Junior-cselgáncsvébé

2021.10.09. 13:00

Sáfrány Péter junior világbajnok

Az olaszországi Szardínia szigetén nagyszerű miskolci siker született a junior-cselgáncsvébén.

Kolodzey Tamás

Fotó: IJF

Az Olbia városában zajló viadal pénteki napján a férfiak 90 kilogrammos mezőnyében remekül szerepelt Sáfrány Péter, az MVSC tagja. Sorrendben egyaránt ipponnal diadalmaskodott a kirgiz Ishenbaev, majd a bolgár Vladov ellen, a négy közé jutásért pedig wazaarival bizonyult jobbnak a francia Ngayappal szemben.

Szenzációsan küzdött

A döntőbe jutásért az orosz Andonit ipponnal győzte le, így az aranyéremért meccselt a holland Renesszel. Előbb dobott egy wazaarit, majd pár másodperccel a vége előtt ippont érő dobással nyert, és máris edzője, Bartha Ákos nyakában találta magát.

– Peti szenzációsan küzdött – áradozott pillanatokkal a finálé után a vonal végén Bartha Ákos. – Valamit előre megérzett, ugyanis azt mondta nekem, hogy nem fogja senki elverni. Magabiztosan, határozottan versenyzett, betartotta a taktikai utasításokat, szóval minden a legnagyobb rendben volt, de ezt a „mellékelt ábra”, a legfényesebb medália tanúsítja. Boldogok vagyunk, madarat lehet velünk fogatni, ezt a csodálatos diadalt szinte még fel sem tudjuk fogni. Most megyünk az eredményhirdetésre, remélem, hogy otthon sokan nézik a ceremóniát.

A tréner természetesen átadta mobiltelefonját tanítványának, aki ezt mondta:

– Még fel sem fogom, hogy mit csináltam. Azt már tudom, hogy világbajnok vagyok, vagyis szó szerint a világ legjobbja, de valószínűleg csak szombaton tisztulnak le bennem az itteni események. Egyébként össze vagyok zúzva, a fejem tetejétől a talpamig mindenem fáj, ezért – mivel nagyon éhes vagyok – gyorsan megyek vacsorázni, aztán nyomban pihenőre térek, hiszen vasárnap még a csapatverseny is vár rám, haza pedig hétfőn este érünk. Akkor vár rám az igazi roham, a hozzám érkező elektronikus üzenetek megválaszolása.

A tegnapi krónikához tartozik még, hogy a nők 70 kilós súlycsoportjában tegnap lépett tatamira Czerlau Jennifer, a Miskolci VSC judokája. Az első fordulóban ipponnal verte a kazah Talgatot, a másodikban ugyanígy győzött a szenegáli Diatta ellen. A négy közé kerülésért az ukrán Chys­tiakovával csapott össze, és szintén ipponnal veszített. A visszamérkőzés során wazaarival kapott ki a brazil Carvalhotól, és a hetedik helyen végzett.

Elnöki szavak

– Ettől nagyobb boldogság, hogy világbajnokunk van, aligha érhet egy klubelnököt – mondta Illyés Miklós, az MVSC első embere, akit az M3-as autósztrádán, vezetés közben ért Sáfrány Péter diadalának híre.

(A borítóképen: Sáfrány Péter junior világbajnok lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában