Triatlon

2021.11.05. 08:30

Abu-Dzabiban zárja a hosszú szezonját

A pontok már beleszámítanak a 2022-es világbajnoki sorozatba.

Szűcs István

Forrás: TTK

Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub idei U23-as világbajnoka a hét végén Abu-Dzabiban fejezi be a számára hosszúra nyúlt szezont. A sprinttávú, 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló verseny november 5-én, pénteken lesz az Egyesült Arab Emírségekben, az Abu-Dzabi városában található Forma–1- es versenypályán és környékén – tudtuk meg hétfői elutazásuk előtt Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Van kihívás a pályában is, de inkább a mezőnyre koncentrálunk. A késői időpont ellenére, az indulókat végignézve élénk az érdeklődés, ami talán annak köszönhető, hogy az itt szerzett pontok már beszámítanak a 2022-es világbajnoki sorozatba (WTCS). A top versenyzők közül sokan neveztek, úgy mint a francia Vincent Luis, Léo Bergere, Pierre Le Corre, a belga Jelle Geens, a kanadai Tyler Mislawchuk, a norvég Casper Stornes, az új-zélandi Hayden Wilde és nem utolsósorban az olimpiai hetedik Bicsák Bence. Az új generáció menői között, akik a tokiói olimpia után azonnal bejelentkeztek az előkelő világkupa- és WTCS-helyekre, ott lesz Csongor fiam mellett a német Tim Hellwig, az ausztrál Matthew Hauser, a portugál Vasco Vilaca és Ricardo Batista, a francia Paul Georgenthum is. Szerintem a két generáció összecsapása lesz az igazán érdekes.

Nehézséget jelent

Újdonságot jelent, hogy Lehmann Csongor ilyen későn még nem versenyzett, azaz ennyire nem nyújtotta meg a szezont.

– A szezon közbeni utóalapozások és az utolsó lendület előtti pihenő segített az ismeretlen áthidalásában – fogalmazott Lehmann Csongor.

– Nehézséget jelent majd a várható 35 Celsius-fokos hőmérséklet, amit nehéz novemberben szimulálni. Ez azonban számomra még mindig jobb, mintha hidegbe mennénk. Nyugodt felkészülést tudtam végezni itthon, az edzőtársak segítettek az utolsó napokig. Felkészítő versenyeket tudtunk beiktatni, melyek pozitív visszacsatolást hoztak. A meglehetősen sikeres szezon után azonban nem kell nyomást helyezni magunkra, mert amit terveztünk erre az évre, azt sikerült megvalósítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában