MEAFC-Miskolc

2021.10.15. 10:30

Magasabbak a korábbiaknál

A MEAFC-Miskolc férfi röplabdacsapata a legjobb négyben, az első háromban végezne.

Molnár István

20210116 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország MEAFC-Miskolc - Vidux-Szegedi RSE NBI férfi röplabda mérkőzés. képen: KOVÁCS ZOLTÁN BÉLA #14

Forrás: MW

Fotó: Bujdos Tibor

Miként az Extraliga, úgy az NB I. Liga 2021/22- es küzdelmei is elkezdődnek a férfi röplabdázók számára a hét végén. Utóbbiban a MEAFC-Miskolc alakulata képviseli a borsodi színeket, amely előzőleg, a tavalyi szezonban a 6. helyen zárt, és amely vasárnap 18.00-tól a GLP Nyíregyháza vendégeként indítja az évadot. Az egyetemisták a felkészülést augusztus elején kezdték el, tehát több mint két hónapig „hangoltak” a küzdelmekre.

– Voltak természetesen edzőmérkőzéseink: összecsaptunk a Vegyész RC-vel, aztán egy hazai torna keretében találkoztunk a Nyíregyházával, a Debreceni EAC-cal, valamint a szlovák Revúcával. Az ötödik meccsünk később, a TF ellen volt – sorolta Barócsi Ákos szakosztályvezető, aki Varga Lászlóval együtt az egyik segítője Bagó László vezetőedzőnek. – Mindegyik jó felmérő volt, de a DEAC-cal vívott csata különösen, hiszen mégiscsak egy extraligás csapatot vertünk meg. Ennek még akkor is van értéke, ha nem tétmeccs volt, és a hajdúságiak nem teljes kerettel érkeztek Miskolcra. Egyértelműen látszik, hogy az új játékosok beépültek, reméljük, hogy velük előrébb tudunk lépni. A MEAFC első légiósigazolása az orosz 21 éves feladó, Dmitrii Lipatov lett, aki jó mentalitással és jó hozzáállással dolgozik, látszik, hogy szeretne nagyon bizonyítani. A csapat erősödött taktikai és technikai téren, emellett a szerkezet is magasodott a 206 centiméteres Csizmadia János érkeztével, akinek a játékából kitűnik, hogy magasabb szintről érkezett. Gyorsabban mozog, gyorsabban gondolkodik, sok jó meccse volt az Extraligában, ami nem csoda, hiszen kiváló alapokkal rendelkezik. Mindent összevetve megállapítható, hogy jó kis fiatal keret jött most össze.

Hét plusz kettő

A jobb játékosokkal jobb eredmények elérését is tervezik az Egyetemvárosban.

– Nyilvánvaló, hogy szeretnénk a tavalyi hatodik helyről előrébb lépni, az első háromba, amire ez a társaság képes – jelentette ki Barócsi Ákos. – Amennyiben ez sikerülne, akkor három másik csapattal a középszakaszban ismét játszanánk egy oda-vissza kört, hat mérkőzést, és az első helyezett kivívná a jogot az extraligás indulásra a következő évadra. Velünk együtt 7 klub vesz részt az NB I.-es bajnokságban, illetve a magyar U19-es és U17-es válogatott, amelyekkel mindenki egyszer találkozik, a fiatalabbakkal Dabason, az idősebbekkel Szolnokon. A hazai meccsek megtekintése térítésmentes, a beléptetéskor a mindenkori járványügyi előírásoknak megfelelően járunk el, így jelenleg kérjük a védettségi igazolványt. Az itthoni összecsapásaink többnyire pénteken 19.30-tól lesznek.

A keretről

Maradtak: Surányi István, Kozsla Ádám, Berkes Zoltán, Kovács Zoltán, Kapusi Zoltán, Karóczi Szabolcs, Pallós Gergő, Bubenkó Ákos, Szántai Balázs, Orosz István.

Jöttek: Csizmadia János (Debreceni EAC), Simkó Dániel (Vegyész RCK), Dmitrii Lipatov (orosz, Saratov).

Távoztak: Molnár Gábor (Rákosmente), Kiss Péter (abbahagyta), Busák István (abbahagyta), Török Patrik (abbahagyta), Barócsi Ákos (abbahagyta), Kormos Dávid (MEAFC-Miskolc, NB II.).

(A borítóképen: Vasárnap kezdi az évadot a MEAFC-Miskolc röplabdacsapata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!