) – Szirányi, Kiss R. 2, Walker, Miskolczi, Elgestal (1) – Szabad, Illés M., Galanisz, Ritó (1), Vojtkó (1). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Újpesti TE: Márkus – Balázsi, Stadel, Coatta 1, Kiss Patrik (1), Németh A. 1 – Jago 1, Kiss Philip (1), Benk (1), Just (2), Kovács A. – Pokornyi, Varga A. (1), Csergő, Suter, Zsigmond Á. – Balogh B., Kovács S., Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba.

Kiállítások: 14, ill. 18 perc.

Tokaji Viktor: – Nagyon örülök, hogy megszakadt a vereségszériánk, és végre győztünk. Az eredmény mellett annak is örülök, hogy a srácok elhitték, meg tudják verni az Újpestet. Fontos volt, hogy mi szereztük meg az első gólt, és később is meg tudtunk újulni a jégen. Jó karaktert mutatott a csapat, remélem, most átszakadt a gát.

Virág Csaba: – Jobban játszottunk, mint kedden, mégis kikaptunk. Bebizonyosodott, hogy a DVTK, ha odateszi magát, bárkit képes megverni. 3–3-nál akár a javunkra is billenhetett volna a mérleg, de ilyen a jégkorong és ilyen a liga. Csalódottak vagyunk, viszont megyünk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!