DVTK Jegesmedvék

2021.11.30. 08:00

A Macik előnyből indulnak, a MAC még kapaszkodhat

Kedd este hazai környezetben Magyar Kupa-visszavágót játszik a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

20211103 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék - Uni Győr ETO HC Magyar kupa férfi jégkorong mérkőzés. képen: TOKAJI VIKTOR VEZETŐEDZŐ

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A népkerti jégcsarnokban 18 órakor kezdődő találkozó tétje a négyes döntő. A budapesti odavágót a Macik 6–4-re nyerték a MAC HKB Újbuda ellen, így a piros-fehérek fél lépést már megtettek előre. A később kijelölésre kerülő finálénak már automatikus szereplője a címvédő Debreceni EAC, valamint az osztrák ligában játszó Hydro Fehérvár AV19. A két kiadó hely egyikét a miskolci csata összesített nyertese kapja, a másik ágon pedig az FTC-Telekom és az Újpesti TE harcolt volna, de sérülések miatt az ÚTE nem tud kiállni. A január 22–23-án rendezendő döntő helyszínét pályázat útján később jelöli ki az országos szövetség.

Minden lehetséges

Az MK 2. fordulójának első találkozójából kiindulva egyértelmű, hogy bármilyen arányú győzelem és döntetlen esetén a Jegesmacik léphetnek tovább – sakknyelven szólva az estleges reminél most nem lesz szétlövés. Mivel a két meccsen az összesen szerzett gólok számítanak, a piros-fehérek egy mínuszszal is nyernek, ha két „fával” veszítenek, akkor egál lesz és jön a hosszabbítás, majd szükség esetén a szétlövésnek nevezett büntetőpárbaj. Fontos tudnivaló, hogy az idegenben szerzett több gól nem oszt és nem szoroz: ennek jegyében csak akkor folytatódik a hatvan perc, ha a fővárosiak akármilyen arányban, de két találattal hozzák a rendes játékidőt. A három harmad után pedig csak akkor esnek ki a Macik és diadalmaskodik a MAC, ha a különbség három lesz a budapestieknek. Mivel a jégkorongban minden lehetséges, ezért a hazaiaknak nagyon kell vigyázniuk, felértékelődik például az is, hogy melyik gárda szerzi meg a vezetést. Az erőviszonyok kiegyenlítettségét mutatja a napokban lejátszott két DVTK – MAC találkozó. A kupa első felvonását a miskolciak nyerték kettővel, a ligaösszecsapást pedig a fővárosiak hozták kettővel, a vetélkedő harmadik felvonásának kimenetele így bizonytalan már csak azért is, mert ebben a műfajban a hazai pályának nincs akkora jelentősége, mint mondjuk a labdarúgásban.

Így látja a mester

– Most egy-egy az állás ebben a köztünk lévő mini play-offban – mondta Tokaji Viktor, a diósgyőriek vezetőedzője a 3–1-re elveszített Erste-csata után, majd hozzátette: – Azt hiszem, hogy nagyjából ugyanazzal a lendülettel érkeztünk a vasárnapi mérkőzésre, mint a múlt szerdai MK-ra. Az a dolgunk, hogy a saját fejünkben rakjunk rendet, és semmi mással ne foglalkozzunk, csak a játékkal. A ligameccsen nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy gólokat szerezzünk, de a kétszázadik játéknapját ünnepelt Bálizs Bence kapus kifogott rajtunk. Ettől függetlenül megyünk tovább, hiszen nyakunkon az MK-találkozó, amely más lesz, már csak a kupajelleg miatt is. Olykor nem áll az oldalunkra az eredmény, de csináljuk a dolgunkat, és előbb vagy utóbb, de megfordul a széljárás, amikor a kapuvasról nem kifelé, hanem befelé vágódik majd a korong. Csináljuk tovább a dolgunkat, és hiszünk a továbbjutásban.

Ritó kérdéses

A hazaiaknál – amint azt Marosi Tamás csapatmenedzser elmondta – egy kivételével mindenki a fedélzeten van, sérülések, betegségek nem gátolják a csapatot. A DVTK keretében egy kérdőjel van: Ritó kisebb megfázás miatt nem játszott vasárnap, kedden azonban valószínűleg jégre léphet.


Még hatszor

A DVTK Jegesmedvék gárdája ebben az esztendőben még hatszor szerepel, szűk négy hét alatt teljesíti a liga 21–26. fordulójának mérkőzéseit. December 4-én, 21-én, 28-án és 30-án hazai környezetben jelennek meg, december 23-án és 26-án pedig idegenben küzdenek.

(A borítóképen: A diósgyőriek kedvező helyzetből várják a ma esti visszavágót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!