Diósgyőri VTK vs. VBW CEKK Cegléd

2021.10.09. 17:00

Nagyobb nyomásban felállni

A negyedik idegenbeli bajnokiját a Cegléd vendégeként, Szolnokon vívja a DVTK női kosárlabdacsapata.

Berecz Csaba

Fotó: MKOSZ

A női kosárlabda NB I. 4. fordulójában ma 18 órától a VBW CEKK Cegléd vendége lesz a Diósgyőri VTK, de nem Pest megyében, hanem Szolnokon. Azért játsszák itt a meccset, mert a ceglédi csarnokot felújítják, és emiatt albérletbe, de ezúttal nem Albertirsára, a többi meccsének helyszínére kényszerül a ceglédi együttes, ugyanis utóbbi városban ezen a hétvégén foglalt a sportcsarnok.

A DVTK három idegenbeli mérkőzésen van túl, mindhárom bajnokit a nemzetközi porondon, az Európa-kupában (is) szereplő gárda vendégeként játszotta. Az egyiket, a múlt szombati, győri ven­dégjátékot sikerült megnyerniük a piros-fehéreknek, a két hétközi találkozót azonban elveszítették, mindkettőt, a Csata és a Pécs ellenit, a rendes játékidőt követő hosszabbításban.

– Nagyon szomorúak, csalódottak vagyunk, nem csak én, az egész csapat, a keddi, pécsi vereség miatt – mondta Földi Attila, aki tegnap ünnepelte a 31. születésnapját. – Az első mérkőzésen, a Csata ellen valamilyen szinten – ha lehet egyáltalán ilyet mondani – meg is érdemeltük a vereséget, a másodiknál, Pécsett viszont nem. Kedden szépen felálltunk, nehéz volt, mert olyan hibákat követtünk el, amik részben azzal voltak összefüggésbe hozhatók, hogy szombaton még játszottunk. Folyamatosan hibázgattunk, ennek ellenére megtaláltuk az ellenszert az ellenfél játékára, és fordítottunk. De az, hogy a rendes játékidő végén kaptunk egy olyan hármast, amit egy korábbi faulttal megelőzhettünk volna, és hogy a végén ajtó-ablak helyzetben ziccert hibáztunk, azok már nem fértek bele. A hosszabbításban triplával kezdtünk, és erre jött egy viszontválasz, aztán a legjobbunk, Jovanovic kipontozódott, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Elfogytunk a végére, picit frissebb volt a Pécs, ők nem utaztak annyit, mint mi. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, de a kettőből legalább az egyik meccsen megérdemeltük volna a győzelmet. Az, hogy egy sem jött össze a két hosszabbításos meccsből, nagyobb nyomást tesz ránk a Cegléd elleni bajnokit megelőzően. Nyernünk kell, de ez egy teszt is lesz, hogy ebből a helyzetből hogyan tudunk felállni.

Két győzelemmel

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy az inkább mellettük szól, hogy semleges helyszínen játsszák a mostani bajnokit, illetve, hogy a Cegléd játékerőben szerényebb szintet képvisel, mint az eddigi ellenfeleik.

– A semleges helyszín jó megfogalmazás, de azt ne felejtsük el, hogy a Cegléd nem a meccs napján lesz először Szolnokon, hanem ott készültek ellenünk, több edzéssel. Hazai pályaként a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokra játékosunk, Kányási Veronika tekinthet, aki száz méterre nőtt fel a létesítménytől – mondta tréfásan Földi Attila, majd így folytatta: – Az ellenfélről annyit, hogy ők két győzelemmel mennek bele a mostani meccsbe, eddig hozták, amit kellett. A mi csapatunkat a Pécsnél és a Csatánál is jobbnak tartom, a vereségek ellenére, és ebben a nem egyszerű helyzetben meg kell mutatnunk az erényeinket a Cegléd ellen. A győzelemért, a remélt sikerért meg kell küzdenünk, be kell bizonyítanunk, hogy vagyunk olyan csapat, amelyik az ilyen nehéz helyzetekben is tud jól játszani, és nyerni.

(A borítóképen: Jól harcolt kedden Pécsett a DVTK)

A kosárlabda női NB I. jelenlegi állása

  • AKSC Szekszárd 3 3 – 270-183 6
  • Sopron Basket 3 3 – 226-144 6
  • Ludovika-FCSM Csata 3 3 – 237-182 6
  • NKA Universitas Pécsi EAC 3 3 – 249-229 6
  • Uni Győr Mély-Út 3 2 1 252-218 5
  • VBW CEKK Cegléd 2 2 – 154-119 4
  • Diósgyőri VTK 3 1 2 239-240 4
  • ELTE BEAC Újbuda 3 – 3 197-231 3
  • Vasas Akadémia 3 – 3 190-243 3
  • PINKK Pécsi 424 3 – 3 181-265 3
  • BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 3 – 3 163-258 3
  • TFSE-MTK 2 – 2 105-151 2
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!