PannErgy-MVLC

2021.11.24. 12:00

A kupában megmutatták

Szerda 19 órától a Metalcom Szentes vendége lesz az élvonalbeli miskolci pólógárda.

Molnár István

20211030 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Pann Energy MVLC - UVSE Hunguest Hotels OB1 férfi vízilabda mérkőzés. képen: Biros Barnabás

Forrás: Ém-Archívum

Fotó: Kozma István

Az eddig megrendezett nyolc OB I.-es fordulóban kétszer győztesként, míg hatszor vesztesként jött ki a medencéből a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabda-együttese. A sikerek közül a másodikat a legutóbbi meccsen, november 13-án, Debrecenben gyűjtötte be a megyeszékhely alakulata, annak köszönhetően, hogy 12–11-re verte a házigazda DVSE-t. Ezen a mérkőzésen nem egyszer két, sőt 11–8- nál a harmadik negyedben már három találattal vezetett a hajdúsági csapat, viszont innentől kezdve csak a támadásban és védekezésben is feljavuló MVLC ért el gólt.

– Tény, nem kezdtük jól a debreceni mérkőzést, hiszen az első negyedben kaptunk hat gólt, igaz, dobtunk is ötöt – kezdte Kis István, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – A védekezésünk rossz volt, nem úgy helyezkedtünk, ahogyan kellett volna, és belül jól megtalálta a szabad embereket a DVSE, így aztán nem meglepő, hogy ekkor szinte minden támadása góllal végződött. Ezen szétszórtságot hátul valamelyest kompenzálta a csapat, és a fiúk tudatában voltak annak, hogy ez egy nagyon fontos meccs mind nekünk, mind a házigazdának, így a tét meglátszódott a játékunkon. A második félidőben védekezést váltottunk, szorosabban kimentünk a debreceniekre, akiknek ezáltal kevesebb lehetőségük akadt. Ezenkívül úgy gondolom, hogy fizikálisan jobban bírtuk a második félidőt. Meg kell említenem, hogy Biros Barnabás és Sélley-Rauscher Domonkos igazi húzóember volt, valamint azt, hogy a kezdőkapusunk, Tomás Hoferica helyére jól szállt be Moravcsik Martin a második negyedben, aki összességében 70 százalékos mutatót hozott, ami igen magas szám.

A szakvezető hangot adott abbéli örömének, hogy az Újpesti VSE-t követően újabb alsóházi riválist tudtak legyőzni, így a nevük mellett lévő hat pont megnyugvásra adhat okot.

– Nem szabad elfelejteni, hogy sok olyan játékosunk van, akik tavaly jobbára az ifjúságiak között szerepeltek, illetve az akkori klubjuknál többnyire a kispadon ültek, kevés játékidőt kaptak a felnőtteknél – tette hozzá Kis István. – Most megkapták nálunk a lehetőséget, hogy bőven és sokat játsszanak, azonban sokuk pályafutásában ez egy óriási ugrás. És részben az is újdonság, hogy tét van, nyomás van, teljesíteni kell, minden meccsen és leginkább a velünk azonos szinten lévő csapatok ellen.

Figyelni az elejétől

A PannErgy-MVLC szakmai munkájának irányítója úgy folytatta gondolatmenetét, hogy vannak az együttes számára fontos mérkőzések és nagyon fontos meccsek, ezen utóbbi kategóriába tartozik a szerda esti, szentesi fellépés, amely 19 órakor kezdődik az alföldi város vizes létesítményében.

– Szentes egy régi-régi magyarországi pólós fellegvár, bázis, ahol sosem könnyű jó eredményt elérni – nyilatkozta Kis István. – Tavaly, az utolsó előtti fordulóban sikerült nyernünk náluk, 14–9- re, az idei szezonban pedig már meccseltünk egymással, méghozzá a Magyar Kupában. Itthon kikaptunk tőlük 7–5-re, amiben nem maga a vereség ténye volt elfogadhatatlan, hanem az, hogy csupán ötször tudtunk a kapujukba találni. Aztán a visszavágóra szépen összekapta magát a csapat, nyertünk is 8–7-re, ám ez sajnos összességében nem volt elégséges a nyolc közé kerüléshez. Amennyiben megnézzük a bajnoki táblázatot, akkor az látszik, hogy nekünk 6 pontunk van, nekik 7, ők még a BVSC-t lepték meg az első körben, aztán hozzánk hasonlóan két vállra fektették a Debrecent, az egy pontot pedig a Kaposvár elleni döntetlenjük jelentette. A sok lényeges dolog mellett talán a legfontosabb, hogy a meccs elejétől figyeljünk, ne engedjük ellépni a Szentest, mert akkor nehéz lehet a visszakapaszkodás. Vannak náluk is fiatalok, nagyon jó lövők és harcos centerek, nem lesz egyszerű a mérkőzés, de képesnek tartom arra a csapatot, hogy idegenben is jó eredményt érjen el. Sajnos, lesz egy hiányzónk, Sélley-Rauscher betegség miatt most és a hét végi összecsapáson sem tud játszani.


A férfi OB I. állása

1. Ferencvárosi TC Telekom 8 8 – – 117-62 24

2. A-Híd VasasPlaket 8 7 1 – 94-53 22

3. Szolnoki Dózsa 8 7 – 1 106-60 21

4. OSC Újbuda 7 7 – – 115-61 21

5. BVSC-Zugló 8 6 – 2 103-71 18

6. Budapesti Honvéd SE 9 4 1 4 100-97 13

7. Szegedi VE 8 4 – 4 72-71 12

8. Pécsi VSK-Mecsek Füszért 8 3 – 5 64-84 9

9. Kaposvári VK 9 2 1 6 85-112 7

10. Metalcom Szentes 8 2 1 5 68-105 7

11. Tigra-ZF-Eger 8 2 – 6 87-113 6

12. PannErgy-MVLC-Miskolc 8 2 – 6 71-99 6

13. Debreceni VSE-MG 7 – – 7 43-81 0

14. Újpesti VSE HH 8 – – 8 62-118 0

(A borítóképen: Biros (a labdával) a legutóbbi meccsen húzóember volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában