Diósgyőri VTK

2021.11.03. 13:00

A szombathelyi sárgás Szekér pirossá változott

Nem lesz pályaválasztói jog csere, a Szentlőrinc SE vendége lesz a DVTK, Kaposvárott.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

Hétfőn késő este ért véget a labdarúgó NB II. 14. fordulójának zárómeccse, amelyen a Diósgyőri VTK 2–0- ra győzte le a Szombathelyi Haladás csapatát. A bajnokit követő sajtótájékoztatóról nem tudtunk beszámolni előző kiadásunkban, ezt most pótoljuk.

– Azt gondolom, hogy az első félidőben harminc perc előnyt adtunk a hazai csapatnak, akik könyörtelenül kihasználták ezt, és vezetést szereztek. Ezek után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, mezőnyben jól futballoztunk. A félidőben két cserével próbáltunk javítani a játékunkon, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Az eredménytől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert végig helytálltak a fiúk – nyilatkozta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője.

Egy rangadót

Kondás Elemér, a diósgyőriek szakvezetője jókedvű volt, nem is csoda, ugyanis csapata a forduló rangadóján diadalmaskodott.

– Nagyon fontos meccset nyertünk meg, egy rangadót. A Haladás eddig alig kapott gólt, tudtuk, hogy veszélyes csapat. Jól kezdtük a meccset, rendben volt a mérkőzés, hiszen gólt is szereztünk. De a kiállítás után mérges voltam, mert elszórtuk a labdát, viszont a győzelmünk nem forgott veszélyben. Azt vártam, hogy mikor szerezzük meg a második gólt, hogy lezárjuk a meccset. Ez jött is, de örültem volna, ha hamarabb sikerül, mert 1-2 cserét tudtunk volna alkalmazni. Fontos volt ennek a győzelemnek a megszerzése, hogy tapadjunk az éllovasokra – mondta a piros-fehérek vezetőedzője, aki a hétközi, az NB III.-as KC-Kazincbarcika SC ellen 3–2-re elvesztett Magyar Kupa-meccset is szóba hozta: – Ugye hét közben is volt egy mérkőzésünk, és a mostani bajnokira egy-két labdarúgó sérülésből, illetve betegségből jött vissza. Már az első félidőben is volt lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a második találatot, amikor egy picit paprikásabb lett a meccs. A szünetben szó esett arról, hogy Szekérnek már van egy sárga lapja, és mivel egy fiatal, vehemens fiú, lehet, hogy ha a helyzet úgy hozza, a második sárgát is megkaphatja. Így is történt, ami után azt vártuk, hogy nagyobb lesz a labdabirtoklási arányunk. A középpályán Oláh B. és Zsemlye fáradtabb volt, sem mentálisan, sem fizikálisan nem tett jót a hétközi meccs a csapatnak, ez látszott, de végig kézben tartottuk ezt a mérkőzést. A kupameccsen azért nem kezdett néhány játékos, mert a Haladás elleni meccs fontos volt. Nem akartuk az MK-mérkőzést feladni, de mivel az első félidőben nem ment a játék, így olyanokat is becseréltem a szünetben, mert nem álltunk jól, akiket szívesebben pihentettem volna. Ezen a bajnokin jobban hasonlítottunk arra a csapatra, amelyik korábban eredményes volt. Könyves jól tért vissza, hozzá tudott tenni a meccshez, azok után, hogy két hetet kihagyott az edzésmunkából.

(A borítóképen: Könyves – pirosban – gólpasszal tért vissza hétfőn este)

Nem lesz csere

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem cseréli fel a labdarúgó NB II. 15. fordulójára kiírt Szentlőrinc SE – Diósgyőri VTK bajnoki pályaválasztási jogát a két fél. A baranyai gárda azért kezdeményezte a cserét, mert pályájának felújítása miatt albérletben, Kaposvárott kénytelen játszani, és az ottani csapatnak is hazai bajnokija van ezen a hét végén, s egy napon két meccset nem lehetett volna játszani a létesítményben. A DVTK belement ugyan a pályaválaszi jog felcserélésébe, de időközben a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága hozzájárult ahhoz, hogy a Kaposvári RFC, az NB III. Nyugati csoportban, pénteken fogadhassa a Bicskei TC gárdáját, így nincs akadálya annak, hogy ezen a héten vasárnap 13.00-tól Kaposvárott rendezzék meg a Szentlőrinc SE – Diósgyőri VTK másodosztályú labdarúgó-bajnokit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!