DVTK kosárlabda

2021.10.16. 19:12

Micsoda? Igen, nyert a BEAC!

Az eddig nyeretlen együttes otthonában szenvedett meglepő vereséget a DVTK női kosárlabdacsapata.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A női kosárlabda NB I 5. fordulójában szombaton kora este az ELTE BEAC Újbuda csapatának vendége volt a fővárosban a Diósgyőri VTK együttese.

Úgy kezdődött a meccs, ahogy azt a vendégek szerették volna, eleinte vezettek, ám a hazai együttes kétszer is egyenlített, 4-4 után pedig a fehér mezesek következtek. A nagy lelkesedéssel játszó BEAC részéről Boros J. hármasa után Czank és Barnai is közelit jegyzett, amire diósgyőri időkérés volt a válasz (11-4). Azt nem lehet mondani, hogy ez használt, a vendégek légiósai témán kívül voltak, Bogicevic a faultok gyűjtésében ,,jeleskedett”, Jovanovic és Green pedig mintha egymással vetélkedett volna abban, hogy ki tud több dobást elhibázni. A túloldalon Ivanova két triplával mutatta meg, hogy miről szól ez a játék, és ezzel a 7. percre 10 pontra nőtt a fővárosi gárda előnye (19-9). A hazaiak távolról nagyon jó százalékkal dobtak, Joseph akkor vert be egy trojkát, amikor a DVTK megpróbált volna visszakapaszkodni (22-11). A negyed végére ugyan tíz alá jött a Diósgyőr, de mindenben, meglepetésre, a lepattanószerzésben is a BEAC volt a jobb (26-17).

A második negyed elején sem ment a DVTK-nak, Czank triplájával 14 pontra nőtt a hazaiak előnye, majd amikor Joseph közelről betalált (33-17), a vendégek szakvezetője időt kért. A játékrész 6. percében (!) sikerült először betalálnia a Diósgyőrnek, az addig halovány Green, első akciógólját szerezte. Rengeteg rontott passzuk volt támadásban a piros-fehéreknek, miközben a hazai együttes robbanékony játékával alaposan ellépett (39-20). Aztán amikor váratlan történt, nevezetesen, hogy a Diósgyőr 1 perc alatt 5 pontot szerzett, a BEAC edzője időt kért (39-25). Ez segített rajtuk, a vendégeken pedig valamelyest az, hogy a negyed utolsó másodpercében Aho egy hármast ért el (43-31).

Nem értek ki

A harmadik játékrész elején Kányási duplájával lett közte tíz (43-33), a folytatásban pedig hol, ennyi, hol 12 egység volt a két gárda között, egy ideig. Aztán amikor egy rontott hazai büntetőre akciógóllal válaszolt a DVTK, tízen belülre kerültek (48-39). Ám ettől nem zuhant össze a BEAC, éppen ellenkezőleg, két támadást is eredményesen fejeztek be, úgyhogy diósgyőri időkérés következett a 26. perc elején (52-39). A pauza után a kitűnően játszó Barnai zsinórban a harmadik (!) találatát érte el, a negyed végére pedig kerek tíz lett a különbség a csapatok között (59-49).

A negyedik menetben két perc után hétre csökkent a hazaiak fórja, emiatt edzőjük rövid szünetért folyamodott (61-54). A 34. minutában Boros J. hármasával lett ismét tíz a különbség (66-56). Szűk három perccel a vége előtt Jovanovic hármasa után hazai időkérés jött (69-63). Aztán Medgyessy is távolról ért el gólt, de a 3 pontot, két büntetővel 5-re növelte a BEAC. Aztán Medgyessy hibázott közelről, a túloldalon Boros J. viszont nem, és 74 másodperccel a vége előtt tulajdonképpen eldőlt a meccs (73-66). Kányási hozott ugyan némi reménysugarat, de a meccs eleji sötétség után nem ért ki a világosságra a Diósgyőr. Meglepő, de megérdemelt vereséget szenvedtek a piros-fehérek.


ELTE BEAC Újbuda vs. Diósgyőri VTK 79-73 (26-17, 17-14, 16-18, 20-24)

Budapest, 200 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Balog, Németh.

ELTE BEAC Újbuda: CZANK (10/3), IVANOVA (10/6), Mérész (7), BOROS J. (18/6), BARNAI (18). Csere: Joseph (8/3), Koch (2), Orosz (-), Boros B. (6). Vezetőedző: Balogh Judit.

Diósgyőri VTK: Medgyessy (8/6), Kányási (11/3), Jovanovic (10/3), Kiss A. (15), Green (14). Csere: Aho (7/6), Bogicevic (2), Bernáth (-), Tóth F. (6). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Aho a 35., Jovanovic a 39. percben.

Balogh Judit: – Tizenhat éve vártam egy hasonló sikerre, türelmes vagyok, de remélem, nem kell újabb tizenhatot várnom a következőre. Néhány éve azt mondtam egy francia edzőnek, hogy nem léteznek csodák, most azonban azt kell mondanom, hogy vannak.

Földi Attila: – Gratulálok a BEAC csapatának a teljesen megérdemelt győzelméhez. Nagyon rossz felfogásban kezdtük a találkozót, pedig az elmúlt pár napban arról volt szó, hogy az agresszivitás a mérkőzés elején döntő lehet. Nem sikerült meggyőzni a csapatomat, hogy komolyabban vegye a szavaimat. A második félidőben némileg feljavultunk, de a nagy hátrány miatt sokszor kapkodtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!