DVTK Jegesmedvék

2021.11.26. 10:30

A Fradi több mint ellenfél

A szerdai kupameccs után pénteken este ligatalálkozó vár a piros-fehér hokisokra.

Kolodzey Tamás

20211119 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Just Kyle #73 Ritó László #19

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Ádám János

A jégkorong Erste Liga alapszakaszának 19. fordulója keretében a népkerti jégcsarnok 18 órától ad otthont a DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC-Telekom találkozónak, melyet sokan örökrangadónak neveznek. A zöld-fehérek – akiknek soraiban tucatnyi, egykor Miskolcon szerepelt játékos és stábtag van – az eddig lejátszott összecsapásokon 24 ponttal gyűjtöttek többet a Maciknál, ám a jégkorong örök bizonytalansága miatt mégsem mehetnek biztosra a formába lendült és egyre több gólt szerző házigazdákkal szemben.

Sajátos szabályok

A főpróba remekül sikerült a piros-fehérek számára, hiszen a szerda esti Magyar Kupa-negyeddöntő első meccsét 6–4-re megnyerték a MAC HKB Újbuda vendégeként, de a sajátos lebonyolítási rend szerint mégsem érezhetik magukat páholyban. A kétmérkőzéses párharc keretében ugyanis az összesített eredmény számít, és nem veszik figyelembe az idegenben szerzett több gólt sem. Az oda-vissza vágós forma következtében már az első mérkőzés is végződhetett volna döntetlenre, miként a második is lehet iksz. Vagyis ebben az esetben nem hosszabbítanak, és nincs szükség szétlövésre sem. Amennyiben jövő kedden az újpestiek bármilyen arányban nyernek Miskolcon, akkor – mivel ebben az esetben a küzdelem a nyertes találkozók alapján egy-egyre állna – csökkentett létszámban, három-három mezőnyjátékossal öt percet hosszabbítanak, és ha ebben egyik fél sem szerez gólt, akkor következnek a büntetők, végül pedig a győztes továbbjut. Ebből következik, hogy november 30-án a siker mellett az iksz is jó a Maciknak, a rendes játékidős vereségüknél pedig már a hosszabbítás vagy a lutri (a büntetők) határoznak a fináléba kerülő együttesről.

Építkezhetnek

– Kifejezetten jól álltunk bele a mérkőzésbe, és remekül kezdtünk – mondta Tokaji Viktor, a Jegesmacik vezetőedzője, majd így folytatta: – Viszonylag könnyű gólokat lőttünk, és ezt a fajta könnyedséget szerettük volna átvinni a második harmadra, holott tudtuk, hogy a MAC HKB meg fogja változtatni a felfogását, és sokkal erőszakosabb játékra vált. Ezt az elején nem tudtuk kezelni, aztán sikerült rendet rakni a fejekben, és azt gondolom, hogy a második és harmadik harmadban már egyenlő erők küzdelme folyt. Voltak momentumok, amikor az Újbuda volt valamelyest jobb, és volt, amikor mi hokiztunk agilisabban. Külön öröm számomra, hogy már a lőtt gólok számában előreléptünk. A fővárosban nyújtott első szakaszunkra építkezhetünk itthon a Ferencváros ellen. Viszont tovább kell dolgoznunk azon, hogy a megszerzett előnyeinket a jövőben ne adjuk le. Ugyanis a Debreceni EAC-nál és a MAC HKB Újbudánál pár perc alatt egyaránt 3–0-val startoltunk, aztán a hajdúságiaktól hosszabbításban kikaptunk, a fővárosiak pedig egy gólra zárkóztak fel, végül 5–4-es vezetésünknél nekünk sikerült bevinnünk a mindent eldöntő találatot. A kupában a négyes döntőbe jutás a célunk, a ligában pedig az, hogy a Fradival szemben a legjobbunkat nyújtva pontokat szerezzünk. Ami a hazai keretet illeti: az országos szövetség határozata szerint egy játékos egy héten csak három találkozón léphet jégre, így a vezetőedző (és stábjának tagjai) az utánpótlásvonal szakvezetőivel egyeztet arról, hogy miképpen osztja el a kerettagokat, kiket vezényel a nagyokhoz és kiket az U21-esekhez. Szerdán Farkas O., Mihalik és Pecsét került a „kicsikhez”, és a rotáció az FTC-vel szemben is folytatódhat.

A bérletesek napja

– A DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom mérkőzés alkalmából klubunk meglepetéssel kedveskedik leghűségesebb szurkolóink számára – tudtuk meg Marosi Tamás csapatmenedzsertől. – A szezonbérlettel rendelkezők ugyanis egy ingyenes meccsjegyet igényelhetnek, vagyis meghívhatják vagy magukkal hozhatják valamelyik családtagjukat, barátjukat, ismerősüket. A térítésmentes jegyet a találkozó előtt a bérlet felmutatásával a jégcsarnok pénztáránál lehet elkérni.


Az Erste Liga állása

1. SC Csíkszereda 19 14 1 2 2 90–51 46

2. Újpesti TE 18 11 3 2 2 62–31 41

3. Gyergyói HK 18 11 3 – 4 82–61 39

4. Ferencvárosi TC-Telekom 17 11 1 1 4 55–30 36

5. MAC HKB Újbuda 19 9 2 2 6 69–55 33

6. Brasov Wolves 19 9 – 2 8 77–65 29

7. UNI Győr ETO HC 19 7 – 3 9 59–57 24

8. Debreceni EAC 19 7 1 1 10 66–68 24

9. DVTK Jegesmedvék 18 3 1 1 13 37–64 12

10. Dunaújvárosi Acélbikák 18 3 1 – 14 43–97 11

11. Titánok Fehérvár 18 2 1 – 15 32–93 8

(A borítóképen: Egy hete hazai környezetben az Újpestet legyőzték a Macik, most az FTC-t fogadják)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!