DVTK

2021.10.02. 19:01

Remekeltek, rangadót nyertek

A diósgyőri női kosárlabdacsapat a Győr vendégeként megszerezte az éved első győzelmét.

Berecz Csaba

20210909 Miskolc Negyedik alkalommal rendezik meg Szaniszló Sándor kosárlabda felkészülési emléktornát. Aluinvent DVTK Miskolc – MBK Ruzomberok női kosárlabda mérkőzés. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Képen: Földi Attila vezetőedző

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda NB I 2. fordulójában szombaton kora este az Uni Győr Mély-Út csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese.

Remek iramban és színvonalon kezdődött a rangadó, mindkét csapat elsősorban a támadójátékban jeleskedett, szinte egyik fél sem hibázott dobásban, így 3 perc játék után 10-8 állt az eredményjelzőn. A hazai gárda annyival volt előrébb, hogy Dubei és Török révén 1-1 hármast is bevágott. A Diósgyőr üldözi a Győrt, egészen addig tartott, amíg Jovanovic labdát nem szerzett, és leindulása végén be nem termelt egy faultos kosarat (12-13). Innen négy vendég pont következett, majd győri időkérés, ami használt a pályaválasztónak, 1 perc alatt fordítottak, Dubei faultos kombinációjával vették vissza a vezetést (18-17). A 6. percben jártunk ekkor, és természetesen a piros-fehérek vezetőedzője sem hagyhatta szó nélkül a történteket, ő is időt kért. A játékrész hajrában Aho hármasa után (21-24), a Győr előbb egyenlített, majd Kányási büntetői után az utolsó 80 másodpercben három közeli akciógólt ért el (28-26). Egy olyan tíz percben, amelyben mindkét csapat nagyon erős mezőnybeli dobószázalékot produkált.

Négy perc

A második negyedet a Győr kezdte jobban (32-26), de Jovanovic és Bernáth tripláival egyenlített a DVTK (32-32), majd nem sokkal később, a remekül játszó Jovanovic révén, faultos kosárból ismét a vendégeknél volt az előny (34-35). A folytatásban felváltva vezettek a csapatok. A 15. percben Bernáth büntetőből volt eredményes, Tóth F. pedig közelről, majd amikor Medgyessy is betalált a palánk alól, hazai időkérés jött (38-42). A pauza után Markovic triplát jegyzett, de a szintén jól játszó Aho három egységre tornázta fel a különbséget, amihez centerhelyen Green tette hozzá kettőt (41-46). A piros mezesek ekkoriban remekül védekeztek, a negyed utolsó négy percében csupán egy gólt kaptak, büntetőből, miközben Kányási duplájával léptek túl a felszázon, Green center találatával érték el a közte tízet, és utóbbi játékos közelijével állították be a félidei eredményt (42-55).

Gyors indítások

Taktikus távolságtartásban gondolkodott a Diósgyőr a térfélcserét követően, remek mezőnymunkával, és koncentrált védekezéssel nem hagyták, hogy elolvadjon kétszámjegyű előnyük (49-59). Ráadásul a saját palánkjuk alatt megszerzett labdákból, gyakran gyors indításokból gólokat érték el, így a harmadik menet közepén 49-66-nál kért időt a hazai szakvezető. Jovanovic és Green mellett Aho remekelt, de láthatóan minden diósgyőri kosaras élvezte a játékot, és úgy tűnt, hogy óriási fordulat hiányában ezt a meccset csak ők nyerhetik (53-70). Igaz, hogy a vendégek részéről ebben a játékrészben a legtöbb labda nem befelé, hanem kipattant a gyűrű széléről, de ezzel együtt sem tudott szoros lenni a meccs az utolsó negyedre, mert a hazaiaknak sem sült minden (57-72).

Csak a különbség

A záró játékrész elején kevés pontot szerzett a DVTK (3,5 perc alatt 3-at), és mivel a Győr begyötört néhány gólt, vendég időkérés miatt szakadt meg a meccs (64-75). Bernáth büntije, és Green zsinórban szerzett öt pontjával lépett ki a pici gödörből a Diósgyőr (64-81). A faultokkal töredezett játékban, egyik csapat sem tudott a másikon nagyot fogni, és 3 perccel a meccs vége előtt 70-85-nél, vagyis biztos vendég sikert ígérő állásnál kért időt a Győr. Ekkor már csak a győzelem különbsége volt kérdéses. Végül, az első két negyedben jó támadójátékot mutató, a második negyed végén remekül védekező, a meccs második felét taktikus játékkal hozó Diósgyőr, megérdemelten, 14 ponttal nyerte meg a rangadót.


Uni Győr Mély-Út – Diósgyőri VTK 78-92 (28-26, 14-29, 13-17, 19-18)

Győr, 200 néző. V.: Kapitány, Frányó, Csabai-Kaskötő.

Uni Győr Mély-Út: MCDONALD (16), Dombai (9/3), Dubei (15/6), Markovic (11/3), TÖRÖK (12/6). Csere: Weninger (1), Varga Zs. (4), Oroszova (8), Rozman (2), Ruff-Nagy (-). Vezetőedző: Iványi Dalma.

Diósgyőri VTK: Medgyessy (12/3), AHO (18/6), Kiss A. (4), JOVANOVIC (11/3), GREEN (27).

Csere: Bernáth (10/6), Bogicevic (2), Kányási (6), Tóth F. (2). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Aho a 33., Török a 34. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!