DVTK

2021.10.02. 12:30

Újabb idegenbeli rangadót játszanak

Ezúttal a Győr vendége lesz a diósgyőriek élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Berecz Csaba

Budapest 20210927 női Kosárlabda FCSM Csata DVTK Diósgyőr Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly AHO NINA Böröndy Vivien

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

A női kosárlabda NB I. 2. fordulójának keretében szombaton 17.00-tól újabb idegenbeli mérkőzést játszik a DVTK együttese, ezúttal az Uni Győr Mély-Út csapatának vendégeként. A piros-fehérek a bajnokság első meccsén, hétfőn este a Ludovika-FCSM Csata csapatának otthonában, hosszabbításban, 78–69-re kikaptak, azok után, hogy a hajrában 4 pontos előnyt adtak le a 66–66-tal zárult rendes játékidő végén. És hogy mik voltak ennek a mérkőzésnek a tanulságai?

– Az, hogy nem szabad ennyi butaságot csinálni – válaszolta tömören Földi Attila, a DVTK vezetőedzője. – Nagyon sok, – teniszmegfogalmazást használva – ki nem kényszerített hibánk volt, amivel magunkra húztuk az ellenfelet. Kétségtelen, hogy jó ritmusban érkezett erre a meccsre a Csata, mert néhány nappal előtte Európa-kupa-mérkőzést nyert, és ez sokat dobott a mentális helyzetén, és az is mellette szólt, hogy hazai pályán játszott. Ám ha letörtük volna a szarvukat, ha az első félidőben sikerült volna két számjegyű előnyre szert tennünk, akkor a mérkőzés második fele biztosan másképp alakul. Nagyon sok buta hibát követtünk el, amikor elléphettünk volna, tulajdonképpen mi hoztuk vissza őket a meccsbe. Készültünk a kulcsjátékosaikra, de ennek ellenére kellemetlen pillanatokban értek el ellenünk kosarasaik hármasokat, Horváth B., Simon és Lelik is. Amikor belementünk a végjátékba, megvolt az előnyünk, másfél perccel a vége előtt 4 ponttal jobban álltunk. Sajnos, a legjobb játékosunknak, Jovanovicnak volt ugyan két nyitott hárompontos kísérlete, de mind a kettő kimaradt. Ezeket el kellett vállalni, nem mentek be, ellenkező esetben, akár az egyik célba érkezésével, meglett volna a győzelem. A hosszabbításra felpörgött a Csata, és ez eldöntötte a mérkőzést, de el kell ismerjem, hogy a ráadásban jobb volt. Úgy kalkuláltunk, hogy ezt a meccset megnyerjük, megnyerhetjük, ezért a rotációban kevesebb emberrel játszottunk, és a hosszabbításban ennek egy picit megittuk a levét. A bajnoki 98 százalékát mi uraltuk, ám a végjátékban a kisebb hibák oda vezettek, hogy elbuktuk ezt a meccset, részben azért is, mert voltak olyan játékosok, akik kevesebbet nyújtottak annál, mint amire képesek.

Újabb feladat

A DVTK csapatának szombaton egy újabb hazai élcsapat ellen kellene pariban lennie. A piros-fehérek szakvezetőjének felvetettük, hogy az Uni Győr Mély-Út együttese elleni meccs semmivel sem lesz könnyebb, mint a Csata elleni csata volt.

– Az biztos, hogy nem lesz könnyebb. Sőt! Nehezebb lesz – jelentette ki Földi Attila. – Nyilván más lenne a helyzet, ha a Csata elleni mérkőzésen győzelem születik, de egy vereség után egy erős ellenféllel szemben, idegenben pályára lépni nagy kihívás. Picit kényszerhelyzetben vagyunk, mert fontos lenne, hogy javítani tudjunk, de egy topcsapat ellen lépünk pályára, vendégként, és még nehezebb dolgunk lesz, mint hétfőn volt. A Győrnek megjött az új légiósa, akit a csapatban játszani még nem láttunk. Érkeztével ellenfelünk taktikai repertoárja bővülni fog, és erre igazából készülni sem tudunk. Nehéz feladat előtt állunk, de szeretnénk javítani a mérlegünkön. A sorsolásunk mindennek mondható, de kedvezőnek nem, hiszen az első három fordulóban az Európa-kupában szereplő három együttes ellen játszunk, ráadásul idegenben, mert kedden még a Pécs vendégei is leszünk. Ettől függetlenül igyekszünk mindent megtenni, hogy a Győr elleni összecsapásból jól jöjjünk ki, hogy legyen esélyünk győzni.

A Csata lesz az ellenfél

A női kosárlabda Európa-kupában csütörtökön késő este véget értek a csoportkörbe jutásért zajló kuparendszerű párharcok, és kiderült, hogy a 13 párba sorolt 26 együttes közül kik lesznek még tagjai a 12 darab 4-4 csapatos mezőnynek. Az F csoportba sorolt DVTK együttese mellett az orosz Nika Syktyvkar és a török Orman Genclik várta, hogy a svéd Umea Basket és a magyar Ludovika-FCSM Csata küzdelméből ki kerül ki győztesen. A fővárosi együttes az első meccsen, hazai pályán 15 pontos fórt szerzett a tegnapelőtti visszavágóra, és ehhez még kettőt hozzátett, lévén 81–79-re nyert Svédországban, így kettős győzelemmel, 158–141-es összesítéssel jutott be a csoportkörbe. Ennek az 1. fordulójában pedig, október 14-én Budapesten, éppen a DVTK-t látják vendégül.

(A borítóképen: A DVTK -pirosban- szombaton Győrben lép pályára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!