Triatlon

2021.10.02. 13:00

Lehmann Csongor a jövőben a felnőttversenyekre koncentrál

A tiszaújvárosi Lehmann Csongor a jövőben kizárólag a felnőttversenyekre koncentrál azt követően, hogy augusztus közepén, Edmontonban megnyerte az U23-as korosztály világbajnoki aranyérmét.

A kiváló sportoló kifejtette: minden hiányérzet nélkül hagyhatja maga mögött a korosztályt, és állhat át teljes mértékben a felnőttek versenyeire, ami nem teljesen idegen számára, hiszen már többször indult a nemzetközi elitmezőnyben. „Ezeken a versenyeken kell ott lenni és bizonyítani, illetve egyre inkább a dobogó felé lépkedni, hogy majd a párizsi olimpiára is oda tudjak érni, és három év múlva be tudjak jelentkezni egy éremért” – nyilatkozta.

Kifejtette: mivel az U23-as korosztály legjobbjai már rendre a felnőttek között versenyeznek, így éles határ és nagy átmenet nincs a kettő között, a néhány másodperces különbségek pedig mindössze egy lépést jelentenek. „Ezek nem áthidalhatatlan változások, és már láttuk, hogy az elitkategóriában is helyt tudok állni, egy kis munkával pedig oda tudok kerülni akár az élre is” – közölte, majd hozzátette: heti 30-33 órát edz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!