DVTK női kosárlabda

2021.11.25. 10:30

A nagy orosz télbe érkeztek

Csütörtök este a Nika Syktyvkar vendégeként játszik nemzetközi meccset a DVTK női kosárlabdacsapata.

Berecz Csaba

20211021 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Nika Syktyvkar Európa kupa női kosárlabda mérkőzés. képen: Kányási Veronika #7

Forrás: Ém-Archívum

A Diósgyőri VTK női kosárlabdacsapata ma 17 órától Oroszországban, a Moszkvától 1400 kilométerre, északkeletre található Sziktivkar városában játszik Európa-kupa-mérkőzést. A piros-fehérek ellenfele a Nika Syktyvkar együttese lesz, az F csoport 5. fordulójának keretében. A két fél Miskolcon lejátszott találkozóját, a diósgyőri csarnok avatóját, október 21-én a DVTK nyerte 7 ponttal (65–58). Ám bő egy hónappal később nem ugyanaz a két gárda csap majd össze, ugyanis a diósgyőriek részéről Medgyessy koronavírusos megbetegedése után nem utazott el kedden Oroszországba, Bogicevic pedig a két csapat előző meccsén szalagszakadást szenvedett, emiatt rá ebben a szezonban már nem számíthatnak. Vannak viszont újak. A diósgyőrieknél az amerikai Hayes ugyanis azóta visszatért, a szintén amerikai Vorpahl pedig Szekszárdról Diósgyőrbe szerződött. De nem csak a játékosok, a szakvezető is új, ugyanis az eddigi vezetőedzőt, Földi Attilát hétfőn menesztették, helyette – a tervek szerint ideiglenes jelleggel – Völgyi Péter, a DVTK sportszakmai igazgatója dirigálja a csapatot.

– Az előzetes terveknek megfelelően itteni idő szerint szerdán, hajnal kettőkor kerültünk ágyba, mintegy 14 órás utazást követően. Mondanám, hogy szép volt megérkezni a nagy orosz télbe, éjszaka, hiszen -15 Celsius-fok és hóesés fogadott minket, de túl fáradtak voltunk ahhoz, hogy ebben gyönyörködjünk... – mondta Völgyi Péter. – Tíz játékossal vagyunk itt, de nagy valószínűséggel Kányásira ezúttal nem számíthatok, mert kisebb sérüléssel bajlódik. Jovanovic, aki a vasárnapi, Vasas elleni bajnokin a bedagadt bokája miatt nem játszott, azóta azért jobban van, és bár még nem százszázalékos, de a jelek szerint pályára küldhető lesz. Az biztos, hogy mindenkinek, aki játéklehetőséget kap, tudása legjavát kell adnia, mert egy nagyon jó csapattal mérkőzünk meg.

Harris és...

Völgyi Péter arról is beszélt, hogy senkit sem szabad megtévesztenie annak, hogy a Nika Syktyvkar gárdája három vereséggel kezdte az Európa-kupát, ugyanis azóta erősödött, és nem véletlenül győzte le az előző fordulóban, november elején idegenben az addig veretlenül a csoport élén álló török Orman Genclik csapatát. Ezen a találkozón már az amerikai Tyasha Harris is szóhoz jutott az oroszoknál. Az észak-amerikai női profi ligában (WNBA) a Dallas csapatában szerepelt hátvéd érkezését a DVTK elleni, miskolci meccsre várták, ám a kosaras csak ez után néhány nappal csatlakozott a Syktyvkarhoz.

– Harris remek kosaras, és lehet, hogy nem ő lesz az egyetlen WNBA-s játékosa a Syktyvkarnak a mostani meccsen, ugyanis a hírek szerint a Chicago centerét, a szintén amerikai Azurá Stevenst is leigazolták az oroszok a válogatott játékosaik mellé – mondta Völgyi Péter. – Meglehetősen rövid időnk volt felkészülni, ráhangolódni erre a meccsre, összesen két edzésen vett részt a csapat vasárnap óta, amihez a meccs napján egy délelőtti dobóedzés jön még pluszba. Szeretném, ha bizonyos dolgokban előrelépnénk, például abban, hogy a játékunk felgyorsul a legutóbbi találkozóhoz képest. Szeretnénk jó meccset játszani ellenük, de ehhez maximális hozzáállásra és fegyelemre lesz szükség a részünkről.


A női kosárlabda-Európa-kupa F csoportjának állása

1. Orman Genclik 4 3 1 311-288 7

2. Diósgyőri VTK 4 3 1 274-240 7

3. Nika Syktyvkar 4 1 3 235-283 5

4. Ludovika-FCSM Csata 4 1 3 298-307 5

A csoportból hátralévő mérkőzések, november 25. (csütörtök), 17.00: Nika Syktyvkar – Diósgyőri VTK, 20.30: Ludovika-FCSM Csata – Orman Genclik; december 2. (csütörtök), 17.00: Nika Syktyvkar – Ludovika-FCSM Csata, 18.30: Diósgyőri VTK – Orman Genclik.

(A borítóképen: Kányási – a labdával – valószínűleg nem játszik a mai meccsen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában